Στον κήπο του Balthazar

Στον κήπο του Balthazar Facebook Twitter
Το Balthazar προσφέρει πολλές επιλογές στον δροσερό κήπο του και μπορείς μετά το δείπνο να συνεχίσεις τη βραδιά σου στην μπάρα με ωραία κοκτέιλ.
0


Το συναίσθημα στο Balthazar χτυπάει κόκκινο στον γνωστό παραμυθένιο κήπο που συνδυάζει καλό φαγητό, ωραία κοκτέιλ, μουσικές και μπόλικο κέφι. Τα νέα είναι ότι αυτήν τη σεζόν το Freud Oriental στεγάζεται σε μια καταπράσινη αγκαλιά του κήπου και σερβίρει sushi και πιάτα δημιουργικά. Στην κουζίνα του Balthazar με τη μεσογειακή κατεύθυνση βρίσκεται ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ένας μάγος της μαγειρικής που προτείνει πιάτα ευφάνταστα, ενώ η πληθωρική μπάρα υποστηρίζεται με δυνατά κοκτέιλ από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο. Με αυτό το σχήμα, το νεοκλασικό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, το σπίτι όπου διέμενε η ηθοποιός Κυβέλη, μπαίνει στο παιχνίδι του καλοκαιριού. Μια ευχάριστη βραδιά επισκεφτήκαμε τον γοητευτικό κήπο που δημιουργεί ένα δικό του σύμπαν, δοκιμάσαμε προτάσεις από το μενού και μεταδίδουμε.

Ο Πέσκιας έχει κέφια, δημιουργώντας πιάτα παιχνιδιάρικα με πινελιές εξωτικές. Το διαπιστώνεις στη χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια κόκκινα και κίτρινα, πιπεριά, αγγούρι, δυόσμο ξερό, γλιστρίδα, miso πορτοκάλι και ανθότυρο (€12). Πρόκειται για έναν λαχταριστό κήπο σερβιρισμένο σε πιάτο, που γλύκιζε αρκετά. Υπέροχη, όμως, ήταν η σαλάτα κινόα που συνδυάστηκε με καπνιστό σολομό, με τον ανάλαφρα τηγανισμένο μάραθο (€16) να φιγουράρει στην κορυφή και να μη θέλεις να τελειώσει. Είναι αυτές οι μικρές «τσαχπινιές» του Πέσκια που κάνουν τη διαφορά. Δοκιμάστε το μοσχαρίσιο Tataki με σάλτσα lime-σέλινο και αλμυρίκια (€15), ένα πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Το ιμάμ με κρέμα μανούρι (€11) ακροβατεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ολόκληρη η μελιτζάνα έρχεται μελωμένη και στεφανωμένη με την ισορροπημένη και απολαυστική σάλτσα. Το πιάτο με τα κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές allumettes - déjà vu (€14) μοσχοβολάει πριν καθίσει στο τραπέζι. Κάθε μπουκιά κι ένα ταξίδι στις σχολικές εκδρομές των παιδικών χρόνων. Στη γευστική μνήμη καταγράφεται το Fish 'n' chips Κυκλαδίτικα (€15) – ο Πέσκιας τιμάει στην κουζίνα του με τον καλύτερο τρόπο τα ταπεινά ολόφρεσκα σκυλοψαράκια από τη θάλασσα της Πάρου που φιλετάρει υποδειγματικά και συνοδεύει με ωραιότατη σάλτσα κάππαρης και ταραμοσάλατα. Η νοστιμιά του πιάτου είναι συγκλονιστική, τόσο απλά. Για το τέλος, τα γλυκά που ετοιμάζει ο Διονύσης Αλέρτας σε βάζουν σε δίλημμα, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Προκλητικά γευστική είναι η μους σοκολάτα αρωματισμένη με μπούκοβο, σάλτσα σοκολάτας και ωραίο δροσερό σορμπέ πορτοκάλι. Το Balthazar προσφέρει πολλές επιλογές στον δροσερό κήπο του και μπορείς μετά το δείπνο να συνεχίσεις τη βραδιά σου στην μπάρα με ωραία κοκτέιλ. Είναι το ιδανικό μέρος στην καρδιά της πόλης, όπου δεν θα βαρεθείς.

Στον κήπο του Balthazar Facebook Twitter
Τα γλυκά που ετοιμάζει ο Διονύσης Αλέρτας σε βάζουν σε δίλημμα, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις.

☛ Balthazar, Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, 210 6412300-309.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT