Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.
0

— Ποια είδη τσαγιού μας προτείνετε γι' αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες και γιατί;

Σίγουρα, πρώτη επιλογή είναι το Τσάι του Κρυολογήματος, σαν πρόληψη και θεραπεία. Όμως και το Σαφράν Chai, που κατέκτησε του λάτρεις του σαφράν, ζεστό μείγμα με μπαχαρικά, ή το Mαστίχα Chai, αναζωογονητικό μείγμα πράσινου τσαγιού με μαστίχα και μπαχαρικά, είναι εξίσου καλές επιλογές.


— Λένε ότι δεν πρέπει να γεμίζουμε ποτέ την κούπα του τσαγιού μέχρι πάνω. Γιατί;

Δεν αληθεύει αυτό. Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.


— Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη γεύση του;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα που θα έχουμε στην κούπα μας. Το ίδιο τσάι θα δείξει τελείως διαφορετικό προφίλ προετοιμασμένο σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Μέχρι να εξοικειωθείτε όμως με την προετοιμασία των τσαγιών προέλευσης, σας συστήνουμε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα μας ως προς τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εμβάπτισης.

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Jean-Marie Verlet, υπεύθυνος στον Δρόμο του Τσαγιού


— Και ποιο είναι εκείνο που καταπραΰνει τον στομαχόπονο;

Για να αντιμετωπίσετε τον στομαχόπονο, προτιμήστε το Tσάι αποτοξίνωσης με βότανα του Ολύμπου, το οποίο συνθέτουν βότανα της ελληνικής γης, όπως η τσουκνίδα, το μάραθο, το φλαμούρι και το φασκόμηλο, ή το Τσάι Χώνεψης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το χαμομήλι, η μέντα, το μάραθο και η βαλεριάνα, όλα καταπραϋντικά για τις παθήσεις του στομάχου.


— Εκτός από το τσάι του βουνού, ποια άλλα βότανα αποτελούν τις ελληνικές προτάσεις για τσάι;

Το χαμομήλι, η μέντα, η λουίζα, η τσουκνίδα, το φασκόμηλο, το δίκταμο, το ταραξάκο και άλλα πολλά.


— Ποιες είναι οι τελευταίες αφίξεις στον Δρόμο του Τσαγιού;

Φέτος, ο Δρόμος του Τσαγιού έβγαλε, μετά από πολλές δοκιμές, δύο εξαιρετικά ισορροπημένα τσάγια με σαφράν: το Safran Chai, μαύρο τσάι με διάφορα μπαχαρικά, και το Ανατολικό Σαφράν, με χουρμάδες, σύκο και κάρδαμο με βάση ένα πράσινο τσάι. Ακόμα, ένα καινούργιο τσάι detox στη σειρά Sport Waves, εξαιρετικό μείγμα με κινέζικο Pu Er, τσουκνίδα, ταραξάκο, σχεδιασμένο γι' αυτούς που αθλούνται και θέλουν να καθαρίσουν τον οργανισμό τους από τις τοξίνες. Επίσης, το Κόκκινο Σημείο, με ιβίσκο, φραμπουάζ και βατόμουρο, βαθύ κόκκινο, γλυκό μείγμα. Τέλος, η Ρίζα της Ανατολής για τους λάτρεις της πιπερόριζας, που συνδυάζει αρμονικά την πιπερόριζα με γλυκόρριζα και λεμόνι.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ