Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
0

Τρεις σινεφίλ, καταξιωμένοι σεφ, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μαρκαδάκης και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, δημιούργησαν το «Stellar», το pop up θερινό σινεμά που από αυτή την εβδομάδα προβάλλει αγαπημένες ταινίες σε συνδυασμό με προσεγμένα, θεματικά μενού.

Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών.

Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Στην οροφή του βιομηχανικού κτιρίου ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων. Λαμπιόνια, φυτά και μια μικρή «καντίνα» συνθέτουν το σκηνικό γύρω απ' την οθόνη.

Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά.

Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Όταν για τον Μπιλ Μάρεϊ ήταν «Suntory time», για τους θεατές ήταν ώρα για το πρώτο πιάτο της γαστρο-κινηματογραφικής λέσχης: καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο, για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, το ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Όσο η ταινία προχωρούσε το μενού συνέχιζε με sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Στο τέλος, σε χαρτονένιο κουτάκι, ένα χορταστικό yakisoba με κοτόπουλο.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας το μπαρ της ταράτσας είναι ανοιχτό, ενώ δίπλα του ένας μικρός χώρος με αναπαυτικά καθίσματα προσφέρεται για όσους θέλουν να πιουν εκεί το ποτό τους ακόμη και μετά το τέλος της ταινίας.

Από σήμερα το «Stellar» θα προβάλλει το εμβληματικό «Breakfast at Tiffany's» ενώ ολόκληρη η πρώτη εβδομάδα του (10-15/9) θα είναι αφιερωμένη στη Νέα Υόρκη, με φιλμ όπως το «Ghost Dog» του Τζιμ Τζάρμους και το «Husbands and Wives» του Γούντι Άλεν.

O Δημήτρης Κοντόπουλος αναφέρει σχετικά με το πρότζεκτ: «Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά. Διαλέξαμε ταινίες που έχουν αναφορές σε αγαπημένες μας κουλτούρες και καταλήξαμε σε ένα ποτ πουρί αγαπημένων μας γεύσεων που δένουν μαζί σε ένα μενού. Ουσιαστικά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση θέλαμε να κάνουμε και κάτι να χαρούμε. Να έχουμε τις ταινίες που μας αρέσουν και, στο γαστρονομικό κομμάτι, κάτι τίμιο το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι να παρουσιάσουμε».

«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Προς το παρόν, για την εβδομάδα της Νέας Υόρκης οι σεφ έχουν σχεδιάσει ένα value for money μενού που για 25 ευρώ περιλαμβάνει αρχικά ένα ποτό καλωσορίσματος, έπειτα ένα prawn cocktail με ψητές γαρίδες, αλλά και μια ιδιαίτερη, αλμυρή βάφλα με πάπια tempura, jalapeno mayo και gastrique μελάσσας, ένα μοσχαρίσιο yakitori και τέλος New York style πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα fior di latte. «Είναι ένα πληθωρικό μενού με πράγματα που δεν βρίσκεις συχνά στην Αθήνα. Θέλαμε να περάσουμε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και τρως στην Νέα Υόρκη» συνεχίζει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το θεματικό μενού τεσσάρων πιάτων, που επιμελούνται, οι σεφ θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών που συνοδεύει. To «Stellar» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Υakisoba με κοτόπουλο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Stellar Street Food & Movies

Τζαφέρη 16, Roof Garden, Γκάζι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3422006 / 6974 581408 / Email: [email protected]

Ώρα Προσέλευσης: 19:30-20:00 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30).

Εισιτήρια: €31 / άτομο (περιλαμβάνει 1 Welcome Drink, Menu 4 πιάτων & προβολή της ταινίας)

Στα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και το μενού από τη σελίδα του Stellar στο Facebook.

*Η χρήση μη-ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (είσοδος, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και από τον ανελκυστήρα έως την είσοδο του roof garden).

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Γεύση / Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Τι μάθαμε από τον φετινό κύκλο του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής που μόλις ολοκληρώθηκε + Δύο τέλειες συνταγές, για αρνάκι στη γάστρα με ρεβίθια, από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, και για Fish 'n' Chips με σος ταρτάρ, από τον περσινό νικητή, Μάνο Σαρρή.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ