Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.
0

— Ποια είδη τσαγιού μας προτείνετε γι' αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες και γιατί;

Σίγουρα, πρώτη επιλογή είναι το Τσάι του Κρυολογήματος, σαν πρόληψη και θεραπεία. Όμως και το Σαφράν Chai, που κατέκτησε του λάτρεις του σαφράν, ζεστό μείγμα με μπαχαρικά, ή το Mαστίχα Chai, αναζωογονητικό μείγμα πράσινου τσαγιού με μαστίχα και μπαχαρικά, είναι εξίσου καλές επιλογές.


— Λένε ότι δεν πρέπει να γεμίζουμε ποτέ την κούπα του τσαγιού μέχρι πάνω. Γιατί;

Δεν αληθεύει αυτό. Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.


— Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη γεύση του;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα που θα έχουμε στην κούπα μας. Το ίδιο τσάι θα δείξει τελείως διαφορετικό προφίλ προετοιμασμένο σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Μέχρι να εξοικειωθείτε όμως με την προετοιμασία των τσαγιών προέλευσης, σας συστήνουμε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα μας ως προς τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εμβάπτισης.

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Jean-Marie Verlet, υπεύθυνος στον Δρόμο του Τσαγιού


— Και ποιο είναι εκείνο που καταπραΰνει τον στομαχόπονο;

Για να αντιμετωπίσετε τον στομαχόπονο, προτιμήστε το Tσάι αποτοξίνωσης με βότανα του Ολύμπου, το οποίο συνθέτουν βότανα της ελληνικής γης, όπως η τσουκνίδα, το μάραθο, το φλαμούρι και το φασκόμηλο, ή το Τσάι Χώνεψης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το χαμομήλι, η μέντα, το μάραθο και η βαλεριάνα, όλα καταπραϋντικά για τις παθήσεις του στομάχου.


— Εκτός από το τσάι του βουνού, ποια άλλα βότανα αποτελούν τις ελληνικές προτάσεις για τσάι;

Το χαμομήλι, η μέντα, η λουίζα, η τσουκνίδα, το φασκόμηλο, το δίκταμο, το ταραξάκο και άλλα πολλά.


— Ποιες είναι οι τελευταίες αφίξεις στον Δρόμο του Τσαγιού;

Φέτος, ο Δρόμος του Τσαγιού έβγαλε, μετά από πολλές δοκιμές, δύο εξαιρετικά ισορροπημένα τσάγια με σαφράν: το Safran Chai, μαύρο τσάι με διάφορα μπαχαρικά, και το Ανατολικό Σαφράν, με χουρμάδες, σύκο και κάρδαμο με βάση ένα πράσινο τσάι. Ακόμα, ένα καινούργιο τσάι detox στη σειρά Sport Waves, εξαιρετικό μείγμα με κινέζικο Pu Er, τσουκνίδα, ταραξάκο, σχεδιασμένο γι' αυτούς που αθλούνται και θέλουν να καθαρίσουν τον οργανισμό τους από τις τοξίνες. Επίσης, το Κόκκινο Σημείο, με ιβίσκο, φραμπουάζ και βατόμουρο, βαθύ κόκκινο, γλυκό μείγμα. Τέλος, η Ρίζα της Ανατολής για τους λάτρεις της πιπερόριζας, που συνδυάζει αρμονικά την πιπερόριζα με γλυκόρριζα και λεμόνι.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ