Τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κουζίνας

Facebook Twitter
2

Η κουζίνα είναι ένας λαμπρό πεδίο για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν τόσες δουλειές που γίνονται εκεί μέσα, άλλες δύσκολες, άλλες βαρετές, που δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλα τόσα εργαλεία.

Ορισμένες συσκευές έφεραν επανάσταση στη ζωή της κουζίνας (το πλυντήριο πιάτων, το μίξερ) όμως κατά τ’ άλλα, οι περισσότερες δουλειές  γίνονται με ένα-δύο καλά μαχαίρια και, ας μην ξεχνιόμαστε, με τα χέρια μας.  Για όσους δεν μαγειρεύουν και πολύ στην πραγματικότητα, τα βοηθητικά γκάτζετ απλώς φαίνονται όμορφα στον πάγκο, ειδικά αν είναι γυαλιστερά ή πολύχρωμα. Σήμερα όμως, ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα πάνω στη συσκευή «που σπάει αβγά». Αυτή η συσκευή δεν είναι καν ωραία στην όψη κι εδώ που τα λέμε και η λέξη «συσκευή» δεν ταιριάζει και πολύ. Με αφορμή αυτή τη φοβερή ανακάλυψη, σας παρουσιάζω τα πιο άχρηστα γκάτζετ κουζίνας – κατά τη γνώμη μου βέβαια. Φαντάζομαι ότι κάποια θα τα βρείτε χρήσιμα. Επίσης φαντάζομαι ότι έχετε ανακαλύψει κι άλλα. Σας παρακαλώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Ο σπάστης αβγών κάνει αυτό που υπόσχεται: σπάει αβγά με απόλυτη επιτυχία, τόσο ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να χυθεί σε ένα μπολ. Αν αγοράσετε και τα γκάτζετ του γκάτζετ, θα μπορείτε εκτός από το να τα σπάτε, να τα ανακατεύετε κι όλας, γλιτώνοντας επιτέλους από τη φασαρία του να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι. Ευχαριστημένη πελάτισσα δήλωσε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να φτιάχνω αβγά.»

Ο κόφτης μπανάνας σας απαλλάσσει από τη δύσκολη διαδικασία του να κόβετε μία μπανάνα σε φέτες, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κι ένα μαχαίρι, κάτι που δεν εξασφαλίζει ίσα χιλιοστά στις φέτες. Σύμφωνα με το Amazon, όσοι αγόρασαν τον κόφτη μπανάνας, αγόρασαν και τον σπάστη αβγών, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα και των δύο συσκευών, όπως και για την κατάσταση των αγοραστών.

Ο διαμελιστής μάνγκο… διαμελίζει μάνγκο έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα καταπιείτε ολόκληρο το κουκούτσι που βρίσκεται εντός του. Επιτέλους, θα μπορείτε να τρώτε μάνγκο με ασφάλεια.

Θα μπορούσαν να είναι σπάτουλες ζωγράφου, αλλά δεν είναι. Είναι ξεφλουδιστές κίουι και πορτοκαλιού. Άλλο το κίουι, άλλο το πορτοκάλι. Ο ευχαριστημένος πελάτης δήλωσε: «Την πατάω πάντα με την λεπτή φλούδα του κίουι! Ή τα πιέζω πολύ θυσιάζοντας σάρκα ή κόβω υπερβολικά πολύ. Ο ξεφλουδιστής κίουι με επανένωσε με αυτό το σούπερ φρούτο.

Ο σύντροφός του είναι ένα έξυπνο γκάτζετ για όσους έχουν κοντά νύχια. Επίσης, βοηθάει στο να τα κρατάμε καθαρά.»

Προλάβετε, όσο υπάρχει ακόμα: ο διαχωριστής αβγών κάνει αυτή την κατά τα άλλα εύκολη δουλειά 100% αηδιαστική. Η μύτη κρατάει τον κρόκο ενώ τα ρουθούνια αναλαμβάνουν τη δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον δεν είναι από πλαστικό.

Ο μετρητής σπαγγέτι αχρηστεύει επιτέλους τη χούφτα σας. Σε περίπτωση που είχατε κάνει το λάθος να αγοράσετε ζυγαριά, αχρηστεύει κι αυτή. Ο ευχαριστημένος πελάτης λέει : «Συνέχεια φαντάζομαι τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, χωρίς σάλτσα, να στραγγίζουν μόνα τους στο σουρωτήρι.» Επιτέλους, τέρμα στον εφιάλτη.

Φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: ξεκουραστής κουταλιών. Μήπως λυπόσαστε τα καημένα τα κουτάλια, που πρέπει να κάθονται υπομονετικά πάνω σε πιάτα ή στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα κι επιτέλους να μπορέσουν να πάνε σπίτι να δουν ταινία ή να πάνε για ποτό; Τέρμα η κακοποίηση των κουταλιών. Με τον ξεκουραστή, όσο περιμένουν να ανακατέψετε τη σάλτσα, μπορούν να ξαπλώνουν αναπαυτικά. (Σημείωση: αυτό το πράγμα το είδα πρόσφατα στο σπίτι των γονιών μου, και αναρωτιόμουν τι είναι, μέχρι που είδα τη μητέρα μου να γεμίζει μ’ αυτό τα πιάτα μας με γίγαντες.)

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια