Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter
0

North Café

Ένα στέκι σταθερή αξία all-day διασκέδασης.

Αν έχεις δει αμερικανικές σειρές τύπου «Φιλαράκια» και αναρωτιέσαι αν τα στέκια όπου η παρέα μαζεύεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας υπάρχουν, τότε το North σού δίνει την απάντηση και αυτή είναι «φυσικά και υπάρχουν!» Στο North Café έχεις την άνεση και την οικειότητα να πας ακόμα και μόνος για να απολαύσεις καφέ, ποτό ή γεύσεις, γνωρίζοντας πως κάποιον θα συναντήσεις για παρέα.

Ο καφές από Samba Cafe coffee roasters παραμένει σταθερή αξία, με blend για όλα τα γούστα και specialty single origin για τους πιο απαιτητικούς και τους καλά εκπαιδευμένους barista να σερβίρουν ό,τι καλύτερο! Το lunch break παίρνει γεύση από τα easy πιάτα που μπορείς να συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές που θα συνοδεύσουν το ποτό σου στην μπάρα ή θα σε χορτάσουν με νόστιμες συνταγές σε ένα βραδινό ραντεβού.

Όσο για το ποτό, η ενημερωμένη κάβα και η λίστα κοκτέιλ πάνε με τη διάθεση του χώρου και, φυσικά, με τη μουσική, που κινείται σε ρυθμούς φανκ, σόουλ, τζαζ και μπλουζ, απαντώντας στην ανάγκη για πραγματική διασκέδαση. Αυτή, άλλωστε, είναι στις αδιαπραγμάτευτες αξίες του North Café, με τα Σάββατα να αφιερώνονται στα ελληνικά ακούσματα και το καθιερωμένο πάρτι να ξεσηκώνει μέχρι το πρωί.

Στα new entries που θα σε τραβήξουν στο στέκι της Καλλιθέας είναι η λίστα με τα ζεστά κοκτέιλ, όπου θα βρεις επιλογές με τσάι ή ζεστό κρασί σε συνδυασμούς που θα σε ενθουσιάσουν. Ο χώρος, προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια, και η ομάδα, που συνεχώς έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, κάνουν το North σταθερή all-day αξία και τον χειμώνα.

Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, Facebook, Instagram

Mandragoras

Η αλήθεια των γεύσεων σε έναν φιλόξενο χώρο που σε κερδίζει.

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Εκείνο που ίσως κάνει την ελληνική κουζίνα να ξεχωρίζει είναι η οικειότητα που σου δημιουργεί μέσα από συνταγές που κάτι σου θυμίζουν. Στον Μανδραγόρα, η ελληνική γαστρονομία με αναφορές σε ολόκληρη την κουζίνα της Μεσογείου παρουσιάζεται σε μια ειλικρινή εκδοχή, όπου τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά, τιμώντας την κάθε εποχή. Με πρώτες ύλες που καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και εκλεκτές επιλογές από παραδοσιακά προϊόντα άλλων χωρών, ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας δημιουργεί ένα μενού με πιάτα που έχουν καθιερωθεί και εμπλουτίζεται καθημερινά με συνταγές που προκύπτουν από την εποχικότητα των υλικών και τη φρεσκάδα της γεύσης τους.

Στις must επιλογές θα βρεις τη σιγοψημένη πανσέτα με σάλτσα honey bbq που θα σε ενθουσιάσει, αλλά και τα φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια πορτσίνι που παρασκευάζονται στην κουζίνα του Μανδραγόρα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό. Εξαιρετική είναι η σαλάτα με την καπνιστή μελιτζάνα, τη μοτσαρέλα, τα κουκουνάρια και τα ντοματίνια, ενώ οι καθημερινές προτάσεις αποτελούν μικρές γευστικές εκπλήξεις.


Στη συνοδεία θα βρεις καταπληκτικές επιλογές από χύμα κρασί όπως μοσχάτο Αλεξάνδρειας, μοσχοφίλερο ή ξινόμαυρο αλλά και εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Τα αποστάγματα δεν λείπουν, με το ούζο και το τσίπουρο να αποτελούν σταθερές αξίες, αναδεικνύοντας τις γεύσεις των μεζέδων.


Όσο για το κλείσιμο, τα γλυκά του Μανδραγόρα είναι ιδανικός επίλογος και έρχονται κερασμένα μαζί με λικεράκι για να ολοκληρώσεις ιδανικά τη γευστική εμπειρία. Ένας χώρος φιλόξενος που δημιούργησε ο Μάκης Κουτσονίκας με τα αδέλφια του Βασίλη και Ελένη, μεταφέροντας την εμπειρία ετών στον χώρο της γαστρονομίας αλλά και όλη την αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, που είναι διάχυτη στον Μανδραγόρα.


Ο χώρος, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το φυτό με τις θεραπευτικές αλλά και μεταφυσικές ιδιότητες, συνδυάζει vintage διακοσμητικά στοιχεία με το παραδοσιακό ύφος σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί σήμα κατατεθέν της φιλοσοφίας του. Στον Μανδραγόρα αυτή η φιλοσοφία βασίζεται στις συνεχείς γευστικές δοκιμές, δημιουργώντας μια γαστρονομική πρόταση, η οποία θα σε κατακτήσει.

Γαλάτειας 1 & Ευαγγελιστρίας, Καλλιθέα, 213 0441222. www.mandragoras-restaurant.gr, Facebook, Instagram

Willy's

Το απόλυτο σημείο αναφοράς που θα αγαπήσεις στην Καλλιθέα.

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Αν έχεις ζήσει στην Καλλιθέα, σίγουρα το γνωρίζεις, αν όχι, αυτή την ξεχωριστή εμπειρία σίγουρα δεν πρέπει να τη χάσεις. Ο λόγος για το Willy's, που εδώ και 30 χρόνια νοστιμίζει τα βράδια μας και στεγάζει κάθε λογής φρέσκες και δοκιμασμένες παρέες. Μια και είπα «φρέσκες», επειδή το καλό φαγητό είναι κομμάτι της ιδιαίτερης κουλτούρας μας, όλα τα υλικά του είναι προσεγμένα και άριστης ποιότητας. Η οικογένεια Αποστολίδη, άλλωστε, που ασχολείται με την τέχνη του καλού dining ήδη από το 1973, ξέρει πως αν δεν βάλεις μεράκι, το «γλυκό» δεν θα πετύχει.


Ο φιλόξενος αυτός χώρος σε περιμένει με jazzy ήχους κάθε βράδυ, εκτός Δευτέρας, από τις 20:00, και αν πας Παρασκευή ή Σάββατο καλό θα ήταν να έχεις κλείσει από πριν. Το μενού του έχει διάφορες προτάσεις που κάθε εποχή συμπληρώνονται από πιάτα εμπνευσμένα από τα υλικά που ευδοκιμούν την εκάστοτε περίοδο. Εσύ, όταν πας, μάλλον δεν θα ξέρεις τι να πάρεις και ευτυχώς ο γλυκύτατος σεφ και ιδιοκτήτης τα προτείνει όλα.

Εμείς για αρχή πήραμε τη γευστικότατη ψητή πατάτα φούρνου από το νέο Fitness Menu, συνοδεία μαύρης καπνιστής μπίρας. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε μια πίτσα Μαργαρίτα, όπου συμπληρώσαμε πεπερόνι, αλλά και τη Viva Italia, καθότι λάτρεις του προσούτο. Επειδή ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι το grill, απολαύσαμε ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου και, φυσικά, το Willy's Burger. Από τις σαλάτες, διαλέξαμε τη δροσερή Λιακάδα, ενώ για γλυκό δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στη χειροποίητη Μπόμπα σοκολάτας, που απλώς είναι «μπόμπα».

Δημοσθένους 54, Καλλιθέα, 2109587891, www.willys.gr, Facebook, Instagram

Italus

All-day brunch & aperitivo bar

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας στη ζωή σας; Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε πόσο δυνατό είναι το αποτύπωμα του έρωτά σας! Ελάτε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φωτογραφηθείτε με τον σύντροφό σας κάτω από τα «Φτερά της Αγάπης», στο υπέροχο εικαστικό illustration «Wings of Love», που έχει εγκαταστήσει το Italus στον χώρο του και διαδώστε
παντού την αγάπη σας. Στείλτε την πιο δυνατή δήλωση αγάπης live από το Italus και κερδίστε υπέροχα δώρα που θα μοιραστείτε με εκείνον.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα. Ανοιχτά από 07:30 π.μ μέχρι αργά το βράδυ. Italus.gr, Facebook, Instagram

Street 211

Μια street style πρόταση γεύσης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Κάποιες φορές η υψηλή ποιότητα αποκαλύπτεται σε καθημερινές συνταγές που μοιάζουν απλές, αλλά η γεύση τους έχει κάτι που σε κάνει να ενθουσιάζεσαι. Το Street 211 είναι μια περίπτωση easy κουζίνας που θα σου έρθει αυθόρμητα στο μυαλό κάθε φορά που θέλεις να χορτάσεις με ένα νόστιμο πιάτο.

Ξεκινώντας από το πρωί με έναν πολύ προσεγμένο καφέ, το Street 211 θα σε καλοδεχτεί σε ένα περιβάλλον οικείο, με βιομηχανική ατμόσφαιρα, που γρήγορα γίνεται στέκι σου. Όλη μέρα η κουζίνα ετοιμάζει νόστιμα πιάτα, με την κρέπα να κλέβει τις εντυπώσεις σε όποια εκδοχή κι αν τη δοκιμάσεις, είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές δημιουργίες. Εκτός από τις προτάσεις του Street 211, μπορείς να κάνεις τον δικό σου συνδυασμό, επιλέγοντας ανάμεσα σε ολόφρεσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στον χώρο.

Στα must-try και το club sandwich που πηγαίνει αυτό το κλασικό πιάτο ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντάς σου μια νόστιμη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο μενού θα βρεις εξαιρετικά μπέργκερ, ζυμαρικά και σαλάτες, αλλά και χειροποίητα γλυκά για να συνοδεύσεις τον καφέ ή να κλείσεις το γεύμα σου. Μέσα σε ένα street style περιβάλλον, το Street 211 σε καλεί να απολαύσεις easy πιάτα που ανεβάζουν το καθημερινό γευστικό επίπεδο.

Κι επειδή όλα όσα προσφέρει μπορείς να τα απολαύσεις και σε take away ή delivery, σε λίγες μέρες θα μπορείς, μέσα από την εφαρμογή street 211 app, να παραγγείλεις ό,τι επιθυμείς, γρήγορα και απλά. Πρόσεξε, όμως, να το γευτείς αργά και απολαυστικά!

Θησέως 211, Καλλιθέα, 211 111 8491, Facebook, Instagram

 

Drunk Duck

Εδώ η πάπια είναι στο επίκεντρο, πάντα σε διαφορετικές εκδοχές...

Νόστιμη Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους, εμπνευσμένο από ταινίες του Tιμ Μπέρτον, μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck την τελευταία τριετία κατάφερε να γίνει το μοναδικό «διαφορετικό στέκι» της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης στην περιοχή. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας, ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.

Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ μετα τις 18:30 μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα '80s, φανκ, σόουλ και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks καθημερινά. Πολλές εκπλήξεις θα βρεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, βραδιές με σαξόφωνο και ειδικά events με γνωστά ονόματα στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις πραγματικά να τα δοκιμάσεις όλα!

Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613. Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.