Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

ADVERTORIAL

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα καλό πρωινό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας, κι έτσι να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ουσιαστικά, όταν τρώμε πρωινό λέμε στο σώμα μας πως υπάρχουν αρκετές θερμίδες για να κάψει μέσα στη μέρα. Όταν δεν τρώμε πρωινό τότε το μήνυμα που στέλνουμε στο σώμα μας είναι πως χρειάζεται να κάνει «οικονομία», άρα δεν καίμε καθόλου θερμίδες. Φυσικά, τα οφέλη του πρωινού δεν σταματούν εκεί, καθώς ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια μέχρι και το επόμενο γεύμα, ενώ θα αποφύγουμε τα ανθυγιεινά snacks πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, το σωστό πρωινό θα μας βοηθήσει και εγκεφαλικά, καθώς τα σταθερά επίπεδα γλυκόζης βοηθούν στο να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να αναλύουμε γρηγορότερα πληροφορίες. 

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter

Ωστόσο, πολλές φορές ίσως ο χρόνος να μην μας επιτρέπει να φτιάξουμε το πρωινό που επιθυμούμε. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες συνταγές που είναι γρήγορες κι εύκολες και μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες, να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα απελευθέρωσης ενέργειας και να λειτουργήσουν σωστά στην πέψη. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνες Β και E, αλλά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Αν λοιπόν αναζητάτε διαρκώς φυσικές και βιολογικές επιλογές για το πρωινό σας, τα δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να έχουν ενέργεια κάθε μέρα. Είναι φτιαγμένα μόνο με βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ συνδυάζουν τα οφέλη της ολικής άλεσης με αυτά των συστατικών βιολογικής γεωργίας, που σέβεται το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα FITNESS® BIO ενδείκνυνται για διάφορες συνταγές πρωινού, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με γεύσεις για όλες τις προτιμήσεις. Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές είναι γιαούρτι παρφέ, με δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, αμύγδαλα, βατόμουρα και φράουλες. Είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμα και για όσους επιθυμούν ένα γευστικό πρωινό, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Υλικά:

1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως FITNESS® BIO με Βρώμη

1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα

1/4 φλιτζανιού βατόμουρα

1/4 φλιτζανιού φράουλες

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Μετά, ρίξτε το στο μπολ που επιθυμείτε και προσθέστε τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα νέα FITNESS® BIO είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς: FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βελγικής σοκολάτας, για όσους είναι λάτρεις του γλυκού πρωινού.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Με τα FITNESS® BIO, έχουμε μία ακόμη πιο φυσική και ισορροπημένη επιλογή για το πρωινό μας, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς φοινικέλαιο και συντηρητικά. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια, απόλαυση και συγκέντρωση.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM