Παγωτόψωμο; Είναι δυνατόν;

Παγωτόψωμο; Είναι δυνατόν; Facebook Twitter
5

Αγαπάτε το παγωτό; Ναι. Τρώτε ψωμί ακόμα και με μακαρόνια; Ναι. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε τις δυο σας αγάπες, ενώνοντάς τες σε μία, σε έναν σφιχτό εναγκαλισμό.


Δεν είναι παγωτό σε σχήμα ψωμιού. Δεν είναι ψωμί που έχει μέσα και παγωτό. Είναι παγωτόψωμο. Και γίνεται με τον πιο απλό τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε:

Χρειάζεστε δύο μόνο υλικά: παγωτό και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τα ανακατεύετε, βάζετε το μίγμα σε φόρμα και το ψήνετε σαν κέικ. Τέλος.

Παγωτόψωμο; Είναι δυνατόν; Facebook Twitter

Παράδειγμα:

2 φλιτζάνια παγωτό, όποια γεύση σας αρέσει, αφήστε το λίγο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει (καλύτερα να μην είναι λάιτ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το παγωτό με το αλεύρι, δεν χρειάζεται να γίνει διεξοδικά. Βάλτε το μίγμα στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.

Αν έχετε κέφια, μπορείτε να προσθέσετε το μίγμα κομμάτια σοκολάτας, μπανάνες, μπισκότα – οι συνδυασμοί είναι τόσοι που θα σας έρθει ζάλη.

Παγωτόψωμο; Είναι δυνατόν; Facebook Twitter

Αν ψάξετε στο google τη λέξη ice cream bread θα ανακαλύψετε έναν ολόκληρο κόσμο, με διάφορες εκδοχές στις ποσότητες. Η αναλογία επηρεάζει την πυκνότητα του ψωμιού, αλλά όλες πετυχαίνουν. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Παγωτόψωμο; Είναι δυνατόν; Facebook Twitter
Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν ξέρω αν σας ξέφυγε,αλλά η λέξη "παγωτό" υπονοεί κάτι παγωμένο,όχι κάτι που αναμειγνύουμε με αλεύρι και το βάζουμε στον φούρνο για να το φάμε ζεστό.νιανιά