Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας  Facebook Twitter
Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης παρουσιάζει για ακόμα μία χρονιά ένα εντυπωσιακό αυγό, για την ακρίβεια δύο αυγά που προσφέρονται το ένα μέσα στο άλλο.

Οι Αθηναίοι ζαχαροπλάστες έχουν κέφια: Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας

0

Ourse

Συνεχίζοντας και τελειοποιώντας αυτό που ξεκίνησε πέρσι, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης παρουσιάζει για ακόμα μία χρονιά ένα εντυπωσιακό αυγό, για την ακρίβεια δύο αυγά που προσφέρονται το ένα μέσα στο άλλο. Το ένα αποτελείται από πλούσια πραλίνα φουντουκιού κι έχει μια τραγανή γέμιση από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Καλύπτεται από ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας 65% σε σχήμα ενός μεγαλύτερου αυγού που το περιβάλλει εξωτερικά. Ο σχεδιασμός του είναι φίνος, ο συνδυασμός των υφών και των γεύσεων που προσφέρει κάνουν αυτό το διπλό αυγό ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό δώρο. 
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Madame Fraise

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας γνωρίστηκαν κάνοντας λεπτοδουλειά πάνω σε κομψά γλυκά για τη Μεγάλη Βρεταννία και κατάλαβαν πως έχουν χημεία, πως το ταλέντο του ενός στο στήσιμο των γλυκών και το γευστικό κριτήριο του άλλου μπορούν να δώσουν ένα αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι στα τέλη του 2021 δημιούργησαν μαζί το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο Αθήνας χωρίς βιτρίνα. Οι δύο pâtissiers που ξέρουν πώς να προσφέρουν γλυκά κομψοτεχνήματα ετοίμασαν φέτος ένα μισό πασχαλινό αυγό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο: είναι φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος με 40% κακάο ποικιλίας Forastero, με αφράτη πραλίνα από φουντούκια Piemonte και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. 
Madame Fraise, Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, διανομή μέσω efood και Wolt 

madame fraise easter egg Facebook Twitter
Στο Madame Fraise ετοίμασαν φέτος ένα μισό πασχαλινό αυγό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Bitter σοκολάτα με 70% κακάο, τυλιγμένη σε λευκή τσαλακωμένη σοκολάτα. Η έμπνευση γι’ αυτό το πολύ ιδιαίτερο πασχαλινό αυγό προέκυψε από κάτι που δεν γνωρίζαμε για τον Αντώνη Σελέκο. Πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους pastry chefs της γενιάς του, προσπαθούσε να μάθει να γράψει χιπ-χοπ κομμάτια. Έχει τσαλακώσει, λοιπόν, πολλά χαρτιά μέχρι να καταφέρει το πρώτο του κουπλέ ένα Πάσχα στο νησί του, την Αστυπάλαια. «Όπως και να έχει, η σοκολάτα σού δίνει την ευκαιρία να κάνεις σπουδαία πράγματα», εξηγεί. Όσο για το πετρόλ αυγό από σοκολάτα γάλακτος με 42% κακάο θα μπορούσε να το έχει σχεδιάσει ο Τζάκσον Πόλοκ, αν ήταν ζαχαροπλάστης και όχι ζωγράφος
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 728888

σελεκος πασχαλινα αυγα Facebook Twitter
«Όπως και να έχει, η σοκολάτα σού δίνει την ευκαιρία να κάνεις σπουδαία πράγματα», εξηγεί o pastry chef Αντώνης Σελέκος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φίλινγκς

Το Παγκράτι απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ένα ακόμα pastry lab νέας γενιάς, στην οδό Πύρρωνος. Σε αυτό βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Κόνιαρη, έναν νεαρό ζαχαροπλάστη με πολύ δυνατό βιογραφικό και φρέσκια ματιά που, ενώ ετοιμάζει εξαιρετικά είδη βιενουαζερί για πρωινό και κλασικά γλυκά δοσμένα αλλιώς για επιδόρπιο, θα ακούσετε να παίζει ΛΕΞ, Metallica και AC/DC. Σε αυτό το πρώτο Πάσχα λειτουργίας του έφτιαξε ένα φλοράλ αυγό αλλά και ένα σε χρώμα που δεν το συνηθίζουν τα ζαχαροπλαστεία, μαύρο με λευκό πουά από σοκολάτα γάλακτος. Φεύγοντας πάρτε μαζί σας τη δική του εκδοχή τιραμισού, τη δοκίμασα πρόσφατα και είναι εξαιρετική, πράγμα επίσης σπάνιο ‒ τουλάχιστον εγώ δεν την έχω συναντήσει πολλές φορές πετυχημένη. 
Πύρρωνος 23, Παγκράτι, 210 7564760

φιλινγκς πασχαλινό αυγό Facebook Twitter
Σε αυτό το πρώτο Πάσχα λειτουργίας του Φίλινγκς ο Αλέξανδρος Κονιάρης έφτιαξε και ένα αυγό σε χρώμα που δεν το συνηθίζουν τα ζαχαροπλαστεία, μαύρο με λευκό πουά από σοκολάτα γάλακτος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Monokeros Bakery

Αυτός είναι ο τελευταίος new age φούρνος που εμφανίστηκε στην Αθήνα, και τον έφτιαξαν δυο παιδικοί φίλοι. Ο Περικλής Σταμπόγλης ερωτεύτηκε το ψωμί όταν σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Γαλλία, ενώ η Ελένη Θεοδοσοπούλου είναι ηθοποιός και τώρα πια τα πρωινά βάζει στη βιτρίνα τους γλυκά δική της έμπνευσης και εκτέλεσης. Και γι’ αυτούς είναι το πρώτο Πάσχα που θα ξεφουρνίσουν διάφορα παραδοσιακά, ενώ ετοίμασαν και πασχαλινά σοκολατένια αυγά σε διάφορα σχέδια. Από αυτά ξεχωρίσαμε τον μονόκερο λευκής σοκολάτας ενώ και εδώ θα βρείτε ένα αυγό εμπνευσμένο από τη ζωγραφική τεχνική του Τζάκσον Πόλοκ. 
Φαίδρου 4, Παγκράτι, 210 7510887

αυγο μονοκερος Facebook Twitter
Ξεχωρίσαμε τον μονόκερο λευκής σοκολάτας

Ésophy

Από το 2017, η εταιρεία που ίδρυσαν η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έχει να δείξει εξαιρετικές χειροποίητες σοκολάτες με μεσογειακά υλικά, ενώ πριν από κάποιους μήνες είδαν τα προϊόντα τους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, μετά την πρώτη τους εξαγωγή στην Αμερική. Φέτος παρουσιάζουν πολλά και διάφορα ωραία σοκολατένια σχέδια, όπως τα milk chocolate bunnies, ενώ συνεργάζονται και με ένα από τα κορυφαία third wave bakeries της Αθήνας, την Kora. Μαζί έχουν δημιουργήσει ένα σοκολατένιο κουνελάκι στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του φούρνου του Κολωνακίου καθώς και μια αυγοθήκη με κίτρινα αυγά λευκής σοκολάτας που κρύβουν καραμελωμένα κομμάτια κρουασάν στο εσωτερικό τους. 
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230, esophychocolates.gr
Kora, Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 210 3627855, shop.korabakery.com

esophie Facebook Twitter
Φέτος παρουσιάζουν πολλά και διάφορα ωραία σοκολατένια σχέδια. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Yum Guilty Free

Έχοντας αδυναμία στη σοκολάτα, αλλά όχι στη ζάχαρη, η αυτοδίδακτη Λίζα Βαβούρη πειραματίστηκε πολύ ώσπου να βρει τις αναλογίες προκειμένου να δημιουργήσει ισορροπημένα γλυκά που θα εξυπηρετούσαν το δικό της υγιεινό concept. Και όταν τις βρήκε έστησε το Yum Guilt Free που προσφέρει νόστιμα γλυκά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φτιαγμένα με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα και μέλι. Για το Πάσχα, το ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας έχει ετοιμάσει μια σειρά αυγών με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις και γέμιση: ένα με μαύρη σοκολάτα (vegan και sugar free), ένα με λευκή σοκολάτα (sugar free) και ένα με ροζ σοκολάτα (sugar free). Η γέμιση περιλαμβάνει φουντούκι, ζάχαρη καρύδας και μαύρη σοκολάτα.  
Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374 

easter eggs Facebook Twitter
Για το Πάσχα, το ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας έχει ετοιμάσει μια σειρά αυγών με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις και γέμιση.

Dimitris Economides

Κουβερτούρα γάλακτος, πραλίνα ινδοκάρυδου, pâte de fruits (φρούτα του πάθους και μπανάνα). Έτσι φτιάχνεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά που μπορείτε να βρείτε αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα, το «Cubist Egg», όπως έχει ονομάσει τη σοκολατένια και εμπνευσμένη από το καλλιτεχνικό ρεύμα της ζωγραφικής και της γλυπτικής του 20ού αιώνα δημιουργία του ο Δημήτρης Οικονομίδης, ο «pastritect» του Νέου Ψυχικού. 
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

economidis Cubist Egg Facebook Twitter
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά που μπορείτε να βρείτε αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα, το «Cubist Egg».

Holy Llama

Το πρώτο bakery της Αθήνας, που έχει πολλές plant-based, δημιουργικές και νόστιμες ιδέες αποφεύγοντας τα ζωικά προϊόντα και τα υποπροϊόντα, ετοίμασε φέτος δύο κομψά πασχαλινά αυγά, και αυτό που μας κέρδισε είναι από περουβιανή σοκολάτα 60% εσωτερικά, σοκολάτα raspberry Valrhona εξωτερικά, και στολισμένο με αποξηραμένα τριαντάφυλλα και φύλλα χρυσού. Προσφέρεται μόνο του αλλά και στα πασχαλινά κουτιά που έχουν ετοιμάσει και περιλαμβάνουν διάφορες λιχουδιές, τσουρέκια κλασικά ή με επικάλυψη σοκολάτας, μαντλέν, scones, βιολογικές σοκολάτες και πραλίνες. 
Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078
Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3212756,
holyllama.gr

holly llama egg Facebook Twitter
Το αυγό που μας κέρδισε είναι από περουβιανή σοκολάτα 60% εσωτερικά, σοκολάτα raspberry Valrhona εξωτερικά, και στολισμένο με αποξηραμένα τριαντάφυλλα και φύλλα χρυσού.

GB Corner Gifts & Flavors

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης έχει παράδοση στα εντυπωσιακά και χειροποίητα σοκολατένια αυγά. Τα φετινά έχουν την υπογραφή του Αλέξανδρου Κούφα και σε αυτά ο pastry chef της Μεγάλης Βρεταννίας έχει χρησιμοποιήσει σοκολάτα γάλακτος Valrhona. Εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Θα τα παραλάβετε μέσα στο easter egg box που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από πολυτελές. 
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, πλατεία Συντάγματος, 210 3330750

gb corner easter eggs Facebook Twitter
Τα φετινά αυγά έχουν την υπογραφή του Αλέξανδρου Κούφα και σε αυτά ο pastry chef της Μεγάλης Βρεταννίας έχει χρησιμοποιήσει σοκολάτα γάλακτος Valrhona.

Αφοί Ασημακόπουλοι 

Με μακρά ιστορία 108 ετών, το ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων δεν είναι απλώς ένα από τα πιο παλιά της Αθήνας. Αποτελεί σταθερή αξία, αφού η ποιότητά του παραμένει αναλλοίωτη, φημίζεται για πολλά, ενώ, πέρα από τις κλασικές του γεύσεις, πάντα έχει να δείξει κάτι καινούργιο. Μάστορες της σοκολάτας και του μαξιμαλιστικού στολισμού που επιβάλλει η περίοδος, εκεί θα βρείτε ποικιλία σε πασχαλινά αυγά. Τα δικά μου αγαπημένα για το φετινό Πάσχα είναι τα abstract ζωγραφισμένα αυγά από σοκολάτα υγείας. 
Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092

ασημακόπουλος Facebook Twitter
Αbstract ζωγραφισμένα αυγά από σοκολάτα υγείας. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα βάψετε κόκκινα αυγά χωρίς χημικές βαφές, με ριζάρι

Γεύση / Πώς θα βάψετε κόκκινα αυγά χωρίς χημικές βαφές, με ριζάρι

Πολλές φορές νιώθουμε ότι περνάει μια γιορτή ή μια εποχή, πριν προλάβουμε καν να τη νιώσουμε ή να την καταλάβουμε. Αν μπούμε πιο βαθιά στην κουλτούρα της, ίσως καταφέρουμε να τη ζήσουμε πραγματικά. Για αρχή, ας βάψουμε μερικά αυγά.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ