ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου

Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου Facebook Twitter
0

Μετά από χρόνια έρευνας μεταξύ 4000 υλικών η ερευνητική ομάδα της ανεξάρτητης αγγλικής εταιρίας leatherheadfood κατέληξε σε ένα γεύμα τριών πιάτων που ισχυρίζεται ότι είναι το πιο υγιεινό που μπορεί να υπάρξει.

  • Τερίν καπνιστού σολωμού, ψωμί πολύσπορο
  • Κοτόπουλο με φακές και λαχανικά, πράσινα σαλάτα με ελαιόλαδο
  • Γιαούρτι (πουτίγκα blancmange) με καρύδια και καραμέλα χωρίς ζάχαρη

Υγιεινό ακούγεται, αλλά θα ήθελα να δω και τις αποδείξεις, γιατί για την ώρα υπάρχει μόνο ως δημοσίευμα της Daily Mail.

«Like» στο φαστ φουντ

Τι δουλειά έχει ένας δισεκατομμυριούχος σε ένα φαστφουντάδικο; Δεν πρόκειται για αρχή ανέκδοτου αλλά για γεγονός: ο νιόπαντρος Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του εθεάθησαν σε μια αλυσίδα φαστ φουντ της Ρώμης. Έξτρα πόντοι για το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί για το μήνα του μέλιτός τους. Αυτό, συνδυασμένο με το ότι παντρεύτηκαν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους λέει κάτι, αλλά δεν ξέρω τι.

Άμεση ευχαρίστηση

Ένα γκάτζετ που δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ύπαρξης: το σπρέι που προσφέρει άμεσο μεθύσι. Γιατί να κόψεις δρόμο από μια διασκεδαστική διαδικασία για να καταλήξεις στο δυσάρεστο αποτέλεσμα; Το μυστήριο αντικείμενο κάνει περισσότερα από χίλια ευρώ, με τα οποία μπορείς να μεθύσεις αμέτρητες φορές. Ο εφευρέτης ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται: «όλοι μας χρειάζονται που και που ένα ελαφρύ κεφάλι, αποπροσανατολισμό και μια άλλη κατάσταση. Αλλά η κοινωνία μας και οι κώδικές της έχουν οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ ως κοινωνικού placebo. Οι επιπτώσεις είναι γνωστές…. Εμπλουτίστε τη ζωή σας με ένα μαγικό ραβδί, αυτή ήταν η επιθυμία μας.»

Ρεαλιστική ζωγραφική

Ο Otto Lange αναπαριστά την πραγματικότητα με λάδι

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ