Γεύση / Μην παίζεις με το φαγητό σουΑπολύτως διασκεδαστικές φωτογραφίες φαγητού Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 14.4.2012 | 09:00 14.4.2012 | 09:00 Facebook Twitter E-mail 0 Οι εικόνες είναι από το βιβλίο "Funny Food: 365 Healthy, Silly, Creative Breakfasts" ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣερβιτόρος για τους διάσημους στη Μύκονο: Ο γενναιόδωρος Αντετοκούνμπο και ο εγωκεντρικός Νουσρέτ ΕΛΛΑΔΑΝέα αποβολή μαθητών στην Πάτρα: Ανέβασαν βίντεο στο TikTok ΕΛΛΑΔΑΆλιμος: Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε 16χρονος που είχε πάει για μπάνιο ΕΛΛΑΔΑΔιακοπές ρεύματος σήμερα σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νίκαια και άλλες 9 περιοχές ΔΙΕΘΝΗΗ Κάμαλα Χάρις στην Όπρα Γουίνφρεϊ: «Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου, θα πυροβοληθεί» ΔΙΕΘΝΗΜαρτυρία χειρουργού στον Λίβανο: «Έγινα ρομπότ» για να περιθάλψω τους τραυματίες ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Να ήταν όλα τα καφενεία σαν το Αλάργα Στην πιάτσα που έχει στηθεί αθόρυβα πάνω και γύρω από την πλατεία Υμηττού λειτουργεί ένα ρακάδικο που κάνει τα πράγματα απλά και πολύ νόστιμα, και φτιάχτηκε για να γίνει στέκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.9.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.THE LIFO TEAM 15.9.2024 Nothing Days / Οι κρύες σούπες με σκόρδο, πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστηΣκορδάρι, γκασπάτσο και αρχαίες καλοκαιρινές σκορδόσουπες, ακριβώς ίδιες σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.M. HULOT 14.9.2024 Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.9.2024 Fall Preview 2024 / Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην ΑθήναΜπαρ και εστιατόρια στο κέντρο, νέες αφίξεις, χαλαρά και πολλά υποσχόμενα κόνσεπτ, ηχηρά ονόματα: Όλα τα νέα που έρχονται στην έξοδο της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2024 Οι Αθηναίοι / Όταν ο Τέλης (του μπριζολάδικου) είχε αφηγηθεί τη ζωή του στη LIFOΟ θρυλικός ψήστης Τέλης Οικονόμου πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 85 ετών.MISIRLOU OUBLIEZ 3.9.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Τρύγος 2024: Ο πιο πρώιμος τρύγος της τελευταίας δεκαετίας Ο φετινός τρύγος είναι καθοριστικός για το πόσα και ποια οινοποιεία θα αντέξουν τη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.THE LIFO TEAM 3.9.2024 Γεύση / Το άλλο πρόσωπο της Πάρου που έρχεται από τα παλιάΟ Γιώργος Αρκουλής επιμένει και καλλιεργεί στη Νάουσα τα χωράφια του, τυροκομεί και φτιάχνει σούμα στο ρακιδιό του. Στον χώρο του παίρνεις αληθινή γεύση από την παράδοση της Πάρου.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.8.2024 Γεύση / Ένα μποστάνι και ένας ξυλόφουρνος, σούβλες και άψογα γεμιστά στη Ζάκυνθο Στημένο έτσι που μοιάζει λες και δεν βρίσκεται μέσα σε ένα πολυτελές θέρετρο, το Bostani προσφέρει ελληνική κουζίνα χωρίς twists, κλασικά πιάτα από έναν ταλαντούχο νέο σεφ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 22.8.2024 Notebook / Θυμάσαι ακόμη να τρως; Ένα παράπονο, μια αγαπημένη ταβέρνα μία ώρα έξω από την Αθήνα και μια υπόσχεση.ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ 19.8.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλωνH Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.THE LIFO TEAM 18.8.2024 Γεύση / Βινύλιο, CD και αλμύρα στο κρασίΈξι διαφορετικές οινοπροτάσεις, με κοινό παρανομαστή την αλατότητα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 10.8.2024 Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρουΣε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.8.2024 Γεύση / Στο Walk In όλα είναι χειροποίητα και με εκλεκτές πρώτες ύλες, από το πρωινό μέχρι τα ασυναγώνιστα ποτάΤο τελευταίο εγχείρημα από την ομάδα του 12ου καλύτερου μπαρ στον κόσμο είναι ένα ολοήμερο στέκι στη Μαυρομιχάλη, στην ίδια φιλοσοφία με το Line.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.8.2024 Γεύση / Τα πιο φίνα γκουρμέ παγωτά της Αθήνας Η Αθήνα δεν έχει απλώς νέα παγωτά να δείξει, είναι και ψαγμένα. Πάγωσε η κόλαση, με την καλή έννοια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 29.7.2024 Γεύση / Heritage: Μια ανεξιχνίαστη κληρονομιά από τον ιστορικό αμπελώνα του κτήματος ΜερκούρηΈνα ερυθρό κρασί που αποτελεί την απόλυτη έκφραση της κομψότητας.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 27.7.2024 Γεύση / Dogpound: Πίτσα σε ατομικό μέγεθος, άψογο Bloody Mary και ελληνικές μπίρεςΈνα νέο μαγαζί σαν δροσερή σπηλιά στο κέντρο της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2024 Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 22.7.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Η ηρωική αμπελουργία στη ΝάξοH Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης «ταξιδεύουν» στον αμπελώνα της Νάξου μαζί με τον Λευτέρη Αναγνώστου, σε υψόμετρο 600 μέτρων.THE LIFO TEAM 21.7.2024 Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 20.7.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΕΛΛΑΔΑΣερβιτόρος για τους διάσημους στη Μύκονο: Ο γενναιόδωρος Αντετοκούνμπο και ο εγωκεντρικός Νουσρέτ
Γεύση / Να ήταν όλα τα καφενεία σαν το Αλάργα Στην πιάτσα που έχει στηθεί αθόρυβα πάνω και γύρω από την πλατεία Υμηττού λειτουργεί ένα ρακάδικο που κάνει τα πράγματα απλά και πολύ νόστιμα, και φτιάχτηκε για να γίνει στέκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.9.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.THE LIFO TEAM 15.9.2024
Nothing Days / Οι κρύες σούπες με σκόρδο, πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστηΣκορδάρι, γκασπάτσο και αρχαίες καλοκαιρινές σκορδόσουπες, ακριβώς ίδιες σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.M. HULOT 14.9.2024
Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.9.2024
Fall Preview 2024 / Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην ΑθήναΜπαρ και εστιατόρια στο κέντρο, νέες αφίξεις, χαλαρά και πολλά υποσχόμενα κόνσεπτ, ηχηρά ονόματα: Όλα τα νέα που έρχονται στην έξοδο της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2024
Οι Αθηναίοι / Όταν ο Τέλης (του μπριζολάδικου) είχε αφηγηθεί τη ζωή του στη LIFOΟ θρυλικός ψήστης Τέλης Οικονόμου πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 85 ετών.MISIRLOU OUBLIEZ 3.9.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Τρύγος 2024: Ο πιο πρώιμος τρύγος της τελευταίας δεκαετίας Ο φετινός τρύγος είναι καθοριστικός για το πόσα και ποια οινοποιεία θα αντέξουν τη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.THE LIFO TEAM 3.9.2024
Γεύση / Το άλλο πρόσωπο της Πάρου που έρχεται από τα παλιάΟ Γιώργος Αρκουλής επιμένει και καλλιεργεί στη Νάουσα τα χωράφια του, τυροκομεί και φτιάχνει σούμα στο ρακιδιό του. Στον χώρο του παίρνεις αληθινή γεύση από την παράδοση της Πάρου.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.8.2024
Γεύση / Ένα μποστάνι και ένας ξυλόφουρνος, σούβλες και άψογα γεμιστά στη Ζάκυνθο Στημένο έτσι που μοιάζει λες και δεν βρίσκεται μέσα σε ένα πολυτελές θέρετρο, το Bostani προσφέρει ελληνική κουζίνα χωρίς twists, κλασικά πιάτα από έναν ταλαντούχο νέο σεφ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 22.8.2024
Notebook / Θυμάσαι ακόμη να τρως; Ένα παράπονο, μια αγαπημένη ταβέρνα μία ώρα έξω από την Αθήνα και μια υπόσχεση.ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ 19.8.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλωνH Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.THE LIFO TEAM 18.8.2024
Γεύση / Βινύλιο, CD και αλμύρα στο κρασίΈξι διαφορετικές οινοπροτάσεις, με κοινό παρανομαστή την αλατότητα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 10.8.2024
Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρουΣε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.8.2024
Γεύση / Στο Walk In όλα είναι χειροποίητα και με εκλεκτές πρώτες ύλες, από το πρωινό μέχρι τα ασυναγώνιστα ποτάΤο τελευταίο εγχείρημα από την ομάδα του 12ου καλύτερου μπαρ στον κόσμο είναι ένα ολοήμερο στέκι στη Μαυρομιχάλη, στην ίδια φιλοσοφία με το Line.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.8.2024
Γεύση / Τα πιο φίνα γκουρμέ παγωτά της Αθήνας Η Αθήνα δεν έχει απλώς νέα παγωτά να δείξει, είναι και ψαγμένα. Πάγωσε η κόλαση, με την καλή έννοια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 29.7.2024
Γεύση / Heritage: Μια ανεξιχνίαστη κληρονομιά από τον ιστορικό αμπελώνα του κτήματος ΜερκούρηΈνα ερυθρό κρασί που αποτελεί την απόλυτη έκφραση της κομψότητας.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 27.7.2024
Γεύση / Dogpound: Πίτσα σε ατομικό μέγεθος, άψογο Bloody Mary και ελληνικές μπίρεςΈνα νέο μαγαζί σαν δροσερή σπηλιά στο κέντρο της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2024
Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 22.7.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Η ηρωική αμπελουργία στη ΝάξοH Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης «ταξιδεύουν» στον αμπελώνα της Νάξου μαζί με τον Λευτέρη Αναγνώστου, σε υψόμετρο 600 μέτρων.THE LIFO TEAM 21.7.2024
Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 20.7.2024
σχόλια