Πίνω αστέρια!

Facebook Twitter
0

Το Hemingway bar στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι έχει πάρει το όνομά του από έναν από τους φανατικούς του πελάτες. Δεν είναι μόνο γεμάτο ιστορία – έχει πάρει πολλά βραβεία για τα ποτά του, την ατμόσφαιρα, την ποιότητα. Το διάσημο μπαρ έκλεισε τις πόρτες του στις 16 Απριλίου για δύο χρόνια κι ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα πιο λαμπρό.

Ο μπάρμαν που συνέχισε τη λαμπρή παράδοση του μπαρ είναι ο Colin Field, ο οποίος ανακηρύχτηκε ως ο καλύτερος μπάρμαν του κόσμου το 2001. Κάποιες φορές, αποκαλύπτει τις συνταγές του: ακολουθεί το ποτό «Serendipity», το οποίο περγράφει ως «η Γαλλία σε ένα ποτήρι.»

"Σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάλτε ένα κλωναράκι φρέσκιας μέντας. Τα 2/10 του ποτηριού θα έπρεπε να είναι Καλβαντός* -  το οποίο για μένα είναι κονιάκ από μήλο, ωριμασμένο σε βαρέλια, όχι μπράντι, που είναι απαίσιος όρος γι’ αυτό το υπέροχο προϊόν. Μετά προσθέστε ένα κουταλάκι ζάχαρη. Τώρα, ανακατέψτε, αλλά μην το συνθλίψετε – ο μπάρμεν τείνουν να παίρνουν ένα μεγάλο γουδοχέρι και να διαλύουν το μίγμα, αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Μετά πάρτε στραγγισμένο χυμό μήλου – σκεφτείτε υγρό χρυσάφι, διαφανές – προσθέστε πολύ πάγο και στο τέλος, συμπληρώστε με σαμπάνια. Περίπου τα 5/10 του κοκτέιλ πρέπει να είναι σαμπάνια."

* Απόσταγμα μηλίτη. Παρασκευάζεται στη στη Νορμανδία και παίρνει το όνομά του από την πόλη που είναι το κέντρο παραγωγής μήλου, το Calvados.

Ο Colin τα λέει στην κάμερα:


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ