H σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

To Gossip Girl είναι η Δυναστεία+Beverly Hills 90210+Τόλμη και Γοητεία+Sex and the City για ηλικίες 9-42. Ναι, μιλάω για την τηλεοπτική σειρά.

Στο Gossip Girl βλέπουμε νόστιμα αγόρια και κορίτσια τα οποία ζουν και δολοπλοκούν στην καλή πλευρά της Νέας Υόρκης ενώ τα μπατζάκια τους είναι ξεχειλωμένα από τα λεφτά που τρέχουν. Όμως επειδή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε κάθε επεισόδιο μία δραματική εξέλιξη απειλή να φέρει τα πάνω κάτω: από χαμένους πατέρες που βρίσκονται στη Σαντορίνη, κατά λάθος δολοφονίες, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα, χαμένες ξαδέρφες, αποπλανήσεις καθηγητών, γερουσιαστών, κατ’ οίκον περιορισμοί μετά από πλαστογράφηση εγγράφου, και όλα αυτά μέσα σε εγκαίνια, δεξιώσεις, επιδείξεις μόδας, πάρτι, λόμπι ξενοδοχείων και μερικές φορές ακόμα και σε μουσεία. Αυτά είναι όσα μου έρχονται πρόχειρα.

Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στους ατσίδες αμερικανούς που σε κάτι τέτοια είναι μανούλες, αν έχουν το απαραίτητο μπάτζετ. Γιατί για να γυρίσεις σειρά με πρωταγωνιστές πλούσιους πρέπει να έχεις πολλά λεφτά (προειδοποιώ όποιον επιχειρήσει στην Ελλάδα να αντιγράψει το Gossip Girl, ακόμα γελάμε με την αντιγραφή του Sex and the City). Βάλτε –εξαιρετικά- φωτογενή αγόρια και κορίτσια, ούλτρα γκλάμορους σκηνικά, γκαρνταρόμπες και γκάτζετ, γρήγορο διάλογο με ποπ αναφορές, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ και voila! Ιδού η απολύτως δύσκολη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία.

Τι τρώνε στο Upper East Side λοιπόν; Αν και δεν εξηγείται αναλυτικά, σίγουρα φαγητά που δεν παχαίνουν, που είναι 100% organic, seasonal and sustainable, όπως είναι της απολύτου μόδας μέχρι αηδίας στους σικ/ψαγμένους κύκλους. Τα εστιατόρια που εμφανίζονται στη σειρά επιβεβαιώνουν υπάρχοντα trend της Νέας Υόρκης ή εμφανίζουν καινούρια. Ένα παράδειγμα της τέχνης που μιμείται τη ζωή που μιμείται την τέχνη: στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πραγματικός σεφ Christopher Lee παίζει τον πλασματικό σεφ ενός πλασματικού εστιατορίου ο οποίος σερβίρει στην χοτ πρωταγωνίστρια ένα grilled cheese sandwich. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και φτηνό φαγητό που σερβίρουν οι εργαζόμενες μητέρες ή που φτιάχνουν οι ξενυχτισμένοι φοιτητές. Όχι στο Gossip Girl: εκεί το σάντουιτς περιέχει τρούφα και απογειώνεται πάνω από τις στέγες του Queens και προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο ουρανοξύστη, κάπου στην 42nd street.

Το αληθινό εστιατόριο Gilt, στο οποίο γυρίστηκε αυτό το επεισόδιο και το οποίο  βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel, έσπευσε μετά την επιτυχία της σειράς να προσθέσει αυτό το σάντουιτς στο μενού του και να το κοστολογήσει 50$ όταν οι τρούφες είναι εκτός σεζόν και 25$ όταν είναι εντός. Ο Christopher Lee ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί τη συνταγή με το κοινό, άλλωστε πόσοι έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν μαύρες τρούφες;

Υλικά

  • 8 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί
  • 16 φέτες τυρί Φοντίνα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 55 γρ μαύρη τρούφα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Άγρια ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

(ΘΑΥΜΑ: χωρίς μπαλσάμικο)

Τοποθετήστε δύο φέτες φοντίνα μέσα σε δύο φέτες ψωμιού προσθέτοντας και μερικές φέτες τρούφας μέσα σε κάθε σάντουιτς. Κάντε το ίδιο και για τα τέσσερα σάντουιτς. Λιώστε το βούτυρο μέσα σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα σάντουιτς μέχρι το ψωμί να ροδοκοκκινίσει. Στο πιάτο με τα σάντουιτς ανακατέψτε τη σαλάτα που έχετε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μεταξύ τους.

(συνεχίζεται αύριο με την καστανομάλλα Blair Waldorf...)

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ