Το γαλλικό τοστ του Kramer vs. Kramer

Facebook Twitter
3

 

Τα διαζύγια είναι πιο συχνά από τότε που γυρίστηκε το Kramer vs. Kramer (ποιός θα γύριζε τώρα ταινία που λέει για τις συνέπειες του διαζυγίου;) αλλά το άγχος και η στενοχώρια που συνεπάγονται μάλλον δεν έχουν μειωθεί αναλόγως. Η ταινία είναι γεμάτη με αμήχανες και διακριτικά θλιβερές σκηνές και, αν και παλιά, το κομμάτι με το γαλλικό τοστ θα μπορούσε να είχε γυριστεί σήμερα:

Αν είσαστε από αυτούς που κινδυνεύουν να γίνουν ρεζίλι σε περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξουν πρωινό, ο Dave Watts, σεφ του ξενοδοχείου Cotswold House στο Gloucestershire της Αγγλίας αποκάλυψε τη συνταγή του στο Shortlist:

Γαλλικό τοστ

Για 4 άτομα

  • 8 χοντρές φέτες άσπρο ψωμί
  • 6 αβγά
  • 50γρ ζάχαρη
  • Πρέζα αλάτι
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 50γρ βούτυρο
  • Πρέζα κανέλα
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο

Σε ένα μπολ σπάστε τα αβγά και προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κρέμα και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να ανακατευτεί καλά.

Βάλτε ένα τηγάνι σε ψηλή φωτιά και προσθέστε το μισό βούτυρο. Ενώ το βούτυρο ζεσταίνεται κόψτε το ψωμί σε τρίγωνα και τοποθετήστε τα στο μίγμα με τα αβγά. Ίσως χρειαστεί να τα φτιάξετε σε δύο δόσεις. Το ψωμί πρέπει να είναι καλά καλυμμένο και από τις δύο πλευρές – τότε τα μεταφέρετε στο τηγάνι.

Περιμένετε μέχρι να ροδίσει το ψωμί. Τότε, χαμηλώστε τη φωτιά και γυρίστε το ψωμί από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει επίσης. Σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία από την αρχή.

Σερβίρετε με μέλι ή/και γιαούρτι.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

3 σχόλια