Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ως έφηβη η νηστεία πριν το Πάσχα με είχε σημαδέψει με πολλαπλούς τρόπους. Από τη μια η γκρίνια της μητέρας που συνοδευόταν πάντα από θρησκευτικό κήρυγμα με λαϊκές ορολογίες – που περιείχε και μια δόση απειλής τώρα που το σκέφτομαι – από την άλλη η Άνοιξη, οι βόλτες, οι παρέες και οι πιο «προχωρημένοι» φίλοι που σου κοπάναγαν σε κάθε ευκαιρία «εμείς δε νηστεύουμε, πάμε για κανένα σουβλάκι;» Δύσκολο να τρως για πενήντα μέρες φαγητά που πραγματικά απολαμβάνεις, ακόμα κι αν είχες μαμά που θα μπορούσε να διακριθεί στο Master Chef. Κι ακόμα πιο δύσκολο να είσαι συνεπής σε αυτή την διατροφική επιλογή χωρίς να γίνεσαι η ξενέρωτη της παρέας…

Καταλαβαίνεις ότι η έννοια «meatless» ακούγεται συναρπαστική, ειδικά όταν ακολουθείται από το μήνυμα «Θα είναι Σαρακοστή, αλλά εσύ θα τρως σουβλάκι…» Η Mega Meatless έρχεται να πάρει στους δικούς της ώμους τις εφηβικές αναμνήσεις και να σε αποζημιώσει για τα χρόνια νηστείας προσφέροντας, γεύση, θρεπτική αξία και μια καινοτόμο οπτική πάνω στη σύγχρονη διατροφή. Γιατί αυτά τα προϊόντα ξεφεύγουν από τη θρησκευτική έννοια της νηστείας και αναδεικνύουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που ξεκινά από το πιάτο σου. Με προϊόντα 100% φυτικής προέλευσης αποτελούν την ελληνική απάντηση στην plant based διατροφή και σε βγάζουν από το δίλημμα της νηστείας, αφού η γεύση τους είναι τόσο λαχταριστή που γίνονται μέρος της καθημερινής διατροφής σου όλες τις μέρες του χρόνου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Ο Mega Meatless Yeeros είναι ο ένας και μοναδικός plant based και soy free γύρος που ανταγωνίζεται σε γεύση τον κλασικό και ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο υψώνοντας το τρόπαιο του υγιεινού τρόπου ζωής. Παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει την έννοια της νηστείας και αποτελεί καθημερινή λύση στο οικογενειακό τραπέζι.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το Mega Meatless Burger αποτελεί την εναλλακτική γεύση με τη ζουμερή υφή και τη μοναδική νοστιμιά που θα γίνει βάση για μια σειρά από πιάτα που προκαλούν αντιδράσεις λατρείας. (Αν υπήρχε όταν ήμουν έφηβη θα άλλαζε για πενήντα μέρες τη σχέση με τη μητέρα μου που μας μαγείρευε τις πατάτες σε δέκα διαφορετικές εκδοχές.) Φαντάζεσαι ότι μπορείς να φας burger κι ας είναι Σαρακοστή; Δεν είναι τυχαίο πως το Mega Meatless Burger χαρακτηρίστηκε ως το αγαπημένο προϊόν των Ελλήνων chef (και αυτό δεν έχει να κάνει με τη νηστίσιμη πλευρά του, αλλά με τη γευστική του ανωτερότητα απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις…)

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Τα παραδοσιακά κεφτεδάκια υποκλίνονται στην καινοτομία της Meatless εκδοχής τους. Λαχταριστά, αφράτα φτιαγμένα από 100% υλικά φυτικής προέλευσης τα Mega Meatless Keftedakia δίνουν τη δική τους απάντηση νοστιμιάς στους πιο απαιτητικούς και γίνονται ιδανικό γεύμα για όλη την οικογένεια, αφού η θρεπτική τους αξία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το σουβλάκι ξανασυστήνεται με το Mega Meatless Souvlaki που συνδυάζει καινοτομία και νοστιμιά μέσα από μια εντελώς υγιεινή πρόταση. Απόλαυση με υψηλή πρωτεϊνική αξία, αυτή η γευστική πρόταση σε κάνει να θέλεις να απαντήσεις αναδρομικά στους παιδικούς σου φίλους «εγώ νηστεύω, αλλά ας φάμε σουβλάκια!»

Ο κόσμος Mega Meatless είναι μια εναλλακτική πρόταση που πάνω απ’ όλα εξυμνεί την υγιεινή διατροφή, δημιουργεί νέες συνήθειες και ταυτόχρονα σέβεται τους φυσικούς πόρους. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας αποκτούν μια  νέα μορφή καθώς  φτιάχνονται από όσπρια, χωρίς σόγια ή γλουτένη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι και λιπαρά.

Αυτός ο κόσμος επιτέλους γεφυρώνει τη νηστεία με τη γεύση, την απόλαυση με την υγεία και τελικά συμφιλιώνει όλους εμάς που καταπιεστήκαμε ως έφηβοι της μέσης νηστευόμενης οικογένειας, με τις μαμάδες μας που φώναζαν «είναι Σαρακοστή!» «Ναι, αλλά θα τρώμε σουβλάκι μαμά!»

Βρείτε τα σε super market, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα εστίασης. Βρείτε τα εδώ:

https://map.megameatless.com/

https://www.facebook.com/megameatless

https://www.instagram.com/megameatless/

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT