Game of Thrones: οι συνταγές

Facebook Twitter
0

Οι Chelsea Monroe-Cassel και Sariann Lehrer αγαπούν το Game of Thrones, αγαπούν το φαγητό, και πριν από ένα χρόνο αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο τους αγάπες σε ένα μπλογκ, το The Inn at the Crossroads. Το βιβλίο είναι γεμάτο με αναφορές στο φαγητό που περιγράφεται μέσες άκρες: οι δύο μαγείρισσες κάνουν έρευνα, βρίσκουν συνταγές της εποχής που ταιριάζουν στην περιγραφή, τις παραθέτουν και όπου το θεωρούν απαραίτητο, «μεταφράζουν» τη συνταγή σε σημερινά δεδομένα. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο που τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα των βιβλίων, ο οποίος εκτίμησε τόσο πολύ τη δουλειά τους που ενέκρινε την έκδοση ενός βιβλίου με τις συνταγές και μάλιστα έγραψε και τον πρόλογό του. Δεν είναι και λίγο να σε επιβραβεύει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2011 (σύμφωνα με το Time).

To βιβλίο λέγεται «A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook» και κάνει 25 αγγλικές λίρες.

Η ωραία φωτογράφιση του εξώφυλλου έγινε από την Kristin Teig, ειδικό στη φωτογράφιση φαγητού. Στο site της υπάρχει λίγο behind the scenes:

Για περαιτέρω έρευνα

Σε περίπτωση που σας έχει ανοίξει η όρεξη για μεσαιωνικές τρέλες και δεν φοβάστε να φάτε ορτύκια, άγρια περιστέρια, γουρουνάκια με μήλα στο στόμα και συνδυασμούς που δεν φαντάζεστε, η βιβλιογραφία που διατίθεται στο ίντερνετ είναι εντυπωσιακού μεγέθους. Όμως όχι, μην τρομάζετε: αρκετές από τις συνταγές ακούγονται περίεργες, άλλες αρκετά σύγχρονες και πρωτότυπες. Παράδειγμα: σολωμός ποσέ σε μπίρα.

Αυθεντικό κείμενο:

"To seeth Fresh Salmon  Take a little water and as much Beere and salt,

and put thereto Parsley, Time and Rosemarie, and let all these boyle

togethere.  Then put in your Salmon, and make your broth Sharpe with some

Vinegar."

-- The Good Huswives Handmaid

Μετατροπή του THL Dagonell

240 γρ μπίρα

240 γρ νερό

Λίγο αλάτι

2 κουταλιές σούπας ξερός μαϊντανός

½ κουταλάκι ξερό θυμάρι

¼ κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο

2 κουταλιές σούπας ξίδι

2 φιλέτα σολομού

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Φέρτε το σε σημείο βρασμού, μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το σολομό (θέλει χαμηλή θερμοκρασία, μόλις να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες) μέχρι να κόβεται εύκολα με το πιρούνι.

Για περαιτέρω έρευνα

Το Medieval Cookery με συνταγές από τέσσερις χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία)

Το Redacting Medieval Recipes με εκτεταμένη λίστα ανά υλικό

Το Nemeton, που συνοδεύεται και από γλωσσάριο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ