ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

ADVERTORIAL

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα καλό πρωινό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας, κι έτσι να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ουσιαστικά, όταν τρώμε πρωινό λέμε στο σώμα μας πως υπάρχουν αρκετές θερμίδες για να κάψει μέσα στη μέρα. Όταν δεν τρώμε πρωινό τότε το μήνυμα που στέλνουμε στο σώμα μας είναι πως χρειάζεται να κάνει «οικονομία», άρα δεν καίμε καθόλου θερμίδες. Φυσικά, τα οφέλη του πρωινού δεν σταματούν εκεί, καθώς ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια μέχρι και το επόμενο γεύμα, ενώ θα αποφύγουμε τα ανθυγιεινά snacks πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, το σωστό πρωινό θα μας βοηθήσει και εγκεφαλικά, καθώς τα σταθερά επίπεδα γλυκόζης βοηθούν στο να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να αναλύουμε γρηγορότερα πληροφορίες. 

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter

Ωστόσο, πολλές φορές ίσως ο χρόνος να μην μας επιτρέπει να φτιάξουμε το πρωινό που επιθυμούμε. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες συνταγές που είναι γρήγορες κι εύκολες και μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες, να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα απελευθέρωσης ενέργειας και να λειτουργήσουν σωστά στην πέψη. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνες Β και E, αλλά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Αν λοιπόν αναζητάτε διαρκώς φυσικές και βιολογικές επιλογές για το πρωινό σας, τα δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να έχουν ενέργεια κάθε μέρα. Είναι φτιαγμένα μόνο με βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ συνδυάζουν τα οφέλη της ολικής άλεσης με αυτά των συστατικών βιολογικής γεωργίας, που σέβεται το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα FITNESS® BIO ενδείκνυνται για διάφορες συνταγές πρωινού, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με γεύσεις για όλες τις προτιμήσεις. Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές είναι γιαούρτι παρφέ, με δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, αμύγδαλα, βατόμουρα και φράουλες. Είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμα και για όσους επιθυμούν ένα γευστικό πρωινό, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Υλικά:

1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως FITNESS® BIO με Βρώμη

1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα

1/4 φλιτζανιού βατόμουρα

1/4 φλιτζανιού φράουλες

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Μετά, ρίξτε το στο μπολ που επιθυμείτε και προσθέστε τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα νέα FITNESS® BIO είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς: FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βελγικής σοκολάτας, για όσους είναι λάτρεις του γλυκού πρωινού.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Με τα FITNESS® BIO, έχουμε μία ακόμη πιο φυσική και ισορροπημένη επιλογή για το πρωινό μας, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς φοινικέλαιο και συντηρητικά. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια, απόλαυση και συγκέντρωση.

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ