Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter
0

Η σωστή εποχή για μαρμελάδα βερίκοκο είναι αυτή που διανύουμε. Η σπιτική εκδοχή αυτής της μαρμελάδας ίσως σε ξενίσει λίγο. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο αυτές του εμπορίου. Ας μην μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Να πούμε μόνο πως η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο θα σου δώσει ακριβώς αυτό που έχουν αυτά τα μοναδικά φρούτα: άρωμα, μια βαθειά γλύκα, αλλά και την υπέροχη όξινη επίγευση, που αναποδογυρίζει τα πάντα όταν τη βάζεις στο στόμα σου. Είναι το τέλειο πρωινό μαζί με καλό βούτυρο και καλό ψωμί. Είναι επίσης τέλειος συνδυασμός με μια δύο κουταλιές γιαούρτι και απίστευτο υλικό για να προσθέσεις σε γλυκά. Λοιπόν την έφτιαξα χθες, είναι πανεύκολη, σου δίνω τη συνταγή εικονογραφημένη.

1. Θα χρειαστείς ένα κιλό βερίκοκα.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

 

2. Θα τα κόψεις στη μέση και θα αφαιρέσεις τα κουκούτσια. Αν είσαι περιπετειώδης, μπορείς να σπάσεις ένα δύο κουκούτσια και να τα τοποθετήσεις στον πάτο των δοχείων που θα βάλεις τη μαρμελάδα. Δεν είναι για να τα φας αλλά για να αρωματίσουν με νότες από πικραμύγδαλο τη μαρμελάδα σου. Εγώ στο ένα βάζω και στο άλλο όχι.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

 

3. Βάλε τα κομμένα φρούτα σε μια μεγάλη βαθειά κατσαρόλα. Πρόσθεσε 125ml νερό. Κάπου εδώ βάζεις ένα πιατάκι στην κατάψυξη.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

4. Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε τα βερίκοκα μέχρι να μαλακώσουν.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

5. Πρόσθεσε ένα κιλό ζάχαρη.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

6. Και αν θες ένα κλωναράκι βανίλια το οποίο θα ανοίξεις στα δύο. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις με την κατσαρόλα ανοιχτή.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

7. Με ένα κουτάλι αφαιρείς τον αφρό που μαζεύεται στην κορυφή του μείγματός σου. Θα καταλάβεις πότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα κάνοντας το πείραμα με το πιατάκι. Όταν αρχίσει να δένει η μαρμελάδα θα βγάλεις το πιατάκι από την κατάψυξη θα ρίξεις λίγη μαρμελάδα πάνω και θα το γυρίσεις στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αν όταν το βγάλεις η μαρμελάδα είναι δεμένη και μπορείς με το δάχτυλό σου να τη σπρώξεις σα να είναι μια συμπαγής μάζα τότε είσαι έτοιμος. Βασικά και για να μην μπερδεύεσαι με το θέμα πιατάκι. Αυτό που κάνει αυτή η διαδικασία είναι να σου δείξει τι υφή θα έχει η μαρμελάδα σου όταν κρυώσει. Οπότε αν μετά την κατάψυξη τη δεις σωστή, τότε την κατεβάζεις από τη φωτιά.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

8. Προσθέτεις λίγο χυμό λεμόνι.

Μαρμελάδα βερίκοκο Facebook Twitter

9. Αδειάζεις σε αποστειρωμένα δοχεία, κλείνει και αφήνεις να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ