To κοκτέιλ της Κυριακής: Long Island Iced Tea

Facebook Twitter
0

Αυτό το δυνατό κοκτέιλ πήρε το όνομά του από το Long Island της Nέας Υόρκης και έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’70. Αν και δε φαίνεται καθόλου από τα συστατικά του, η γεύση μοιάζει εκπληκτικά με τσάι – κάτι σαν μαγικό. Τσάι με 22% αλκοόλ, βέβαια.

Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, ακόμα και Lesbos Iced Tea, με ούζο, αλλά θα σας πω τη βασική συνταγή, χωρίς το sour mix (που κατά τη γνώμη μου, δεν έχει θέση.)

Χρειάζεται ψηλό ποτήρι (μεγάλο, ψηλό) για να υπάρχει περιθώριο να αραιώσετε όλο αυτό το αλκοόλ.

Για 2 άτομα:

  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 σφηνάκι τζιν
  • 1 σφηνάκι λευκό ρούμι
  • 1 σφηνάκι λευκή τεκίλα
  • ½ σφηνάκι Triple Sec (δηλαδή, λικέρ πορτοκάλι, δηλαδή, Κουαντρό)
  • Χυμό λεμονιού από ½ λεμόνι (ή όσο σας αρέσει)
  • Κόκα κόλα (μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, ή όσο σας αρέσει
  • Παγάκια

Τα βάζετε σε ένα ποτήρι, ανακατεύετε, πίνετε! (με προσοχή). Ιδανικό για το καλοκαίρι, για την πισίνα, για το Λας Βέγκας ή για βαρετά απογεύματα Κυριακής.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ