MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Flatbread
0

Auditions τέλος! Δώδεκα διαγωνιζόμενοι φορούν ήδη λευκές ποδιές, έχοντας εξασφαλίσει τη θέση τους στο σπίτι. Tη Δευτέρα 8/2, το MasterChef επιστρέφει με επαναληπτικούς διαγωνισμούς μεταξύ όσων είχαν πάρει μόνο 2 ΝΑΙ. Πολύ ίσα μοιρασμένα τα πράγματα φέτος, ακολουθώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής. Έξι γυναίκες και έξι άνδρες έχουν πάρει το Golden Pass για τις στενές κουκέτες.

 

Μερικοί από αυτούς που διάλεξαν οι κριτές, μου άρεσαν πολύ. Άλλοι πάλι, φάνηκε φως φανάρι ότι μπήκαν για το ριάλιτι κομμάτι του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κλήρωσε έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο, έναν αλλοδαπό που παντρεύτηκε στην Ρόδο μια όμορφη πρώην αεροσυνοδό κατόπιν εγκληματολόγο, έναν σεφ με τατουάζ μέχρι τον λαιμό, μια γλυκιά ζαχαροπλάστρια (σωστά το γράφω στο θηλυκό, κύριε Μπαμπινιώτη;), κι ένα υποψήφιο «νικητή».

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Βίλλη και Τζιοβάννι

 

Αυτό που είπαμε όλες στο τσατ μας, είναι ότι ευτυχώς δεν βλέπουμε φέτος κάποιον «κακό» παίκτη. Όλοι, μάς φάνηκαν μια χαρά άνθρωποι. Δεν θέλουμε τα περσινά βάσανα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα ένα χρόνο. Δεν έχουμε τις περσινές αντοχές για drama queens πια.

 

Το πιάτο που θεώρησα καλύτερο αυτήν την βδομάδα, ήταν αυτό του Ιωάννη.

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Το πιάτο του Ιωάννη

 

Ένα καλαμάρι σοτέ, με μια σάλτσα λουΐζα με λεμόνι και ένα κενέλ με πούλπα κολοκυθιού και βασιλικό. Τα ψητά πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα τόσο εύκολο συνοδευτικό, έδωσε σίγουρα μια δροσερή συμπληρωματική γεύση. Να τα κάνετε κι εσείς τα γκριγιέ λαχανικά στο σπίτι. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και σίγουρος τρόπος να απογειώσετε πιάτα, ακόμα και διαίτης, όπως όλες οι ψητές πρωτεΐνες. Τώρα που κάθε βδομάδα έχουμε λαχανίδες, που ξεκινάει η εποχή για τα άγρια σπαράγγια, το τηγανόσχαρο δουλεύει φουλ στο σπίτι μου. (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΣ. Θα σας ξεκουφάνουμε έξω από την συνεδρίαση της εβδομάδας.)

 

Με το που είδα τον Ιωάννη να καθαρίζει το καλαμάρι, κατάλαβα ότι κατείχε τεχνική και γαστρονομική σκέψη, από την αρχική διαδικασία μέχρι το στήσιμο του πιάτου. Το διαγώνιο χάραγμα, η καθαριότητα του πάγκου του, η ηρεμία στον τρόπο που δούλευε. Όλα δείχνουν έναν παίκτη που ήρθε για να μείνει. Η ξεχωριστή του ποιότητα απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα. Με την μαγειρική θα μαγέψεις τους κριτές, Ιωάννη. Άσε τους άλλους να μαγεύουν παραγωγούς και διεύθυνση με τις οικογενειακές ιστορίες τους. Στο τέλος, η γεύση πάντα κερδίζει. Μείνε ταπεινός και προσηλωμένος και θα φτάσεις στον τελικό.

 

Σκεφτόμουν ότι, φέτος, οι περισσότεροι μαγείρεψαν ψάρι και κάποιου είδους πουρέ ή λαχανικά διαφόρων υφών. Είναι τελικά ίσως η πιο σίγουρη λύση, να πάρει κανείς έστω τα δύο «ΝΑΙ». Όσοι διάλεξαν την πιο δύσκολη οδό, έφαγαν τα μούτρα τους και λίγο τους τα έφαγαν κι οι κριτές.

 

Ο Μάνος μας ήρθε από την Μύκονο, φορώντας χαρακτηριστικό κολιέ του εμβληματικού σχεδιαστή Minas, που έχει το πιο όμορφο μαγαζί στην Αγία Κυριακή στα Ματογιάννια. Είναι από τα πιο γλυκά αγόρια που έχουμε δει ποτέ στο Masterchef, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει μία γκιόζα της προκοπής, κάτω από την πίεση και το άγχος. Και βίωσε την απόρριψη με ένα πλατύ χαμόγελο σαν ορίτζιναλ γελαστό παιδί.

 

Ανάθεμα την ώρα / κατάρα στη στιγμή / ξεκάναν οι κριτές μας / το γελαστό παιδί τραγουδούσα καθώς άκουγα τα απανωτά «Όχι» στις γκιόζες.

 

Δεν μου έχουν βάλει ακόμα κανέναν παίκτη από Κυκλάδες κι ανησυχώ. Ήθελα, για τρίτη χρονιά, να το σηκώσουμε εμείς τα Κυκλαδονήσια.

 

Ο Ευθύμης που έχει την πασίγνωστη καντίνα στην Μιχαλακοπούλου, προσπάθησε να φτιάξει ένα μαστερσεφικό «βρώμικο», αλλά επίσης την πάτησε.

 

Σας δίνω την δική μου συνταγή, που κάνω χρόνια τώρα, και τα πιτάκια μου που τα ψήνω στο απλό τεφάλ, φουσκώνουν και με κάνουν κι εμένα να φουσκώνω σαν παγώνι κάθε φορά που τα σερβίρω.

 

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Η ξεχωριστή του ποιότητα του Ιωάννη απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα.

 

 

Το σωστό το Flat Bread για όλες τις χρήσεις!

 

Συστατικά:

360 γρ.σκληρό αλεύρι

150 γρ. μαλακό αλεύρι

2 κ.κ.αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.κ. ξηρή μαγιά

15 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό στη θερμοκρασία του σώματος

 

Οδηγίες

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη.

 

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό για 3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε.

 

Ζυμώνουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει ελαστική.

 

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδωμένο γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη αλλά καλά στραγγισμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε κρύο φούρνο για 1 ½ ώρα έως 2 ώρες.

 

Μπουνίζουμε λίγο ακόμα την ζύμη, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα.

 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη δημιουργώντας έναν ολοστρόγγυλο κύκλο διαμέτρου 15 εκ. Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψιά όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό σκεύος στο μάτι ή για ακόμα πιο ορίτζιναλ γεύση στο μπάρμπεκιου.

 

Την ερχόμενη βδομάδα, θα εξασφαλίσουν άλλοι 12 παίκτες την είσοδο στο σπίτι, από τους 24 που τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω και προσεύχομαι να περάσει ο άλλος Γιάννης, ο Γιώργος, ο Μάριος, ο Βασίλης ( που πεντάξια αντιπροσώπευσε την μοριακή κουζίνα), ο Αλέξανδρος, η Νίνα, και όποιος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι πάνω απ’όλους, θέλω να περάσει η Βιβή!

 

Ραντεβού στο bootcamp!

 

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ