H σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

To Gossip Girl είναι η Δυναστεία+Beverly Hills 90210+Τόλμη και Γοητεία+Sex and the City για ηλικίες 9-42. Ναι, μιλάω για την τηλεοπτική σειρά.

Στο Gossip Girl βλέπουμε νόστιμα αγόρια και κορίτσια τα οποία ζουν και δολοπλοκούν στην καλή πλευρά της Νέας Υόρκης ενώ τα μπατζάκια τους είναι ξεχειλωμένα από τα λεφτά που τρέχουν. Όμως επειδή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε κάθε επεισόδιο μία δραματική εξέλιξη απειλή να φέρει τα πάνω κάτω: από χαμένους πατέρες που βρίσκονται στη Σαντορίνη, κατά λάθος δολοφονίες, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα, χαμένες ξαδέρφες, αποπλανήσεις καθηγητών, γερουσιαστών, κατ’ οίκον περιορισμοί μετά από πλαστογράφηση εγγράφου, και όλα αυτά μέσα σε εγκαίνια, δεξιώσεις, επιδείξεις μόδας, πάρτι, λόμπι ξενοδοχείων και μερικές φορές ακόμα και σε μουσεία. Αυτά είναι όσα μου έρχονται πρόχειρα.

Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στους ατσίδες αμερικανούς που σε κάτι τέτοια είναι μανούλες, αν έχουν το απαραίτητο μπάτζετ. Γιατί για να γυρίσεις σειρά με πρωταγωνιστές πλούσιους πρέπει να έχεις πολλά λεφτά (προειδοποιώ όποιον επιχειρήσει στην Ελλάδα να αντιγράψει το Gossip Girl, ακόμα γελάμε με την αντιγραφή του Sex and the City). Βάλτε –εξαιρετικά- φωτογενή αγόρια και κορίτσια, ούλτρα γκλάμορους σκηνικά, γκαρνταρόμπες και γκάτζετ, γρήγορο διάλογο με ποπ αναφορές, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ και voila! Ιδού η απολύτως δύσκολη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία.

Τι τρώνε στο Upper East Side λοιπόν; Αν και δεν εξηγείται αναλυτικά, σίγουρα φαγητά που δεν παχαίνουν, που είναι 100% organic, seasonal and sustainable, όπως είναι της απολύτου μόδας μέχρι αηδίας στους σικ/ψαγμένους κύκλους. Τα εστιατόρια που εμφανίζονται στη σειρά επιβεβαιώνουν υπάρχοντα trend της Νέας Υόρκης ή εμφανίζουν καινούρια. Ένα παράδειγμα της τέχνης που μιμείται τη ζωή που μιμείται την τέχνη: στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πραγματικός σεφ Christopher Lee παίζει τον πλασματικό σεφ ενός πλασματικού εστιατορίου ο οποίος σερβίρει στην χοτ πρωταγωνίστρια ένα grilled cheese sandwich. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και φτηνό φαγητό που σερβίρουν οι εργαζόμενες μητέρες ή που φτιάχνουν οι ξενυχτισμένοι φοιτητές. Όχι στο Gossip Girl: εκεί το σάντουιτς περιέχει τρούφα και απογειώνεται πάνω από τις στέγες του Queens και προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο ουρανοξύστη, κάπου στην 42nd street.

Το αληθινό εστιατόριο Gilt, στο οποίο γυρίστηκε αυτό το επεισόδιο και το οποίο  βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel, έσπευσε μετά την επιτυχία της σειράς να προσθέσει αυτό το σάντουιτς στο μενού του και να το κοστολογήσει 50$ όταν οι τρούφες είναι εκτός σεζόν και 25$ όταν είναι εντός. Ο Christopher Lee ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί τη συνταγή με το κοινό, άλλωστε πόσοι έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν μαύρες τρούφες;

Υλικά

  • 8 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί
  • 16 φέτες τυρί Φοντίνα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 55 γρ μαύρη τρούφα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Άγρια ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

(ΘΑΥΜΑ: χωρίς μπαλσάμικο)

Τοποθετήστε δύο φέτες φοντίνα μέσα σε δύο φέτες ψωμιού προσθέτοντας και μερικές φέτες τρούφας μέσα σε κάθε σάντουιτς. Κάντε το ίδιο και για τα τέσσερα σάντουιτς. Λιώστε το βούτυρο μέσα σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα σάντουιτς μέχρι το ψωμί να ροδοκοκκινίσει. Στο πιάτο με τα σάντουιτς ανακατέψτε τη σαλάτα που έχετε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μεταξύ τους.

(συνεχίζεται αύριο με την καστανομάλλα Blair Waldorf...)

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT