Food & Drink

Food & Drink Facebook Twitter
0

Gelato Home Cafe
Κοραή 4 & Σταδίου 30 (εντός στοάς Kοραή), 210 3319833, facebook.com/GelatoHomeCafe

Food & Drink Facebook Twitter

Δεν είναι μία ακόμα συνηθισμένη καφετέρια του κέντρου αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του με τη συνοδεία χειροποίητου παγωτού, φτιαγμένου με πολύ μεράκι, το οποίο πολλοί κατατάσσουν στα καλύτερα της Αθήνας. Πρόκειται για μία καφετέρια με πολλές εναλλαγές, όπου οι θαμώνες διαθέτουν πληθώρα επιλογών, αφού, εκτός από το παγωτό, το οποίο είναι και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, σερβίρεται επίσης πίτσα και άλλα σνακ προσεγμένης ποιότητας και υλικών. Το σημείο είναι ιδανικό, καθώς βρίσκεται στη στοά Κοραή, η οποία σφύζει από ζωή και είναι δίπλα στο μετρό «Πανεπιστήμιο». Το περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο, ενώ το προσωπικό πάντα φιλικό και ευδιάθετο. Το Gelato Home είναι ένα στέκι κατάλληλο τόσο για τις βροχερές χειμωνιάτικες μέρες όσο και για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.

Β- Κουτι Αrt Βar cafe
Τρύπια 33 & Βρυούλων 20, 210 2527337, b-kouti.blogspot.gr, facebook.com/BKoutiArtBarCafe

 

Food & Drink Facebook Twitter

Αυθεντικό καλλιτεχνικό στέκι που στεγάζεται σε έναν ατμοσφαιρικό, μπαρόκ χώρο που μοιάζει να συνδυάζει στοιχεία γαλλικού καμπαρέ και αμερικανικού σαλούν της άγριας Δύσης. Απλίκες, ρετρό φωτιστικά, vintage αντικείμενα και βαριές κουρτίνες συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από τις δεκαετίες του '30 και του '40. Στα δυνατά του σημεία συγκαταλέγονται η πολύ καλή ξένη μουσική, που περιλαμβάνει κομμάτια όλων των δεκαετιών, με έμφαση στη σουίνγκ, την τζαζ και τη funky και ο πανέμορφος κήπος ιδανικός για να απολαύσεις ένα cocktail ετσι όπως μονο στο b-κουτί γνωρίζουν. Ενημερωθείτε από τη σελίδα του Facebook για τα ψαγμένα live που διοργανώνει κάθε εβδομάδα με ροκ έντεχνο και ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο.

Περί Καφέ
Ακτή Ποσειδώνος 18, Πειραιάς, 210 4110340, facebook.com/pages/Peri-Kafe
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, 210 3311102, facebook.com/perikafe

 

Food & Drink Facebook Twitter

Μετά την Ακτή Ποσειδώνος στον Πειραιά, το Περί Καφέ έφτασε και στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, για να εξελίξει ακόμα περισσότερο την τέχνη του καφέ. Οι ιδιοκτήτες του, Βασίλης Λαζαρίδης και Νικηφόρος Χατζηδάκης, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν με μεράκι, αγάπη και πολλές ώρες δουλειάς να δημιουργήσουν έναν φιλόξενο χώρο που προσέλκυσε αμέσως τους εργαζόμενους του κέντρου αλλά και τους απλούς περαστικούς. Το δυνατό του σημείο, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ο καφές που φτιάχνεται από εισαγόμενα μονοποικιλιακά χαρμάνια απ' όλο τον κόσμο και σερβίρεται άψογα εκτελεσμένος από επαγγελματίες baristas, όπως ο Νίκος, ο Τάσος και ο Θανάσης. Τα κορίτσια του Περί Καφέ φροντίζουν για την κρύα κουζίνα του μαγαζιού που εμπλουτίζεται καθημερινά με φρέσκες σαλάτες, σάντουιτς και ωραίες πάστες. Τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Μητροπόλεως προσφέρονται για ένα σύντομο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της ημέρας. Extra tip: Οι νόστιμες εκπλήξεις που αφορούν τη ζεστή κουζίνα και θα είναι διαθέσιμες σε λίγο καιρό.

 

Τo Μικιό

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο 6946 995740

 

Food & Drink Facebook Twitter

Μικιό, αγαπημένο και άκρως καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο που έχει κατακτήσει τους Αθηναίους καλοφαγάδες. Tώρα που έφτασε το καλοκαιράκι κι έπιασαν οι ζέστες, η πιο λουλουδάτη και πανέμορφη φαληριώτικη αυλή αποτελεί το πιο δροσερό καταφύγιο. Στο Μικιό θα βρείτε παγωμένη ρακή (την καλύτερη της Αθήνας) και πεντανόστιμους αυθεντικούς κρητικούς μεζέδες που σας περιμένουν για να ξεκινήσετε το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σας ταξίδι, το ταξίδι στην Κρήτη.

 

Vinarte

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511

Food & Drink Facebook Twitter

Αυθεντικό, ιταλικό wine bar-restaurant που έχει βρει τη θέση του εδώ και λίγο καιρό σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της Γλυφάδας. Οι ιταλικές του ρίζες φαίνονται από το όνομά του. Με σύνθημα «vino, gastronomia, arte, musica», το Vinarte γοητεύει χάρη στη φιλοσοφία της κουζίνας και της κάβας του αλλά και χάρη στην καλαίσθητη διακόσμηση. Οι δερμάτινοι καναπέδες, τα έργα τέχνης, το ξύλο και η ολοζώντανη ελιά που κοσμούν το εσωτερικό του αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Οι λάτρεις του οίνου θα βρουν στο Vinarte το στέκι τους με περισσότερες από 70 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα (25 σερβίρονται και σε ποτήρι) που ανανεώνονται συχνά από τον έμπειρο sommelier του, οι οποίες συνοδεύονται άψογα με ποικιλίες ιταλικών τυριών και αλλαντικών. Ο Ιταλός σεφ επιμελείται ένα πλούσιο γαστριμαργικό μενού με εξαιρετικά ορεκτικά και, φυσικά, αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Extra tip: Το μαγαζί φιλοξενεί συχνά γνωστούς DJs αλλά και live σε στυλ swing jazz κάθε Πέμπτη. Κάθε Τετάρτη διοργανώνει oινογνωσίες.

La Rambla
Ακαδημίας 74, 213 0099703

 

Food & Drink Facebook Twitter

Με ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από Βαρκελώνη, είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει με τις χαρούμενες μουσικές του αλλά και με τα υπέροχα κοκτέιλ του. Φυσικά, στόχος του είναι η καλοπέραση και γι' αυτό σας περιμένει κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με happy hour από τις 5:00 ως τις 10:00 μ.μ., με το απίστευτο Cocktail Lounge Project και επιλογές σε finger food για να συνοδεύσετε το ποτό σας. Οι τιμές του δεν θα μπορούσαν παρά να είναι φιλικές, γι' αυτό θα βρείτε καθαρά ποτά από €6. Extra tip: Στο La Rambla έχετε πρόσβαση και από την οδό Κιάφας, έναν από τους πιο in πεζόδρομους της πόλης.

Altamira
Περικλέους 28, Μαρούσι, 210 6128841, altamira.com.gr

Food & Drink Facebook Twitter

Στον καταπράσινο, δροσερό κήπο στο Μαρούσι, το Μεξικό συναντάει την Ινδία και η Αραβία τη ΝΑ Ασία σε μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα τα multic ethnic εστιατόρια Altamira επιμένουν με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι στη συνταγή που τα καθιέρωσε. Τα εστιατόρια Αltamira δεν προσανατολίζονται μόνο στο φαγητό, αφού ο πανέμορφος χώρος τους προσφέρεται και για ποτό, συνοδεία λαχταριστών επιλογών σε finger food. Extra tip: Mην παραλείψετε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του για τα ειδικά εκπτωτικά μενού, όπως αυτό που προσφέρει δύο πιάτα συν ποτό μόλις στα €14,5.

Αρισμαρί & Αβάρσαμο
Σύρου 13-15, Γαλάτσι, 21 0292 3401, www.arismari-avarsamo.gr, [email protected], facebook.com/pages/ΑΡΙΣΜαΡί-ΑΒάΡΣαΜΟ

Food & Drink Facebook Twitter

Ένας χώρος φιλόξενος και εμπνευσμένος άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στο Γαλάτσι και ήδη έχει καθιερωθεί. Το Aρισμαρί & Αβάρσαμο προσφέρει μια γευστική εμπειρία μέσα από τις παραδοσιακές και δημιουργικές γευστικές προτάσεις της Θεοδοσίας Λαθύρη και του βοηθού της Νικόλαου Περίδη. Μια επίσκεψη στην όμορφη αυλή του και μια δοκιμή των κρητικών και παραδοσιακών γεύσεών του σίγουρα θα σας πείσει.

Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι 

Xαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092, www.asimakopouloi.com, facebook.com/AfoiAsimakopouloi

Food & Drink Facebook Twitter

Eίναι τo παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1915. Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η τρίτη γενιά, που επιμένει σταθερά στο δόγμα «ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις» που χαρακτήρισε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για το παγωτό του. Στο ζαχαροπλαστείο «Αφοί Ασημακόπουλοι» θα βρείτε μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το φιστίκι Αιγίνης και η ελληνική σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος, αλλά και εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και το παρφέ σοκολάτας.

AthenStyle Rooftop Bar
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, [email protected], www.AthenStyle.com, www.famouhostels.com

Food & Drink Facebook Twitter

Eίναι το μοναδικό Europe Famous Hostel στην Ελλάδα που προωθεί και εκπροσωπεί το εναλλακτικό ταξιδιωτικό στυλ στην Αθήνα. Η γνωστή πλέον ταράτσα με θέα φέρνει σε επαφή πολίτες του κόσμου και Έλληνες, που ανταλλάσσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες με φόντο την Ακρόπολη, πίνοντας παγωμένη μπίρα. Καθημερινά από τις 10 το πρωί, με χαλαρή διάθεση, ιταλικό espresso, draught μπίρα και δροσερά κοκτέιλ σε τιμές hostel. Και το απόγευμα, μετά τις 7, η κουζίνα δημιουργεί με φαντασία πιάτα ημέρας με φρέσκα υλικά από την ελληνική παράδοση.

Berlin Raki
Κωνσταντινουπόλεως 44 & Ελασιδών 29, 213 0313519, facebook.com/BerlinRaki

Food & Drink Facebook Twitter

Για τους ιδιοκτήτες του, το Βερολίνο είναι μια πόλη που αγαπά την πολυπολιτισμικότητα και τον συνδυασμό παλιού και καινούργιου. Αυτή την ατμόσφαιρα θέλησαν να μεταφέρουν και στο νέο urban bar που άνοιξαν στο Γκάζι, στον χώρο ενός παλιού εργοστασίου. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι φυσικά η κρητική ρακή αλλά και το τσίπουρο, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη ποτά και κοκτέιλ (δοκιμάστε το μάνγκο τσίλι) με βάση τη ρακή και απολαυστικά μεζεδάκια για να τα συνοδεύσετε, όπως το χταπόδι με μέλι και μαυροδάφνη, η μους ταραμά σε αέρινη υφή, τα φαλαφελάκια πάνω σε ταμπουλέ με χούμους από παντζάρι και άλλα πολλά. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε οπωσδήποτε το απίθανο λικέρ φράουλας με βάση, τι άλλο, τη ρακή φυσικά. Willkommen und Prost!

Γάνεμα
Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, 211 4072325

Food & Drink Facebook Twitter

Οι επιρροές της κουζίνας έχουν τις καταβολές τους στην αιγαιοπελαγίτικη γαστριμαργική κουλτούρα της Σερίφου, κάτι που υποδηλώνει και το όνομά του που προέρχεται από την ομώνυμη παραλία του νησιού. Ο χώρος ξεχωρίζει για τη λιτή, ανεπιτήδευτη επίπλωσή του και την προσεγμένη διακόσμηση. Στο μενού θα βρείτε πολλές επιλογές από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και σεριφιώτικες συνταγές. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πιάτα όπως οι ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο και μυδοπίλαφο με σαφράν και οι μαραθοτηγανίτες του Βίτου.

Νέο μενού με βραζιλιάνικα πιάτα στο T.G.I. Friday's®

Food & Drink Facebook Twitter

Τα αγαπημένα σας εστιατόρια σας προσκαλούν να δοκιμάσετε το νέο λαχταριστό brazilian μενού με εξωτικά πιάτα και γεύσεις που θα σας μυήσουν στα μυστικά της βραζιλιάνικης κουζίνας. Ορεκτικά όπως οι βραζιλιάνικες κροκέτες Sao Paulo Coxinhas με μείγμα κοτόπουλου, τυρί κρέμα, καρότο και κρεμμύδι, κυρίως πιάτα όπως το Churrasco Pork Skewer, χοιρινό σουβλάκι που μαρινάρεται σε μπίρα, με φρέσκο ginger και πάπρικα, ψημένο στη σχάρα με φρέσκο ανανά, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στα T.G.I. Friday's® για να τις δοκιμάσετε.

Palazzo
Λεωφ. Συγγρού 138, 2155512626, facebook.com/pages/Palazzo

Food & Drink Facebook Twitter

Πρωτοέκανε την εμφάνισή του στην Τρίπολη το 2000 και ξεχώρισε αμέσως για την κουζίνα του, που κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια, με εμφανείς τις ιταλικές επιρροές. Πριν από λίγες ημέρες το Palazzo ήρθε για να εγκατασταθεί σ' έναν καινούργιο χώρο στη λεωφόρο Συγγρού, δίπλα στο Πάντειο. Το νέο Palazzo δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως ένας χώρος διασκέδασης, όπου μπορείτε ν' απολαύσετε τον καφέ, το κοκτέιλ ή το ποτό σας, 24 ώρες το 24ώρο.

Κουκουνάρι
Λεωφόρος Μεσογείων 262, Χολαργός, 210 6540400

Food & Drink Facebook Twitter

H πιο καινούργια και αξιόλογη προσθήκη στην αγορά του Χολαργού. Ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Κοντοδήμος, με οικογενειακή παράδοση στους φούρνους, μοιάζει να ξέρει πώς να ικανοποιεί τους πελάτες σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο. Το μενού στο Κουκουνάρι είναι γεμάτο οικεία πιάτα από όλο το φάσμα της ελληνικής κουζίνας που έρχονται καλοφτιαγμένα και σε μεγάλες μερίδες. Από τα κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα με φέτα και οι πικάντικοι γεμιστοί κεφτέδες, μέχρι τα ωραία μαγειρευτά στη γάστρα, τις μεγάλες κρεατοποικιλίες και τα απολαυστικά επιδόρπια (δοκιμάστε οπωσδήποτε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό), το Κουκουνάρι μπορεί να καλύψει κάθε σας γούστο και απαίτηση. Η οινική λίστα έχει καλές επιλογές και εξαιρετική τιμολόγηση. Το σέρβις, άκρως επαγγελματικό και ευγενικό, τα καταφέρνει πολύ καλά, ακόμα και με γεμάτο μαγαζί, ενώ οι τιμές, με βάση την ποιότητα και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, είναι πολύ καλές !

Mono restaurant - wine bar
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, 210 3226711, 6932 423921, fb: mono restaurant, www.monorestaurant.gr

Food & Drink Facebook Twitter

Η παρουσία του Mono στα όρια της Πλάκας, δίπλα στη Μητρόπολη, έβαλε για τα καλά την καρδιά της τουριστικής Αθήνας σε γαστρονομική τροχιά, με τον ιδιοκτήτη και σεφ Βασίλη Βασιλείου και την ομάδα του να δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα. Ατμοσφαιρική η σάλα με το πανέμορφο φωτισμένο βιτρό στην οροφή, ενώνεται τώρα το καλοκαίρι με τα λευκά τραπεζάκια στον όμορφο πεζόδρομο. Μεσογειακής έμπνευσης το μενού, αλλά με ένα ελληνικό twist που βάζει στο επίκεντρο τη θάλασσα, δίνοντας πιάτα όπως το «τρίο με τόνο» (τόνος σασίμι με βερίκοκο και τσίλι και καπνιστός τόνος), το φαγκρί ποσέ με συνοδεία χούμους, μελιτζάνα και σος από ξύγαλο και οι γαρίδες σαγανάκι με σπόγγο ελιάς. Στα κρεατικά, το flank stake (μοσχαρίσιο κρέας από την κοιλιά) μαρινάρεται σε άλμη και ντύνεται με σάλτσα από λεμόνι κονφί δίπλα σε άγριο ρύζι και φρέσκο αρακά, ενώ το hit του καλοκαιριού προβλέπεται να είναι το ριζότο με καρπούζι, φέτα και κουκουνάρι. Ανανεωμένη η wine list, με περίπου 100 ετικέτες, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, και με μια εντελώς καλοκαιρινή λίστα κοκτέιλ.

Vinoterra cava & resto
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Νέο Ηράκλειο, 2102792100


Μια κάβα και ένα εστιατόριο δίπλα-δίπλα δημιουργούν την απόλυτη ιδέα/concept «κρασιού-φαγητού». Με 1.200 ετικέτες κρασιού, 100 μπίρες και 500 αποστάγματα σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το κρασί της επιλογής σας. Ο σεφ της Vinoterra Παναγιώτης Τσίκας, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας (Funky Gourmet, Hytra, Sani Resort), μαγειρεύει καθημερινά πιάτα αλλά και πιο σύνθετα. Πιάτα fusion, όπως λαυράκι μαρινέ σε σόγια με rice noodles, mango και σάλτσα κάρι, αλλά και παραδοσιακά, όπως ντοματίνια με κατίκι Δομοκού και αραβική πίτα. Η Ντίνα και ο Δημήτρης, οι οικοδεσπότες της Vinoterra, θα σας κάνουν να αισθανθείτε άνετα και θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT