ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Facebook Twitter
0
 
Υπερβολική αντίδραση

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό. Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τα σούπερ μάρκετ αλλά παραδόξως αυξήσεις για τις αλυσίδες φαστ φουντ. Παραδόξως; Μάλλον όχι και τόσο, αφού το πραγματικά κακό φαγητό είναι πιο φτηνό από τα φρέσκα προϊόντα.

Κάποιες αλυσίδες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν λίγο ακόμα τα έσοδα, βομβαρδίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους με «προσφορές» που είναι αδύνατον να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 2 δολάρια, αφού ήδη 3 εταιρίες προσφέρουν γρήγορο φαγητό σε απίστευτα χαμηλή τιμή (και απίστευτα ανώνυμο περιεχόμενο).

Μία από αυτές συμμετείχε στην αγορά με σάντουιτς 6 ιντσών (15,2 εκ) με κεφτεδάκια προς 2 δολάρια, μια προσφορά που κράτησε όλο το Νοέμβριο σε περιορισμένα καταστήματα προκαλώντας ρίγη αγαλλίασης. Πλέον η προσφορά έχει επανέλθει στα 5 δολάρια – όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Οι περισσότεροι το δέχτηκαν ψύχραιμα, εκτός από έναν πελάτη της αλυσίδας στη Φλόριντα: στις 3 Δεκεμβρίου, ένας άντρας μπήκε σε υποκατάστημα και ζήτησε το σάντουιτς των 2 δολαρίων. Οι υπάλληλοι του είπαν ότι δεν υπάρχει πια. Αυτός έβγαλε πιστόλι και τους ζήτησε τα λεφτά του ταμείου. Αυτοί του είπαν να πάρει ό,τι θέλει από το ταμείο και να φύγει. Αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα.

Τι να αγοράσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; (ή: ας φάνε κάρβουνο)

Ο βέλγος chocolatier Paul Wittamer και ο κοσμηματοπώλης Fabienne από την Αυστραλία συνεργάστηκαν προκειμένου να παρασκευάσουν την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, καθώς φαίνεται πως ήταν ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα κοστίζει 220 χιλιάδες ευρώ και περιορίζεται σε ένα σοκολατάκι.

Είναι γεμιστό με πραλίνα, γκανάς, καραμέλα, τζίντζερ και με ένα κομματάκι χρυσού. Πιθανότατα να έχει και πολύ καλή σοκολάτα. Ακόμα κι αν η σοκολάτα προερχόταν από αρχαίο τάφο των Μάγιας η τιμή δε θα ήταν τόση. Εκεί προστέθηκε ο κοσμηματοπώλης, βάζοντας από πάνω κι ένα διαμάντι 3.3 καρατίων.

Αν δεν σας περισσεύουν 220 χιλιάδες υπάρχει και η φτηνή έκδοση με ζιργκόν, η οποία κάνει μόλις 26 ευρώ, μόνο που πρέπει να πάτε στο Βέλγιο.

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ