Η σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, οι οποίες υποδύονται η μία την ξανθιά σεξοβόμβα Serena Van der Woodsen και την καστανή δολοπλόκο Blair Waldorf έχουν γίνει it girls μεγάλου βεληνεκούς. Στην αρχή ο αγώνας μεταξύ τους φαινόταν ισότιμος αλλά ο κόσμος της μόδας τελικά διάλεξε την αγαπημένη του με οριστικό κριτή τον Karl Lagerfeld: η Blake Lively δέχτηκε το στέμμα από τα χέρια του κι έγινε το πρόσωπο της Chanel. Η τιμή είναι τεράστια έτσι κι αλλιώς, ακόμα πιο σημαντική γιατί η εταιρία δεν έχει ξαναδιαλέξει αμερικανίδα γι’ αυτή το ρόλο.

Πως κατάφερε μία αθλητική ξανθιά ροδομάγουλη καλιφορνέζα που σκάει από υγεία να πείσει μία εταιρία που είναι παραδοσιακά σικ να τη διαλέξει για εκπρόσωπο; Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν κάπως ανάμικτες, με τους ευρωπαίους κάπως μουδιασμένους και τους αμερικανούς ενθουσιασμένους, δηλώνοντας ότι η Blake μπορεί να εκπροσωπήσει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ότι το συντηρητικό πρόσωπο της εταιρίας χρόνια τώρα ψάχνει ένα φρεσκάρισμα που τώρα θα του δώσει η Blake με το αθλητικό και μοντέρνο της παράστημα. Μάλλον ο ενθουσιασμός έχει αρχίσει να πέφτει γρήγορα. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες με φωτογράφο τον ίδιο τον Lagerfeld το κοινό που αποφασίζει τι είναι πετυχημένο και τι όχι ξαναθυμήθηκε ότι η Blake Lively είναι μία καλιφορνέζα, ακατάλληλη για την διαχρονική πολυτέλεια ενός ονόματος της Chanel. Θρήνος στα αμερικανικά σαλόνια. Εν τω μεταξύ, η γη συνεχίζει να γυρίζει γύρω από τον άξονά της.

H καστανή πρωταγωνίστρια Leighton Meester η οποία παίζει την Blair Waldorf βρήκε δουλειά στις εταιρίες Missoni και Vera Wang οπότε δε χρειάζεται να τη λυπόμαστε. Τα δυνατά επώνυμα της σειράς πέρασαν τον πλασματικό κόσμο και βρέθηκαν στα αληθινά σαλόνια της Νέας Υόρκης. Με τόση πλύση εγκεφάλου σε λίγο θα πιστέψουμε ότι αυτά τα δύο κορίτσια κατάγονται από μεγάλες οικογένειες της μεγαλύτερης πόλης.

Δεν είναι τυχαία τα ονόματα της σειράς (που προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο). Οι εκπρόσωποι της ελίτ λέγονται Charles Bartholomew Bass, Serena van der Woodsen, Nathaniel Archibald, Lillian Rhodes, William van der Bilt, Blair Waldorf, όλα αυτά τα ονοματεπώνυμα είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να θυμίζουν τους αληθινούς τωρινούς απόγονους των πρώτων Ευρωπαίων που έγιναν μυθικά πλούσιοι στην Αμερική αγοράζοντας μετοχές του σιδηρόδρομου, επενδύοντας στα ολοκαίνουρια ορυχεία, ποντάροντας σε εποχές που το ρίσκο μπορούσε να αποδώσει τα πολλαπλάσια. Αυτοί οι Ολλανδοί, Βέλγοι και Άγγλοι αποτελούν τώρα ένα είδος αριστοκρατίας στην φρέσκια Αμερική, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί ιστορικά με την ευρωπαϊκή, αλλά σε λεφτά πιθανόν να υπερέχει.

Ένα όνομα της σειράς υπάρχει και σήμερα: Waldorf είναι το όνομα της Blair στη σειρά αλλά και είναι το όνομα ενός από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη και τώρα σε όλο τον κόσμο, με την αλυσίδα Waldorf-Astoria.

(συνεχίζεται αύριο με το πιο διάσημο πιάτο του Waldorf...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ