Game of Thrones: οι συνταγές

Facebook Twitter
0

Οι Chelsea Monroe-Cassel και Sariann Lehrer αγαπούν το Game of Thrones, αγαπούν το φαγητό, και πριν από ένα χρόνο αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο τους αγάπες σε ένα μπλογκ, το The Inn at the Crossroads. Το βιβλίο είναι γεμάτο με αναφορές στο φαγητό που περιγράφεται μέσες άκρες: οι δύο μαγείρισσες κάνουν έρευνα, βρίσκουν συνταγές της εποχής που ταιριάζουν στην περιγραφή, τις παραθέτουν και όπου το θεωρούν απαραίτητο, «μεταφράζουν» τη συνταγή σε σημερινά δεδομένα. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο που τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα των βιβλίων, ο οποίος εκτίμησε τόσο πολύ τη δουλειά τους που ενέκρινε την έκδοση ενός βιβλίου με τις συνταγές και μάλιστα έγραψε και τον πρόλογό του. Δεν είναι και λίγο να σε επιβραβεύει ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2011 (σύμφωνα με το Time).

To βιβλίο λέγεται «A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook» και κάνει 25 αγγλικές λίρες.

Η ωραία φωτογράφιση του εξώφυλλου έγινε από την Kristin Teig, ειδικό στη φωτογράφιση φαγητού. Στο site της υπάρχει λίγο behind the scenes:

Για περαιτέρω έρευνα

Σε περίπτωση που σας έχει ανοίξει η όρεξη για μεσαιωνικές τρέλες και δεν φοβάστε να φάτε ορτύκια, άγρια περιστέρια, γουρουνάκια με μήλα στο στόμα και συνδυασμούς που δεν φαντάζεστε, η βιβλιογραφία που διατίθεται στο ίντερνετ είναι εντυπωσιακού μεγέθους. Όμως όχι, μην τρομάζετε: αρκετές από τις συνταγές ακούγονται περίεργες, άλλες αρκετά σύγχρονες και πρωτότυπες. Παράδειγμα: σολωμός ποσέ σε μπίρα.

Αυθεντικό κείμενο:

"To seeth Fresh Salmon  Take a little water and as much Beere and salt,

and put thereto Parsley, Time and Rosemarie, and let all these boyle

togethere.  Then put in your Salmon, and make your broth Sharpe with some

Vinegar."

-- The Good Huswives Handmaid

Μετατροπή του THL Dagonell

240 γρ μπίρα

240 γρ νερό

Λίγο αλάτι

2 κουταλιές σούπας ξερός μαϊντανός

½ κουταλάκι ξερό θυμάρι

¼ κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο

2 κουταλιές σούπας ξίδι

2 φιλέτα σολομού

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Φέρτε το σε σημείο βρασμού, μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το σολομό (θέλει χαμηλή θερμοκρασία, μόλις να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες) μέχρι να κόβεται εύκολα με το πιρούνι.

Για περαιτέρω έρευνα

Το Medieval Cookery με συνταγές από τέσσερις χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία)

Το Redacting Medieval Recipes με εκτεταμένη λίστα ανά υλικό

Το Nemeton, που συνοδεύεται και από γλωσσάριο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ