Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που βρίσκεις μπροστά σου τον τίτλο «member of Kastelorizo group», ξέρεις ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι ένα πρότζεκτ που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις, υψηλή αισθητική, ασυμβίβαστη ποιότητα και πολλή φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν αυτός ο τίτλος έρχεται να σφραγίσει μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, τότε δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστείς, πριν ακόμα δεις από κοντά τον νέο χώρο που δημιούργησε ο Όμιλος Καστελόριζο. Όσο για την πρώτη επίσκεψη, αυτή μετατρέπει τον ενθουσιασμό σε θαυμασμό για το άρτι αφιχθέν Omnivore • Mouth habits.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο νέο χώρο του ξενοδοχείου Athens 1890 στο κέντρο της Αθήνας, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στεγάζεται το ολοκαίνουριο Omnivore που για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά - κι αυτό ισχύει τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, που εδώ και χρόνια βρίσκεται πίσω από τις γευστικές προτάσεις του ομίλου. Το Omnivore • Mouth habits παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή νέες συνήθειες που αφορούν την αίσθηση της γεύσης, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αισθήσεις σε μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσα από τη fusion multiethnic προσέγγιση της κουζίνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Ξεκινώντας από το πρωί, το Omnivore παρουσιάζει έναν εξαιρετικό κατάλογο breakfast-brunch, όπου θα βρεις ένα ιδιαίτερο section με smoothies ‒ αποτέλεσμα συνεργασίας με διατροφολόγο από την ομάδα του σεφ ‒ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα με σαφείς κατευθύνσεις προς την υγιεινή διατροφή. Το μπολ με τραχανά, φέτα και κρεμμυδάκι, η κινόα με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και achiote chicken αλλά και η crème brûlée ρυζόγαλο με παστέλι και μαστίχα είναι στα must-try. Εξαιρετική πρόταση το πλατό Greek breakfast με ελληνικά αλλαντικά και τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρούτα εποχής, λαλάγγια και χειροποίητα παξιμάδια, που αποτελεί και μια εισαγωγή στην ελληνική γεύση για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Παρόμοια η φιλοσοφία και στις επιλογές για lunch ή dinner, με μοντέρνες και εμπνευσμένες σαλάτες, vegan επιλογές και προτάσεις όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας, τα Mousaka bites με μελιτζάνα, γέμιση μουσακά και ξινόγαλο, τα χειροποίητα ζυμαρικά με ραγού αγριογούρουνο, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο με άρωμα «γεμιστά» και μους φέτας. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η πανσέτα, που μαγειρεύεται για 24 ώρες, με άρωμα γύρου, αλλά και μια αέρινη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και αφρό λεμόνι. Οι επιλογές σε επιδόρπια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σεφ, με πρώτο το γλυκό Χωριάτικη, μια namelaka φέτας με γλυκό ντοματάκι, μαρμελάδα ελαιόλαδο, κρεμμύδι λευκής σοκολάτας και ντάκο από χαρούπι, αλλά και τη μους σοκολάτας 70% με dacquoise φουντούκι και καραμέλα, ένα «χώμα» από μαρέγκα με αστεροειδή γλυκάνισο και βρώσιμα βότσαλα.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο Omnivore όλα είναι μελετημένα για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Γι' αυτό, ο κατάλογος με τις προτάσεις του fingerfood θα συνοδεύσουν τα κοκτέιλ αλλά και τα παλαιωμένα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις από μια εκλεκτή κάρτα με ετικέτες. Εξάλλου, στο πλούσια διαμορφωμένο κελάρι τα αρώματα των λουλουδιών, η υγρασία από το χώμα, τα μπαχάρια, οι ξηροί καρποί και το ξύλο από τα βαρέλια περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. Η φινέτσα των κοκτέιλ συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στη μείξη διαφόρων blends και αναδεικνύεται μέσα από το εξαιρετικό bartending, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για ένα συναρπαστικό night out.

Η κλασική κομψότητα και η minimal αισθητική συνδυάζονται αρμονικά στο Omnivore • Mouth habits που σου ξυπνά από την πρώτη στιγμή την αίσθηση της οικειότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα στέκι του κέντρου. Γιατί αυτό το new entry ήρθε για να γίνει ο all-day προορισμός που θα αλλάξει τη διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

 

Info:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 210 3221865

Facebook

Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ