MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Flatbread
0

Auditions τέλος! Δώδεκα διαγωνιζόμενοι φορούν ήδη λευκές ποδιές, έχοντας εξασφαλίσει τη θέση τους στο σπίτι. Tη Δευτέρα 8/2, το MasterChef επιστρέφει με επαναληπτικούς διαγωνισμούς μεταξύ όσων είχαν πάρει μόνο 2 ΝΑΙ. Πολύ ίσα μοιρασμένα τα πράγματα φέτος, ακολουθώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής. Έξι γυναίκες και έξι άνδρες έχουν πάρει το Golden Pass για τις στενές κουκέτες.

 

Μερικοί από αυτούς που διάλεξαν οι κριτές, μου άρεσαν πολύ. Άλλοι πάλι, φάνηκε φως φανάρι ότι μπήκαν για το ριάλιτι κομμάτι του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κλήρωσε έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο, έναν αλλοδαπό που παντρεύτηκε στην Ρόδο μια όμορφη πρώην αεροσυνοδό κατόπιν εγκληματολόγο, έναν σεφ με τατουάζ μέχρι τον λαιμό, μια γλυκιά ζαχαροπλάστρια (σωστά το γράφω στο θηλυκό, κύριε Μπαμπινιώτη;), κι ένα υποψήφιο «νικητή».

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Βίλλη και Τζιοβάννι

 

Αυτό που είπαμε όλες στο τσατ μας, είναι ότι ευτυχώς δεν βλέπουμε φέτος κάποιον «κακό» παίκτη. Όλοι, μάς φάνηκαν μια χαρά άνθρωποι. Δεν θέλουμε τα περσινά βάσανα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα ένα χρόνο. Δεν έχουμε τις περσινές αντοχές για drama queens πια.

 

Το πιάτο που θεώρησα καλύτερο αυτήν την βδομάδα, ήταν αυτό του Ιωάννη.

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Το πιάτο του Ιωάννη

 

Ένα καλαμάρι σοτέ, με μια σάλτσα λουΐζα με λεμόνι και ένα κενέλ με πούλπα κολοκυθιού και βασιλικό. Τα ψητά πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα τόσο εύκολο συνοδευτικό, έδωσε σίγουρα μια δροσερή συμπληρωματική γεύση. Να τα κάνετε κι εσείς τα γκριγιέ λαχανικά στο σπίτι. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και σίγουρος τρόπος να απογειώσετε πιάτα, ακόμα και διαίτης, όπως όλες οι ψητές πρωτεΐνες. Τώρα που κάθε βδομάδα έχουμε λαχανίδες, που ξεκινάει η εποχή για τα άγρια σπαράγγια, το τηγανόσχαρο δουλεύει φουλ στο σπίτι μου. (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΣ. Θα σας ξεκουφάνουμε έξω από την συνεδρίαση της εβδομάδας.)

 

Με το που είδα τον Ιωάννη να καθαρίζει το καλαμάρι, κατάλαβα ότι κατείχε τεχνική και γαστρονομική σκέψη, από την αρχική διαδικασία μέχρι το στήσιμο του πιάτου. Το διαγώνιο χάραγμα, η καθαριότητα του πάγκου του, η ηρεμία στον τρόπο που δούλευε. Όλα δείχνουν έναν παίκτη που ήρθε για να μείνει. Η ξεχωριστή του ποιότητα απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα. Με την μαγειρική θα μαγέψεις τους κριτές, Ιωάννη. Άσε τους άλλους να μαγεύουν παραγωγούς και διεύθυνση με τις οικογενειακές ιστορίες τους. Στο τέλος, η γεύση πάντα κερδίζει. Μείνε ταπεινός και προσηλωμένος και θα φτάσεις στον τελικό.

 

Σκεφτόμουν ότι, φέτος, οι περισσότεροι μαγείρεψαν ψάρι και κάποιου είδους πουρέ ή λαχανικά διαφόρων υφών. Είναι τελικά ίσως η πιο σίγουρη λύση, να πάρει κανείς έστω τα δύο «ΝΑΙ». Όσοι διάλεξαν την πιο δύσκολη οδό, έφαγαν τα μούτρα τους και λίγο τους τα έφαγαν κι οι κριτές.

 

Ο Μάνος μας ήρθε από την Μύκονο, φορώντας χαρακτηριστικό κολιέ του εμβληματικού σχεδιαστή Minas, που έχει το πιο όμορφο μαγαζί στην Αγία Κυριακή στα Ματογιάννια. Είναι από τα πιο γλυκά αγόρια που έχουμε δει ποτέ στο Masterchef, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει μία γκιόζα της προκοπής, κάτω από την πίεση και το άγχος. Και βίωσε την απόρριψη με ένα πλατύ χαμόγελο σαν ορίτζιναλ γελαστό παιδί.

 

Ανάθεμα την ώρα / κατάρα στη στιγμή / ξεκάναν οι κριτές μας / το γελαστό παιδί τραγουδούσα καθώς άκουγα τα απανωτά «Όχι» στις γκιόζες.

 

Δεν μου έχουν βάλει ακόμα κανέναν παίκτη από Κυκλάδες κι ανησυχώ. Ήθελα, για τρίτη χρονιά, να το σηκώσουμε εμείς τα Κυκλαδονήσια.

 

Ο Ευθύμης που έχει την πασίγνωστη καντίνα στην Μιχαλακοπούλου, προσπάθησε να φτιάξει ένα μαστερσεφικό «βρώμικο», αλλά επίσης την πάτησε.

 

Σας δίνω την δική μου συνταγή, που κάνω χρόνια τώρα, και τα πιτάκια μου που τα ψήνω στο απλό τεφάλ, φουσκώνουν και με κάνουν κι εμένα να φουσκώνω σαν παγώνι κάθε φορά που τα σερβίρω.

 

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Η ξεχωριστή του ποιότητα του Ιωάννη απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα.

 

 

Το σωστό το Flat Bread για όλες τις χρήσεις!

 

Συστατικά:

360 γρ.σκληρό αλεύρι

150 γρ. μαλακό αλεύρι

2 κ.κ.αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.κ. ξηρή μαγιά

15 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό στη θερμοκρασία του σώματος

 

Οδηγίες

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη.

 

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό για 3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε.

 

Ζυμώνουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει ελαστική.

 

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδωμένο γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη αλλά καλά στραγγισμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε κρύο φούρνο για 1 ½ ώρα έως 2 ώρες.

 

Μπουνίζουμε λίγο ακόμα την ζύμη, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα.

 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη δημιουργώντας έναν ολοστρόγγυλο κύκλο διαμέτρου 15 εκ. Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψιά όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό σκεύος στο μάτι ή για ακόμα πιο ορίτζιναλ γεύση στο μπάρμπεκιου.

 

Την ερχόμενη βδομάδα, θα εξασφαλίσουν άλλοι 12 παίκτες την είσοδο στο σπίτι, από τους 24 που τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω και προσεύχομαι να περάσει ο άλλος Γιάννης, ο Γιώργος, ο Μάριος, ο Βασίλης ( που πεντάξια αντιπροσώπευσε την μοριακή κουζίνα), ο Αλέξανδρος, η Νίνα, και όποιος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι πάνω απ’όλους, θέλω να περάσει η Βιβή!

 

Ραντεβού στο bootcamp!

 

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ