Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
0

Τρεις σινεφίλ, καταξιωμένοι σεφ, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μαρκαδάκης και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, δημιούργησαν το «Stellar», το pop up θερινό σινεμά που από αυτή την εβδομάδα προβάλλει αγαπημένες ταινίες σε συνδυασμό με προσεγμένα, θεματικά μενού.

Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών.

Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Στην οροφή του βιομηχανικού κτιρίου ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων. Λαμπιόνια, φυτά και μια μικρή «καντίνα» συνθέτουν το σκηνικό γύρω απ' την οθόνη.

Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά.

Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Όταν για τον Μπιλ Μάρεϊ ήταν «Suntory time», για τους θεατές ήταν ώρα για το πρώτο πιάτο της γαστρο-κινηματογραφικής λέσχης: καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο, για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, το ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Όσο η ταινία προχωρούσε το μενού συνέχιζε με sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Στο τέλος, σε χαρτονένιο κουτάκι, ένα χορταστικό yakisoba με κοτόπουλο.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας το μπαρ της ταράτσας είναι ανοιχτό, ενώ δίπλα του ένας μικρός χώρος με αναπαυτικά καθίσματα προσφέρεται για όσους θέλουν να πιουν εκεί το ποτό τους ακόμη και μετά το τέλος της ταινίας.

Από σήμερα το «Stellar» θα προβάλλει το εμβληματικό «Breakfast at Tiffany's» ενώ ολόκληρη η πρώτη εβδομάδα του (10-15/9) θα είναι αφιερωμένη στη Νέα Υόρκη, με φιλμ όπως το «Ghost Dog» του Τζιμ Τζάρμους και το «Husbands and Wives» του Γούντι Άλεν.

O Δημήτρης Κοντόπουλος αναφέρει σχετικά με το πρότζεκτ: «Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά. Διαλέξαμε ταινίες που έχουν αναφορές σε αγαπημένες μας κουλτούρες και καταλήξαμε σε ένα ποτ πουρί αγαπημένων μας γεύσεων που δένουν μαζί σε ένα μενού. Ουσιαστικά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση θέλαμε να κάνουμε και κάτι να χαρούμε. Να έχουμε τις ταινίες που μας αρέσουν και, στο γαστρονομικό κομμάτι, κάτι τίμιο το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι να παρουσιάσουμε».

«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Προς το παρόν, για την εβδομάδα της Νέας Υόρκης οι σεφ έχουν σχεδιάσει ένα value for money μενού που για 25 ευρώ περιλαμβάνει αρχικά ένα ποτό καλωσορίσματος, έπειτα ένα prawn cocktail με ψητές γαρίδες, αλλά και μια ιδιαίτερη, αλμυρή βάφλα με πάπια tempura, jalapeno mayo και gastrique μελάσσας, ένα μοσχαρίσιο yakitori και τέλος New York style πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα fior di latte. «Είναι ένα πληθωρικό μενού με πράγματα που δεν βρίσκεις συχνά στην Αθήνα. Θέλαμε να περάσουμε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και τρως στην Νέα Υόρκη» συνεχίζει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το θεματικό μενού τεσσάρων πιάτων, που επιμελούνται, οι σεφ θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών που συνοδεύει. To «Stellar» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Υakisoba με κοτόπουλο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Stellar Street Food & Movies

Τζαφέρη 16, Roof Garden, Γκάζι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3422006 / 6974 581408 / Email: [email protected]

Ώρα Προσέλευσης: 19:30-20:00 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30).

Εισιτήρια: €31 / άτομο (περιλαμβάνει 1 Welcome Drink, Menu 4 πιάτων & προβολή της ταινίας)

Στα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και το μενού από τη σελίδα του Stellar στο Facebook.

*Η χρήση μη-ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (είσοδος, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και από τον ανελκυστήρα έως την είσοδο του roof garden).

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Γεύση / Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Τι μάθαμε από τον φετινό κύκλο του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής που μόλις ολοκληρώθηκε + Δύο τέλειες συνταγές, για αρνάκι στη γάστρα με ρεβίθια, από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, και για Fish 'n' Chips με σος ταρτάρ, από τον περσινό νικητή, Μάνο Σαρρή.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ