Παντοκρατορία

Facebook Twitter
0

Φαστ Φουντ χωρίς φότοσοπ

«Από το 1950 ως σήμερα, το φαστ φουντ έχει γίνει τόσο παγκοσμιοποιημένο που η μορφή του είναι αναγνωρίσιμη όσο και οι γνωστές ιστορικές φιγούρες. Χάμπουργκερ, πατάτες, κοτόπουλο και «ειδικά» σάντουιτς είναι φωτογραφημένα σε μαύρο φόντο απομονωμένα από τα συμφραζόμενά τους, χωρίς τα ονόματά τους, σα να αιωρούνται στο διάστημα. Το φως είναι ενιαίο και αυστηρό- χωρίς λογότυπα, συσκευασίες και εικονογράφηση, με σχεδόν επιστημονική ματιά. Οι φωτογραφίες εξερευνούν την σχέση αγάπης/μίσους που έχουν οι άνθρωποι με το φαστ φουντ και όπως άλλες πτυχές της λαϊκής κουλτούρας προκαλεί ταυτόχρονα σαγήνη και απώθηση.»

Αυτό είναι το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του Jon Feinstein. Οι λεζάντες κάθε φωτογραφίες αναφέρονται στα γραμμάρια λίπους που περιέχει κάθε προϊόν.

2,6 γρ

2,25 γρ

4 γρ

8 γρ.

9 γρ.

11 γρ.

12 γρ,

17 γρ.

30 γρ.

42 γρ.

Βρίσκονται παντού

Στη φωτογραφία φαίνονται τα υποκαταστήματα McDonald’s στην Αμερική. Η μέγιστη απόσταση σε όλη τη χώρα είναι 233χλμ για το υποκατάστημα που βρίσκεται στη Βόρεια Ντακότα.

Στην Αυστραλία:

Και στην Αθήνα:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ