Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί 

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Η πίτσα τους μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί με urban design, πάγκους του πικνίκ στον εξωτερικό του χώρο και self service εξυπηρέτηση.
0

Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι το Alio άνοιξε τις πόρτες της μικρής του μονοκατοικίας το καλοκαίρι του 2019. Από τότε έγινε ένα από τα πολυσυζητημένα ιταλικά εστιατόρια της πόλης για το υψηλό επίπεδο των πρώτων του υλών, για την comfort προσέγγιση του, για το ότι προσφέρει τα πιάτα μιας κουζίνας που η Αθήνα αγαπάει εδώ και χρόνια, δοσμένα αλλιώς – αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του.  

Από τότε, ο Άκης Βαρθαλάμης, ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Λουκάκος ακούνε τα καλύτερα σχόλια για την πίτσα τους κι αυτά προέρχονται από «πιτσιρικάδες μέχρι βραβευμένους συναδέλφους», όπως λέει ο πρώτος που είναι και ο pizzaiolo του εγχειρήματος.

Για εκείνον, η πιο απολαυστική πίτσα είναι η neo neapolitan style. Σε μια εποχή που τα καλά ιταλικά της πόλης χωρίζονταν σε αυτά που κάνουν μόνο πίτσα και σε αυτά που δεν κάνουν καθόλου, στο Αlio είχαν αποφασίσει ότι θα την εντάξουν στο μενού τους με υβριδικό τρόπο. Και δεν έχασαν. 

Σε μια εποχή που τα καλά ιταλικά της πόλης χωρίζονταν σε αυτά που κάνουν μόνο πίτσα και σε αυτά που δεν κάνουν καθόλου, στο Αlio είχαν αποφασίσει ότι θα την εντάξουν στο μενού τους με υβριδικό τρόπο. Και δεν έχασαν. 

«Αυτή η πίτσα που κινείται μεταξύ ναπολιτάνικης και νεοϋορκέζικης προσφέρει για μένα τον απόλυτο συνδυασμό: μας δίνει ένα πλούσιο κορνιτσιόνε (σ.σ. το στεφάνι της πίτσας, όπως το λένε οι Ιταλοί) αλλά και μια τραγανή βάση, χωρίς τη λαστιχωτή και παχύρευστη αίσθηση που αφήνει το ζυμάρι της ναπολιτάνικης». Ο Άκης Βαρθαλάμης αφήνει το ζυμάρι του να ωριμάσει για 48 ώρες, αφού «τότε αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον, να βγάζει περισσότερα αρώματα, να δίνει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα».

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Ο Άκης Βαρθαλάμης, ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Λουκάκος ακούνε τα καλύτερα σχόλια για την πίτσα τους κι αυτά προέρχονται από «πιτσιρικάδες μέχρι βραβευμένους συναδέλφους»

Θέλοντας να προσφέρουν την ουσία του εστιατορικού Alio σε μια πιο προσιτή και street εκδοχή, η πίτσα τους μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί με urban design, πάγκους του πικνίκ στον εξωτερικό του χώρο και self service εξυπηρέτηση.

Υπότιτλος του είναι το «neighborhood pizzeria», αφού στόχος της ομάδας του είναι να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για τη συνοικιακή πιτσαρία. 

Πώς θα το κάνουν αυτό; Δουλεύοντας με premium υλικά, με τη san marzano και τη mozzarella fior di latte που θα απολαμβάνατε κι αν κλείνατε τραπέζι στο εστιατόριό τους, προσφέροντας μαζί με το προϊόν-ναυρχίδα τους επιλογές που είχαμε συνηθίσει να συναντάμε σε εκείνους του χάρτινους καταλόγους που κάθε σπίτι είχε κάποτε μαζεμένους σε ένα συρτάρι. 

«Το ότι είμαστε μια συνοικιακή πιτσαρία δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καρμπονάρα με τρία κιλά μπέικον και μισό κιλό κρέμα γάλακτος, ούτε ότι η αματριτσιάνα μας σας δεν θα φτάσει προσεγμένη σπίτι σας επειδή θα μπει σε κουτί. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλομαγειρεμένο, χωρίς φανφάρες, γνώριμο φαγητό βάζοντας σε αυτό όλη μας την τεχνογνωσία».

Μπορείτε και να επισκεφθείτε τον χώρο του για πίτσα και cocktails, για να τη συνοδεύσετε με ένα απεριτίβο σαν το ginger spritz τους, με paloma ή τζιν τόνικ. 

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Για τον Άκη Βαρθαλάμη η πιο απολαυστική πίτσα είναι η neo neapolitan style.
Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Alio Neighborhood Pizzeria

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, 2106086304







 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM