Σεφ, ετών 13

Facebook Twitter
0

Ενώ οι συνομήλικοί του παίζουν ποδόσφαιρο, ο Flynn McGarry ετοιμάζει το μενού του Eureka, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του και λειτουργεί μια φορά το μήνα.

Από τότε που ήταν δέκα χρονών ο McGarry ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Ξεκίνησε να προπονείται μόνος του, μετά άρχισε να μαγειρεύει για τη μητέρα του και τους φίλους της. Μετά αγόρασε το βιβλίο του French Laundry, ενός από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια της Αμερικής και μετά το βιβλίο του Grant Achatz. Τα υλικά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ακριβά και δυσεύρετα και η μητέρα του χρεώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί μια επαγγελματική κουζίνα στο δωμάτιό του.

Πλέον κάθε μήνα μαγειρεύει στο προσωπικό του εστιατόριο, το Eureka, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι της μητέρας του, σερβίροντας οχτώ μέχρι δώδεκα πιάτα σε είκοσι πελάτες. Ως τώρα έχει μαθητεύσει σε διάφορους σεφ αλλά το μεγαλύτερό του σχολείο δηλώνει ότι είναι «το ίντερνετ.»

Όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, ο μικρός Flynn είναι μοναχικός και λίγο παράξενος. Έχει πει ότι μόνο με άλλους σεφ τα πάει καλά, επειδή «όλοι οι σεφ είναι κάπως παράξενοι.» Στο Τwitter  του μοιάζει σα να γράφει κάποιος δέκα χρόνια μεγαλύτερος με tweets όπως «μόλις έφαγα στο Red Medicine, η ριλέτ ήταν υπέροχη» και «ήμουν το μοναδικό παιδί στη γιορτή της επετείου του σχολείου μου… μετά λέμε για κοινωνικοποίηση!»

Ο Flynn McGarry, αν δεν είναι ήδη, θα γίνει διασημότητα πολύ σύντομα: Tο περιοδικό New Yorker αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο προηγούμενό του τεύχος, γεγονός που προκάλεσε την εξής αντίδραση:

Το μενού της 25ης Φεβρουαρίου, από το Eureka 

ΚΑΡΟΤΟ: crème fraiche, φίνα μυρωδικά

ΠΑΝΤΖΑΡΙ: νεροκάρδαμο, τυρί σεβρ, μήλο

ΧΟΙΡΙΝΟ: φασόλια, λαχανάκι Βρυξελλών, αμύγδαλο

ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: κρεμμύδι, μήλο, κουκουναρόσπορος

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: φιστίκι Αιγίνης, καρότο, ραπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι

ΣΟΛΩΜΟΣ: παστέλ χρώματα

ΒΟΔΙΝΟ: άγρια μανιτάρια, σέλερι, μαύρο ξίδι, καφές

ΜΗΛΟ: κατεψυγμένο και ωμό

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ: σέλερι, βούτυρο, κόλιανδρος

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: καραμέλα, ζάχαρη

(Σε όλες οι φωτογραφίες είναι οι προσπάθειες του Flynn από το Twitter του)


Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια του Eureka

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ