Η σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, οι οποίες υποδύονται η μία την ξανθιά σεξοβόμβα Serena Van der Woodsen και την καστανή δολοπλόκο Blair Waldorf έχουν γίνει it girls μεγάλου βεληνεκούς. Στην αρχή ο αγώνας μεταξύ τους φαινόταν ισότιμος αλλά ο κόσμος της μόδας τελικά διάλεξε την αγαπημένη του με οριστικό κριτή τον Karl Lagerfeld: η Blake Lively δέχτηκε το στέμμα από τα χέρια του κι έγινε το πρόσωπο της Chanel. Η τιμή είναι τεράστια έτσι κι αλλιώς, ακόμα πιο σημαντική γιατί η εταιρία δεν έχει ξαναδιαλέξει αμερικανίδα γι’ αυτή το ρόλο.

Πως κατάφερε μία αθλητική ξανθιά ροδομάγουλη καλιφορνέζα που σκάει από υγεία να πείσει μία εταιρία που είναι παραδοσιακά σικ να τη διαλέξει για εκπρόσωπο; Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν κάπως ανάμικτες, με τους ευρωπαίους κάπως μουδιασμένους και τους αμερικανούς ενθουσιασμένους, δηλώνοντας ότι η Blake μπορεί να εκπροσωπήσει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ότι το συντηρητικό πρόσωπο της εταιρίας χρόνια τώρα ψάχνει ένα φρεσκάρισμα που τώρα θα του δώσει η Blake με το αθλητικό και μοντέρνο της παράστημα. Μάλλον ο ενθουσιασμός έχει αρχίσει να πέφτει γρήγορα. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες με φωτογράφο τον ίδιο τον Lagerfeld το κοινό που αποφασίζει τι είναι πετυχημένο και τι όχι ξαναθυμήθηκε ότι η Blake Lively είναι μία καλιφορνέζα, ακατάλληλη για την διαχρονική πολυτέλεια ενός ονόματος της Chanel. Θρήνος στα αμερικανικά σαλόνια. Εν τω μεταξύ, η γη συνεχίζει να γυρίζει γύρω από τον άξονά της.

H καστανή πρωταγωνίστρια Leighton Meester η οποία παίζει την Blair Waldorf βρήκε δουλειά στις εταιρίες Missoni και Vera Wang οπότε δε χρειάζεται να τη λυπόμαστε. Τα δυνατά επώνυμα της σειράς πέρασαν τον πλασματικό κόσμο και βρέθηκαν στα αληθινά σαλόνια της Νέας Υόρκης. Με τόση πλύση εγκεφάλου σε λίγο θα πιστέψουμε ότι αυτά τα δύο κορίτσια κατάγονται από μεγάλες οικογένειες της μεγαλύτερης πόλης.

Δεν είναι τυχαία τα ονόματα της σειράς (που προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο). Οι εκπρόσωποι της ελίτ λέγονται Charles Bartholomew Bass, Serena van der Woodsen, Nathaniel Archibald, Lillian Rhodes, William van der Bilt, Blair Waldorf, όλα αυτά τα ονοματεπώνυμα είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να θυμίζουν τους αληθινούς τωρινούς απόγονους των πρώτων Ευρωπαίων που έγιναν μυθικά πλούσιοι στην Αμερική αγοράζοντας μετοχές του σιδηρόδρομου, επενδύοντας στα ολοκαίνουρια ορυχεία, ποντάροντας σε εποχές που το ρίσκο μπορούσε να αποδώσει τα πολλαπλάσια. Αυτοί οι Ολλανδοί, Βέλγοι και Άγγλοι αποτελούν τώρα ένα είδος αριστοκρατίας στην φρέσκια Αμερική, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί ιστορικά με την ευρωπαϊκή, αλλά σε λεφτά πιθανόν να υπερέχει.

Ένα όνομα της σειράς υπάρχει και σήμερα: Waldorf είναι το όνομα της Blair στη σειρά αλλά και είναι το όνομα ενός από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη και τώρα σε όλο τον κόσμο, με την αλυσίδα Waldorf-Astoria.

(συνεχίζεται αύριο με το πιο διάσημο πιάτο του Waldorf...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ