Το πιο περίεργο φαγητό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Αβγά μαριναρισμένα σε ούρα παρθένου αγοριού

Πρόκειται για τη λιχουδιά της Άνοιξης στην επαρχία Zhejangτης Κίνας. Κουβάδες γεμάτοι με ούρα αγοριών (κάτω από δέκα ετών) συλλέγονται από τα δημοτικά σχολεία γιατί είναι ένα βασικό συστατικό αυτής της ανεξήγητης για δυτικά γούστα, λιχουδιάς. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το γιατί πρέπει να είναι αγοριών: έτσι γίνεται εδώ και αιώνες.

Η μυρωδιά αυτών των αβγών που πωλούνται στο δρόμο είναι εντελώς χαρακτηριστική και πιστεύεται ότι έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες – επίσης, πιστεύεται προστατεύουν από τη θερμοπληξία, ότι βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, κάνουν καλό στις κλειδώσεις και δίνουν ενέργεια και δύναμη.

Χρειάζεται μια μέρα για να μαγειρευτούν αυτά τα αβγά: στην αρχή μουλιάζουν και μετά βράζουν σε κουβάδες με ούρα. Μετά ξεφλουδίζονται και συνεχίζουν να βράζουν μέσα σε ούρα για πολλές ώρες. Οι πωλητές πρέπει να ανανεώνουν τους κουβάδες με ούρα και να ελέγχουν τη φωτιά. Κάθε αβγό κοστίζει 0,15 ευρώ, κι έχει περίπου τη διπλάσια τιμή από ένα ωμό αβγό.

Οι κινέζοι γιατροί από την άλλη είναι διχασμένοι για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και προειδοποιούν για τα προφανή θέματα υγιεινής.

Το πιο ακριβό φρούτο του κόσμου: πεπόνια YubariKing

 

Το Yubariγια τα πεπόνια είναι ό,τι το Kobeγια το κρέας. Αυτή η πόλη της Ιαπωνίας έχει γίνει διάσημη γι’ αυτά τα πεπόνια που είναι μίξη δύο διαφορετικών. Η ποικιλία λέγεται YubariKingκαι έχει πορτοκαλί σάρκα. Συνήθως πωλούνται σε δυάδες και είναι κατάλληλο δώρο για να εντυπωσιαστεί ένας εργοδότης.

Το ακριβότερο ζεύγος τέτοιων πεπονιών πουλήθηκε στην Ιαπωνία μετά από δημοπρασία για είκοσι χιλιάδες ευρώ αλλά η συνηθισμένη τους τιμή είναι μεταξύ 40 και 80 ευρώ.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ