Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη!

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
3

 

Τα εστιατόρια

 

 

 

Nargis, Καπετάν Πατρίκη 18, 2310228502

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO


Κάθε φορά που φθάνω Θεσσαλονίκη και πριν καταπιαστώ με οποιοδήποτε προσκύνημα στην πόλη, με πιάνει πανικός μήπως και οι φίλοι δεν συναινέσουν για μια Ναργκίς-βουτιά στην αληθινή μυρωδιά-και την κάψα-ενός ινδικού κάρυ, με θέα τηλεοπτικό Μπόλυγουντ στις πιο τραγουδιστές στιγμές του. Στη σκιά της ντίβας Ναργκίς που μετράει τις καυτερές μπουκιές σου στο πιάτο από το πορτρέτο της, η Θεσσαλονίκη διαθέτει το αυθεντικότερο ινδικό της επικράτειας.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

O Rana Khan από το Πακιστάν μαγειρεύει σαν το χαμόγελό του, την Ινδία όπως ακριβώς θα την γευτείς πλάι στον Γάγγη. Το mild εδώ βγάζει φωτιές αλλά γι'αυτό υπάρχουν οι μπύρες και τα καυτά από το φούρνο naan με βούτυρο και σκόρδο και το μπασμάτι με κανέλα και σαφράν, για να τις σβήσουν. Τα ρεβύθια και το dal με κόκκινες φακές είναι δυό λόγοι για να το ερωτευτείς, το ίδιο και το κοτόπουλο ταντούρι και το αρνάκι με τα λαχανικά και το korma αλλά και οι αυτοσχέδιες σούπες που θα σου φτάξει ο Rana αν του το ζητήσεις.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

 

 

Poselli, Βαλαωρίτου 2, 2314019687

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Ένας σοφιστικέ πολυέλαιος, ο φούρνος που βγάζει ολοζώντανη την πίτσα για να σου τη σερβίρει την προθήκη κι ένα μελαχροινό, εξωτικό, τσαχπίνικο χαμόγελο που κάτι σου θυμίζει. Τον Μάνο τον ξέρεις από κάποιο μαγειρικό τηλεριάλιτι και ήταν σεφ περιοπής και μαθητής του Μπουλιάνι, πριν αποφασίσει να βάλει τη γκουρμέ πίτσα στην υπηρεσία του όλη-νύχτα-ξενυχτάω street food. Παίρνεις ένα κομμάτι ταρτούφο στη λαδόκολα, λεπτή μαστόρικη ζύμη, η απόλυτη διαύγεια των πιο καλής-ποιότητας-δεν έχεις! υλικών, σκουντιέσαι στο πάρτυ-πεζοδρόμιο να την καταβροχθίσεις, ξαναμπαίνεις για μια τσουκίνι, η απόλυτη μοτσαρέλα-ελάχιστα ψημμένο στη σχάρα κολοκυθάκι, ζωντανός βασιλικός, ολόγλυκα ντοματίνια. Αυτό το λες και διαιτητικό, οπότε επανέρχεσαι για ένα κομμάτι με ντομάτα, φρέσκια ρόκα, προσούτο και παρμεζάνα, κι άμα δεις ότι δεν χορταίνεις, πέφτεις στα σκληρά, με ένα καλτσόνε με νουτέλα και μασκαρπόνε. Στο μεταξύ, έχεις κάνεις μια ντουζίνα καινούριους φίλους στο όρθιο, έχουν φέρει μαργαρίτες από το απέναντι Ladose-το πιο στυλάτο, το πιο θέλω-να-μείνω-για πάντα εδώ, μπαρ της πόλης-κι όλο αυτό λέγεται μια νύχτα στη Βαλαωρίτου, από κείνες που σε ψήνουν να μετακομίσεις βόρεια για πάντα.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

 

 

Mia Feta (Feta Bar), Π. Μελά 14, 2310221120

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Θα το λατρέψεις για το σοφιστικέ ντιζάιν που επιτέλους μεταμορφώνει τη φέτα σε πριγκίπισα, λες και φτιάχτηκε για να φύγει κατευθείαν εξαγωγή στο Λονδίνο, αλλά και γιατί σε κερνάει σοκολατούχο αγνό και μικρής παραγωγής στην πόρτα. Από τη φάρμα της οικογένειας Κουρελλά από τα Γρεβενά, η φέτα με ολόκληρα κομμάτια μαύρης τρούφας θα σε βάλει στον πειρασμό να την διαλέξεις από τα ράφια, μαζί με κάποια άλλη, κανονική, από κείνη που δίνουν τα ζώα που εκτρέφονται τρώγοντας τα καλύτερα χόρτα και δημητριακά σε μια ήπια μονάδα παραγωγής.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Ανεβατό, μπάτζος, κατσικίσιο με ελιά και τσίλι, προϊόντα της καλύτερης μικρής ελληνικής παραγωγής, γαλατόπιτα και τσουκνιδόπιτα καμωμένες με ζέα από το Κτήμα Αντωνόπουλου κι αφού ψωνίσεις, θα βρεις τη δική σου θέση στο μεγάλο τραπέζι που ευνοεί τις συναντήσεις. Αν είναι πρωί, θα φας το βιολογικό σου γιαουρτάκι με μέλι, ρόδι, σταφίδες και αμύγδαλο αν είναι η ώρα της πείνας, ο Γιάννης Σεπεράς θα σου μαγειρέψει τη φέτα στους πιο νεογκουρμέ, πλην όμως προσγειωμένους, πειραματισμούς της: καπουτσίνο τραχανά με σαντιγύ φέτας, πανακότα φέτας με μαρμελάδα ντομάτας, κροστίνι και πάστα ελιάς, ψητή μελιτζάνα με σφαίρες καπνιστής φέτας και σιγοψημμένη ντομάτα κι ένα ρυζόγαλο σοκολάτας με σαντιγύ σαγκουίνι. Αυτό το κόνσεπτ ποιός θα το εξάγει;

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

 

 

 

Estrella, Π. Μελά 48, 2310272045

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Όταν κυκλοφορείς στο κέντρο με τον Δημήτρη Κοπαράνη, όλοι τον σταματάνε για μια κράτηση σε μπουγατσάν. Το υβριδικό γλυκό που έφτασε μέχρι τα δελτία ειδήσεων, πετάει με λαχτάρα κάθε Κυριακή πρωί την-ψαγμένη-Θεσσαλονίκη από το κρεβάτι της αλλά πριν τον μάθει και η κουτσή Μαρία, ο Δημήτρης είχε ήδη μαγειρέψει στην Estrella το παιδικό όνειρο όλων μας: ένα φαγητό πάνω σε ψωμάκι: ζυμωτό ελληνικό, ζύμη για πίτσα ή αυθεντικό εβραϊκό μπέιγκελ. Κι από πάνω, μπιφτέκι, αβγό, ομελέτα γεμιστή με σπανάκι και τυρί, κεφτεδάκια με σάλτσα, ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα δυόσμου. Ο Δημήτρης-κι εμείς-το φαγητό που θα φας θέλει να το καταβροχθίζει όλο με μια ματιά, το αβγό και δίπλα ή σαλάτα κι η σάλτσα, αν επιβάλλεται.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Εδώ θα έρθεις για-γενναίο-τσιμπολόγημα όλες τις ώρες της ημέρας, θα έρθεις για κουβέντες με τον Κώστα και τον Δημήτρη, θα έρθεις για τα κυριακάτικα brunch της μαμάς-αρχιτεκτόνισας-μπλόγκερ Μαρίας Πρασσά, θα έρθεις για μπύρες, για γέλια και για κλάματα, όλα ανοιχτά στο φως της τζαμαρίας, κι η κουζίνα πίσω από το μπαρ είναι-μην σε μπερδεύει το new ντεκόρ, κάπως έτσι ήταν και τα παλιά καφενεία με τα δικά τους μεζεδάκια, όλα σε μια γκαζιέρα/σχάρα τα έκαναν. Αυτό που δεν έκαναν, είναι αυτές οι βελουτέλες κρέμες μέσα σε βαζάκια που θυμίζουν παιδικές τροφές και παρηγοριά, που μέσα κρύβουν εκπλήξεις από μαρμελάδες, σοκολάτες και τσουρέκια.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

 

Διάβαση, Π. Μελά 13, 2310220956

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Το όνομά της, που θυμίζει κέντρο απεξάρτησης, δεν πρόκειται να σου ανοίξει την όρεξη. Αν έχεις, όμως δοκιμάσει τα σουτζουκάκια της Διαγωνίου, θα την αγαπήσεις προκαταβολικά, αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια. Σου κάνει νεοταβέρνα, σου κάνει και ντεκόρ για μια καλή έξοδο. Στην καρδιά της, όμως, χτυπά ένα σουβλατζίδικο. Που κάνει τον καλύτερο γύρο-ένα-ένα ξεχωρίζουν τα ροκανιδάκια από ζουμερό, καλό κρέας χωρίς σκοτεινά μυστικά, τα κλασικά ονειρεμένα, αφράτα, αρωματικά σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά, που δεν πρόκειται να σε βαρύνουν, ποίημα-γεμιστό μπιφτέκι, τραγανή πανσέτα, ωραίο λουκάνικο. Τα πιάτα φθάνουν σε ρυθμό που θα ζήλευε το πιο φαστ fast της Αμερικής, οπότε στη δίνη κοίτα μην προσπεράσεις τις κλασικές αλοιφές, μελιτζανοσαλάτα, ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ρώσικη σαλάτα όπως παλιά και τις λιποθυμιστικές τραγανές, αλάδωτες, αληθινές τηγανητές πατάτες.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

 

 

Karabourno, Mediterranean Cosmos, Επίπεδο 0, 2310475444

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Cosmos

 

Στο Cosmos, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, γίνεται ο κακός χαμός. Όλη η Καλαμαριά-και όχι μόνο-εδώ το έχει τάμα να συνδυάσει τα ψώνια με τα καφεδώματα και τη γενικότερη διασκέδασή της. Ανάμεσα σε χιλιάδες ψυχές που με πάθος καταναλώνουν τα άπαντα από το γρήγορο βασίλειο του junk, κι αφού διασχίσεις διαδρόμους που θα προκαλέσουν την αντοχή σου στην αγοραφοβία, θα προσπεράσεις την ταχύτητα για μια slow-food θαλασσινή μεζεδοκατάσταση. Στο γνωστό γκραντέ θεσσαλονικώτικο στυλ, που κάνει ένα απλό τσιπουράδικο να φαντάζει τριάστερο εστιατόριο, εδώ θα χαλαρώσεις με ένα τσίπουρο και θα αφεθείς στις μικρές ιδιαιτερότητες του θαλασσομεζέ, που μπορεί να παντρέψουν, ας πούμε, μια ρεγγοσαλάτα με μυζήθρα και μπόλικο άνηθο.

 

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Cosmos

 

Το χαλούμι τηγανίζεται παναρισμένο και σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας, τα κρίταμα τουρσί ζωντανεύουν πάνω σε φέτες ντομάτας με μυζήθρα. Η πέστροφα φλαμπάρει στο τραπέζι μέσα στο μαντεμένιο τηγάνι της, παίρνει έναν γαλλικό αέρα από το βούτυρο και το φουντούκι, γυαλιστερές και κυδώνια γίνονται σπετζοφάι και μελώνουν μέσα στην κρεμμυδοντοματένια σάλτσα τους, το τηγανητό καλαμάρι λιώνει κάνοντας πολλά κρακ σαν γιαπωνέζικη τεμπούρα, τα μύδια γίνονται ιμάμ και στο τέλος μας ήρθε ένα κολάρο-εσύ πες το κεφάλι-συναγρίδας στη σχάρα, με ψητά ολόγυρα όλα τα λαχανικά ενός μπαξέ. Ένας μεζές που το «ψάχνει» αλλιώς για να φλερτάρει ασύστολα με την απόλυτη γκουρμεδιά.

 

 

 

Η Λόλα, Αγαπηνού 10, 2310276201


Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Η υπερκινητική και τσαούσα Λόλα με τον αδελφό της τον Αντώνη διαφεντεύουν το παλιό ουζερί του μπαμπά Γιάννη, μια ολόλευκη γωνιά του κέντρου, που από την πόρτα της μυρίζει μια παλιά θεσσαλονικιά υπόσχεση παραδοσιακής νοστιμιάς. Μέσα στον ορυμαγδό των γεμάτων τραπεζιών, που νομίζεις ότι όλα φιλοξενούν τους κολλητούς του Αντώνη, μπορεί να νοιώσεις χαμένος αλλά με το πρώτο σπιτικό τους ρακί, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για άλλη μια νόστιμη ιστορία θεσσαλονικιάς αλεγκρίας. Για τις πίτες, λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο, που γεμίζουν τυριά ή χορταρικά και ψήνονται στα κάρβουνα, θα μπορούσες να της ορκιστείς αιώνια πίστη αλλά η Λόλα φτιάχνει και θεϊκή ταραμοσαλάτα με πιτούλες στα κάρβουνα και τηγανητό σολομό με σύκο, διάσημα γαριδοπίλαφο και γαριδομακαρονάδα, μαγικό χταποδάκι με ολόφρεσκη σάλτσα ντομάτα, μπουκιά και συχώριο γάβρο λαδορίγανη και σαρδέλα στη σχάρα και σε απο-τελειώνει με ένα σπιτικό τσιζ-κέικ με κόκκινα φρούτα.

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

ΚΕΦΤΕδες, Βογατσικού 4, 2310272900


Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Ο Γιώργος είναι κρητικός η Σωσώ βέρα και γνωστή θεσσαλονικιά. Το μικρό, υπόγειο μαγαζί τους που αναπνέει τη θαλασσινή αύρα σε απόσταση αναπνοής, ζει κυρίως στο πεζοδρόμιο, ένα ολοήμερο πάρτυ που μαζεύει όλη την παλιά, αστική Θεσσαλονίκη και κάθε πρωταγωνιστή της ελληνικής σκηνής που θα βρεθεί για παράσταση στην συμπρωτεύουσα. Το δέσιμο στη ζωή του ζευγαριού αποτυπώνεται αρμονικότατο και στο μενού, αφού κανένα άλλο εστιατόριο δεν κατάφερε να συγκεράσει τόσο νόστιμα την κρητική με τη θεσσαλονικιά παράδοση. Η γνώση του Γιώργου για το αληθινό, καλό κρητικό προϊόν, φέρνει ό,τι καλύτερο από το Ρέθυμνο, χειροποίητο ντάκο με ώριμη ξερή μυζήθρα, απάκι από το Ατζιπόπουλο που σοτάρεται ελαφρά με ζωντανό σπανάκι, γραβιέρα που λιώνει κάτω από την τραγανή, χρυσή της κρούστα και δροσίζει με ολόφρεσκη ρόκα και λεμόνι, ρεθυμνιώτικο λουκάνικο από τον Λάκη, φέτα που τηγανίζεται με σουσάμι και γλυκαίνει με πετιμέζι, αρωματικό μέλι που αναδεικνύει τις καυτές νερόπιτες στον επίλογο. Γεμιστοί κολοκυθανθοί και ντολμαδάκια που σε διακτινίζουν στο νησί-κάπου υποψιάζεσαι παλιά νοικοκυρά στην κουζίνα, την κυρία Γιώτα που βοηθά τον σεφ Χρόνη Μοσχάκη- ένας ντάκος πλούσιος σε αληθινή ντομάτα και φρέσκια ξινομυζήθρα για να πάρει στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη τη σκυτάλη. Εδώ θα ερχόσουν και μόνο για τα αλάδωτα, τραγανά, ολοστρόγγυλα τσιπς, πόσο μάλλον που μπορείς να τα συνοδεύσεις με ιδανικούς κεφτέδες, ζουμερό κοτόπουλο παϊδάκι, μπιφτέκι κοτόπουλο και κοτόπουλο παναρισμένο με φλέικς βρώμης.

Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Η Ελένη Ψυχούλη σου λέει πού να φας στη Θεσσαλονίκη! Facebook Twitter
Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια
Εκτιμώ την κύρια Ψυχούλη. Συμφωνώ με την άποψή της για το ουζερί "Λόλα", όσο αφορά όμως για το "Ναργκίς"το φαγητό είναι ποιοτικά και γευστικά πολύ κάτω του μετρίου. Πάντω ςπέρισυ που πήγα είχε πλάκα το γεγονός ότι σερβίριζε μια γλυκιά κινεζούλα. Αυτό θα πει multi culti
δεν έχω φάει στη Ναργκίς αλλά τα έθνικ στη Θεσσαλονίκη είναι επιοικώς τρα-γι-κά. Από μόνα τους λόγος να νομιμοποιηθούν αμέσως όλοι οι μετανάστες μπας και φάμε κανένα καλό φαγάκι. Μ'αρέσει η ιδέα του φέτα μπάρ (γιατί πιο μάγκες είναι οι Ιταλοί πια;) και ελπίζω να δουλέψει.