Τα ρομπότ μας κλέβουν τις δουλειές

Facebook Twitter
0

Κάποιοι ανησυχούν ότι οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές αλλά φαίνεται ότι η ζωή τρέχει γρηγορότερα από τα μυαλά των συντηρητικών. Εδώ και χρόνια το Άγιο Δισκοπότηρο στη βιομηχανία των πουλερικών είναι ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κόψει το στήθος ενός κοτόπουλου με ακρίβεια ανθρώπινου χεριού, ή ιδανικά, ακόμα καλύτερα.

Οι εταιρίες θα γλίτωναν πολλά λεφτά, θα κέρδιζαν κι άλλο χρόνο, θα πουλούσαν περισσότερο κρέας. Οι εταιρίες είναι αυτές που χρηματοδοτούν χρόνια τώρα ανάλογες προσπάθειες, χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σε κάνει να εκτιμάς το ανθρώπινο μυαλό: ο άνθρωπος αναγνωρίζει αμέσως το μέγεθος, το σχήμα, ξεχωρίζει το δέρμα από το κρέας και ξέρει που να βάλει το μαχαίρι. Για να φτάσει ένα ρομπότ σε ανάλογη αποτελεσματικότητα πρέπει να είναι σε θέση να παίρνει 1000 αποφάσεις το δευτερόλεπτο.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν ανάλογα μηχανήματα που τεμαχίζουν το χοιρινό κρέας, αλλά το κοτόπουλο είναι πιο δύσκολο θέμα, αφού οι διαστάσεις τους αλλάζουν περισσότερο. Άλλες προσπάθειες που έγιναν στην Ολλανδία δεν απέδωσαν: τα μηχανήματα έσπαγαν τα κόκκαλα, τα οποία εισχωρούσαν στο κρέας, κάτι που είναι ο φόβος και ο τρόμος των εμπόρων.

Τώρα όμως, ένας πρώην μηχανικός αεροναυτικής και υπάλληλος της NASA αποφάσισε να αφήσει τους πυραύλους και να ασχοληθεί με τα κοτόπουλα. Το πανεπιστήμιο στο οποίο έκανε αίτηση είναι στη Georgia, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πουλερικών στις ΗΠΑ. «Είσαστε σίγουρος ότι θέλετε να ασχοληθείτε με πουλερικά, κύριε McMurray;» τον ρώτησαν και τον ξαναρώτησαν στη συνέντευξη. «Εδώ είναι αρκετά διαφορετικά από τη NASA.” Τελικά ήθελε, και φαίνεται ότι πλησιάζει στην επιτυχία.

Τώρα, μετά από χρόνια προσπάθειας στο εργαστήριο, είναι σε θέση να προτείνει ένα ρομπότ που μετράει το κοτόπουλο, στέλνει τις διαστάσεις σε έναν υπολογιστή ο οποίος στέλνει εντολές με σημάδια εισχώρησης ενός νυστεριού. Το στήθος αφαιρείται μέσα σε δευτερόλεπτα.

1ον : άνθρωπος τεμαχίζει κοτόπουλο σε 18 δευτερόλεπτα

2ον: το ρομπότ (αν δεν μπορείτε να το δείτε πηγαίνετε εδώ)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ