Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα!

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter
1

Το πρατήριο άρτου και ζαχαροπλαστικής «Το Στάχυ» προμηθεύει από το 1997 τη γειτονιά των Βριλησσίων με καλό ψωμί, όπως το ζυμωτό γιαννιώτικο, το ανάλατο ζακυνθινό, τέσσερα είδη μπαγκέτας, το ψωμί ζέας οκτάσπορο αλλά και… η καθαροδευτεριάτικη λαγάνα, όλο τον χρόνο. 

Οι πιστοί, καθημερινοί πελάτες του, όμως, τα τελευταία δεκατρία χρόνια φεύγουν καθημερινά και με ένα μικρό κεσεδάκι εκλεκτής ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει η Αναστασία Αναγνώστου, η ιδιοκτήτριά του, 365 μέρες τον χρόνο! Εννοείται ότι την Καθαρά Δευτέρα η ουρά έξω από το «Στάχυ» είναι μεγάλη και τα τρία κιλά ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει καθημερινά πολλαπλασιάζονται για να καλύψουν τη ζήτηση. 

Η νόστιμη συνταγή της περιλαμβάνει γνήσιο λευκό ταραμά, καλό λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και ξιδάκι και η ελαφριά γεύση της είναι ολόιδια με αυτή μιας πετυχημένης σπιτικής ταραμοσαλάτας. 

Η ταραμοσαλάτα είναι το μόνο με το οποίο ασχολείται πλέον η κυρία Αναγνώστου, μια και τα πάντα χαμογελαστά παιδιά της, η Κέλλυ και ο Δημήτρης, έχουν αναλάβει τα ηνία. Οι πελάτες της, που έρχονται μέχρι και από το Πανόραμα Βούλας με ταπεράκια, της έχουν ζητήσει να φτιάξει και μελιτζανοσαλάτα, αλλά η ίδια, μετά από τόσα χρόνια καθημερινής δουλειάς, μάλλον δεν το αποφασίζει… 

«Την ταραμοσαλάτα τυχαία αρχίσαμε να την πουλάμε με τον σύζυγό μου, όταν μια Καθαρά Δευτέρα, από την πολλή δουλειά που είχε πέσει στο μαγαζί, δεν προλαβαίναμε να τη φάμε στο σπίτι μας. Κεράσαμε τους πελάτες της γειτονιάς μας και μετά τη ζητούσαν και εκτός Καθαράς Δευτέρας. Συνεχίζω να την κάνω μόνο από μεράκι και γιατί είναι μια νοστιμιά με φίνα υλικά που δεν τη βρίσκεις εύκολα αλλού. Είναι ο “κράχτης” του μαγαζιού μας».

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

ΥΓ.: Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 3 Μαρτίου. 

____________

Το Στάχυ, Κύπρου 23, Βριλήσσια, 210 6139977

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια