4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους!
1

Crème Royale

Η γεύση έχει γαλλικό στυλ και τα πιο φρέσκα υλικά.

Το Crème Royale είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας! Η περίφημη μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και την πλούσια κρέμα είναι ένας από τους λόγους που το Crème Royale αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα. Ο χώρος, που θυμίζει παριζιάνικο στέκι, φιλοξενεί κάθε γευστική στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί, αφού εδώ θα πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες.

Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους! Τα κρύα σάντουιτς ετοιμάζονται κάθε μέρα, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στη γαλλική κουζίνα, με το εκπληκτικό croque monsier. Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να γευθούν υπέροχες φρέσκες τάρτες σε αναπάντεχες γεύσεις.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να παραβλέψει το νέο πρότζεκτ «Artizan French Crepes», χειροποίητες κρέπες σε διάφορες παραλλαγές που ήρθαν για να μείνουν, αφού, όσοι τις δοκίμασαν, τις έχουν λατρέψει ήδη!

Crème Royale, Ελευθερίου Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 210 951 2200, FacebookInstagram

Drunk Duck

Εδώ η διασκέδαση δεν κάνει την πάπια...

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot .

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους εμπνευσμένο από ταινίες του Tim Burton, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck είναι το διαφορετικό στέκι της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.


Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα funk, soul και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, ενώ το Drunk Duck διοργανώνει κάθε εβδομάδα τα πιο must parties που μαζεύουν κόσμο απ' όλη την Αθήνα.

Το Quinta party κάθε Τετάρτη με μουσικές από τα '80s σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σε «σκουντάει» να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν το είχες σκοπό. Όσο για τους φανατικούς των ελληνικών ακουσμάτων, το απογευματινό πάρτι της Κυριακής σε ξεσηκώνει, κλείνοντας το Σαββατοκύριακο με τον πιο fun τρόπο. Όποια μέρα κι αν βρεθείς στη «μεθυσμένη πάπια», κάτι θα σε κάνει να αναφωνήσεις «what the duck?»

Drunk Duck, Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613, Facebook, Instagram

North Café

Με πυξίδα την ποιότητα!

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ η επένδυση των τοίχων με τούβλο, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές καρέκλες είναι κάποια από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Όταν έρχεται η ώρα του καφέ, εκείνη η ιερή στιγμή που θέλεις ό,τι καλύτερο, το North έχει να σου προσφέρει εκλεκτό specialty coffee που θα σε γεμίσει με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση του. Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, τα ποτά και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου. Ήχοι funk, soul, jazz και blues συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα Σάββατα είναι αφιερωμένα σε ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν μέχρι το πρωί.

Εδώ και εννιά χρόνια οι άνθρωποι του North Café φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς τον χώρο και να προσφέρουν μια ενημερωμένη κάβα αλλά και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ένα ιστορικό σημείο που γίνεται σημείο αναφοράς στην Καλλιθέα!

North Café, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, Facebook, Instagram
 

Nana's Café

Το vintage στέκι που θα γίνει η καθημερινή σου συνήθεια.

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ.

Το Café Νανά θα μπορούσε να λέγεται και Chez Nana, αφού η ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι πίσω στη δεκαετία του '60 και του '70. Η vintage αισθητική με τις ταπετσαρίες στους τοίχους, τις αναπαυτικές πολύχρωμες πολυθρόνες και τα φωτιστικά που ζεσταίνουν κάθε γωνιά είναι αυτή που σε κερδίζει και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, όπου η ποιότητα αφορά κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ. Γιατί αυτός ο νέος all day χώρος σε αφορά κάθε ώρα της ημέρας, προσφέροντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα και κυρίως πολύ καλή ενέργεια.

Ακριβώς έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στα σύνορα ανάμεσα σε Καλλιθέα και Κουκάκι, σε περιμένουν στιγμές με ήχους soul, jazz και funk αλλά και ξεχωριστά events που διοργανώνονται κάθε τόσο για να αλλάξουν τη διασκέδασή σου. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το Café Νανά μας προσκαλεί σε μια γιορτή για τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του με ένα ξεχωριστό μουσικό event. Παρέα μας θα είναι οι All Αround Jazz. Η Dioni Vertzayas στα φωνητικά, ο Tomas Musialowski στο σαξόφωνο και ο Στέλιος Κεφαλόπουλος στα πλήκτρα θα ντύσουν τη γιορτή του Café Νανά με ήχους από τον χώρο της pop, jazz και soul μουσικής και θα μας καλωσορίσουν σε αυτό το νέο all day στέκι.

Nana's Café,  Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα, 213 0993161, Facebook, Instagram

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως μερικοί να μη το γνωρίζουν...αλλά στην Καλλιθέα υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό που είναι ανοικτά τη νύχτα...πιο πολλά και από πιο "κοσμικές" περιοχές τύπου Χαλάνδρι, Γλυφάδα, αλλά και την γειτονική Νέα Σμύρνη.Π.χ. ο 24ωρος Γρηγόρης επί της Σιβιτανίδου. Από τους λίγους Γρηγόρηδες που λειτουργούν 24/7. Οι υπόλοιποι είναι στο Μοναστηράκι (απ'έξω από τον ΗΣΑΠ), στο Μπουρνάζι (πλατεία), στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Θηβών), στο Χαϊδάρι (επί της Αθηνών, σχετικά κοντά στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη) και στον Πειραιά στην Γρηγορίου Λαμπράκη. Μπορεί να μου διαφεύγει κανένας, αλλά αυτούς θυμάμαι. Επίσης υπάρχει και ένας άλλος φούρνος στην Θησέως, που λέγεται Street 211 (κοντά στον Οίκο τυφλών). Το Hollywood Street Food, στη διασταύρωση Σιβιτανίδου και Θησέως...δεν είναι το στυλ μου, αλλά γενικά προτιμάται από διερχόμενους οδηγούς απ'όσο έχω δει. Και υπάρχει και ο elias στις Τζιτζιφιές. Υπάρχουν βέβαια και διάφορα μεζεδοπωλεία και τέτοια, αν και προσωπικά δε τα έχω τσεκάρει γιατί δεν είναι του γούστου μου. Κατά τα άλλα σοκαρίστικα (με την καλή έννοια) που είδα την Καλλιθέα σε αφιέρωμα, γιατί πολλοί την θεωρούν τελείως μπας κλας περιοχή, πλην των ντόπιων και των γειτονικών περιοχών. Δεν είναι Γλυφάδα, αλλά έχει τη χάρη της ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες.