Πολύς λόγος γίνεται για τις υπερτροφές που έχουν προστεθεί στο διαιτολόγιό μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια υλικά που είναι από παλιά κοντά μας και ενώ δεν κάνουν μεγάλη εντύπωση, έχουν εξαιρετικές ιδιότητες. Ένα από αυτά είναι το σπαράγγι, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και με ελάχιστη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες. Πέρα, όμως, από αυτά είναι νοστιμότατο και με την ιδιαίτερη γεύση του μπορεί να αναδείξει ένα πιάτο. Ας το δοκιμάσουμε σε μια κλασική μαγειρική προσέγγιση.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
8 σκαλοπίνια από μοσχάρι γάλακτος
12 σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά μέχρι να σκουρύνει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα σπαράγγια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να σιγοψηθεί για 12 λεπτά, ώσπου τα σπαράγγια να είναι τραγανά και ζουμερά. Σερβίρουμε αμέσως.