O Nobu Matsuhisa πολεμάει το Jet Lag

Facebook Twitter
0

[via bon appétit]

Στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων σεφ ο Nobu Matsuhisa είναι ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας, ο οποίος επιβλέπει εστιατόρια σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ο 63χρονος ταξιδεύει δέκα μήνες το χρόνο, μεταξύ 24 εστιατορίων σε 13 χώρες κι έχει σπίτια στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο.

Πείτε μας τα ταξίδια ενός μήνα.

Nobu Matsuhisa: Λονδίνο-Ντουμπάι. Ντουμπάι-Αυστραλία. Αυστραλία-Παρίσι. Παρίσι-Λος Άντζελες. Και κάθε μήνα περνάω λίγες μέρες στο Τόκιο για να επισκεφτώ τα εγγόνια μου.

Αυτό σημαίνει πολύ φαγητό αεροπλάνου. Κοτόπουλο ή μοσχάρι;

Τίποτα από τα δύο. Πάντα τρώω στο σπίτι πριν φύγω για το αεροδρόμιο οπότε στο αεροπλάνο τρώω μόνο τη σούπα και τη σαλάτα. Το πολύ φαγητό πάνω στο αεροπλάνο δεν είναι καλό για το jet lag.

Πώς αντιμετωπίζετε το jet lag;

Γυμνάζομαι κάθε πρωί, ό,τι και να γίνει. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το κάνεις μόλις βγεις από το αεροπλάνο αλλά μετά από δέκα λεπτά αρχίζεις να ιδρώνεις και πάντα αισθάνεσαι καλύτερα.

Βαλίτσα μέσα στην καμπίνα ή στο check in;

Και τα δύο. Όταν είναι χειμώνας στο Τόκιο είναι καλοκαίρι στην Αυστραλία οπότε δίνω μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα με ρούχα κατάλληλα για τις δύο εποχές. Μέσα στην καμπίνα παίρνω μια τσάντα ώμου και μία βαλίτσα με ροδάκια.

Τι υπάρχει πάντα μέσα στις αποσκευές σας;

Ρούχα γυμναστικής. Γυαλιά πισίνας. Ακουστικά που μειώνουν το θόρυβο.

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία;

Τελευταία πετάω με Singapore Airlines. Η πρώτη θέση έχει αρκετή ιδιωτικότητα και άνεση. Ο χρόνος πτήσης είναι σημαντικός για μένα, για την ακρίβεια προτιμώ τις μεγάλες πτήσεις. Έτσι έχω χρόνο να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω ταινίες και να σκεφτώ νέα πιάτα.

Παράθυρο ή διάδρομος;

Παράθυρο. Αν μπορώ διαλέγω την θέση 1Α.

Η καλύτερη συμβουλή για τους υπερατλαντικούς ταξιδιώτες;

Κάντε αίτηση για προγράμματα που επιτρέπουν το γρήγορο πέρασμα από το τελωνείο. Στο LAX και στο Τόκιο χρησιμοποιώ την κάρτα Global Entry. Στο Λονδίνο κάνω το σκανάρισμα της ίριδας.

Αυτό το χρόνο θα ανοίξετε ένα ξενοδοχείο Nobu στο Caesars Palace του Λας Βέγκας. Η ατμόσφαιρα θα είναι επηρεασμένη από τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες;

Θέλω ένα απλό, λιτό σχέδιο και απαλά λινά στρωσίδα. Θα ήθελα πράσινο τσάι και μια τσαγέρα σε κάθε δωμάτιο. Και δεν θέλω να είναι κρύο το κάθισμα της λεκάνης, οπότε θέλω τις γιαπωνέζικες λεκάνες Toto με θερμαινόμενα καθίσματα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ