Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι με τον πληθωρικό, δερμάτινο καναπέ είναι ό,τι πρέπει για να πάρουμε θέση και να δοκιμάσουμε το μεσογειακό μενού.
0


Το Gaspar αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα που άνοιξε στο Ψυχικό και συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου και μετά τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του. Το Gaspar Food and Mood είναι χαρούμενο μαγαζί που τα συνδυάζει όλα –φαγητό, ποτό, καφέ, μουσικές– όλες τις ώρες της ημέρας. Άλλωστε, το «food and mood» προσδιορίζει ακριβώς αυτήν τη φιλοσοφία ενός πολυχώρου διασκέδασης με μητροπολιτική αύρα. Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα μαγαζί-υπερπαραγωγή, που έχει πετύχει την υποστήριξη της δυνατής κουζίνας. Ο μάγος Gaspar έκανε τα μαγικά του – ας τα πάρουμε με τη σειρά: η μεγάλη μπάρα με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό υποστηρίζεται από τον Στέργιο Αβραμπάκη και τα ευφάνταστα κοκτέιλ και δεν είναι καθόλου τυχαίο που σφύζει από κόσμο.

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Το Rib eye, πλούσιο σε γεύση, συνοδεύεται από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές, κολασμένες χωριάτικες πατάτες

Μια στάση, λοιπόν, για κοκτέιλ και ασιατικές γεύσεις στα όρθια είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στο κλίμα της χαλάρωσης. Τα σούσι φτιάχνονται με τέχνη από τον Ελληνο-ιάπωνα σεφ Osakazu Yoshida (Χρήστος Μαρτζούκος). Ελκυστική παρουσίαση και ωραία γεύση αποκαλύπτουν τα Ebi tempura rolls (€18) και τα τσοπ στικς είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά όταν εμφανίζονται τα πληθωρικά Salmon fantasy rolls (€14) και τα Katana rolls (€15). Η καλή διάθεση σιγοντάρεται από τις γεύσεις και τη νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα που προσφέρουν η σάλα αλλά και τα επώνυμα ή μη πρόσωπα που κινούνται μέσα σε αυτή. Το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι με τον πληθωρικό, δερμάτινο καναπέ είναι ό,τι πρέπει για να πάρουμε θέση και να δοκιμάσουμε το μεσογειακό μενού. Οι νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν το σέρβις είναι αληθινά ευγενικοί και αποτελεσματικοί. Δυνατό ξεκίνημα με καλοφτιαγμένο ceviche φαγκρί (€12) που αναδίδει θαλασσινή φρεσκάδα. Πολύ μου άρεσε η σαλάτα που είναι φτιαγμένη με τις νόστιμες φακές Εγκλουβής και συνοδεύεται από γευστικό σύγκλινο Μάνης (€10). Τα τοπικά προϊόντα δίνουν τον χαρακτήρα στο πιάτο και οι σεφ Άρης Καλλιπολίτης και Σάββας Κωνσταντινίδης μαγειρεύουν με αγάπη και τεχνική. Η πράσινη σαλάτα εκφράζει δροσιά και φρεσκάδα και δίνει την αίσθηση ότι μόλις εκείνη τη στιγμή κόπηκαν τα λαχανικά από τον μπαξέ. Το dressing εσπεριδοειδών δίνει τη δυνατή γευστική πινελιά στο πιάτο, που ενισχύεται με αέρινο μοσχαρίσιο tataki και noodles (€18) – ένα πιάτο που μπορεί από μόνο του να καλύψει την πείνα σου. Ο σολομός αναδεικνύεται με τη σάλτσα Teriyaki (€19), αλλά σίγουρα τις γευστικές εντυπώσεις έκλεψε το κριθαρότο με τις ζουμερές γαρίδες Μάνης (€22) που πρόσθεσαν γευστικούς πόντους στο πιάτο. Το Rib eye, πλούσιο σε γεύση, συνοδεύεται από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές, κολασμένες χωριάτικες πατάτες (€29). Συστήνω να μην παρασυρθείτε από τα νόστιμα πιάτα του μενού, γιατί ακολουθούν λιμπιστικά γλυκά όπως το τραγανό μιλφέιγ (€10) διά χειρός του pâtissier Διονύση Αλέρτα, που βρίσκεται στην κουζίνα του μαγαζιού από το ξεκίνημά του.

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Συστήνω να μην παρασυρθείτε από τα νόστιμα πιάτα του μενού, γιατί ακολουθούν λιμπιστικά γλυκά...

☛ Gaspar Food & Mood, λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό, 210 6775011.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT