Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Taste of Athens συμμετέχουν κορυφαίοι σεφ, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους
0

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ του πλανήτη που διοργανώνεται σε περισσότερες από 20 μητροπόλεις-γαστρονομικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, απ' όπου ξεκίνησε, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Χονγκ-Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να εγκαινιάσει την ελληνική του εκδοχή στο καταλληλότερο σημείο της πόλης.


Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (μεταξύ των οποίων και κάποια βραβευμένα με αστέρια Michelin) που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές.


Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε γεύσεις από τη Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, τη Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο του εγχείρημα, το μπιστρό Bites & Wine, σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezené του Άρη Βεζενέ και τη νέα του πρόταση, τη γιαπωνέζικη παμπ «Birdman», σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο.


Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει, όμως, το πρώτο Taste of Athens δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα events θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση, με βασικό το Taste Theatre, ένα ειδικά διαμορφωμένο stage όπου ο σεφ του Nolan και κριτής του ελληνικού «Masterchef» Σωτήρης Κοντιζάς θα υποδεχτεί στη σκηνή σημαντικά ονόματα της διεθνούς και ελληνικής γαστρονομίας, όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με τη Σπονδή Γάλλος Arnaud Bignon, ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που αναδείχτηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018», ο δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του δημοφιλούς αθηναϊκού street food εστιατορίου Feyrouz.


Φυσικά, το Taste of Athens δεν θα μπορούσε να παραλείψει από τους κύκλους του την κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης βραβευμένοι Έλληνες bartenders (όπως οι νικητές του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας) θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες και μυώντας το κοινό στην τέχνη τους.


Ειδικά DJ sets, περιηγήσεις στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών, δραστηριότητες για παιδιά και ένα VIP lounge ολοκληρώνουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Info

Taste of Athens

27-30/9

Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

Κανονικό Εισιτήριο: €15

VIP Εισιτήριο: €45

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δύο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, εκτός της αγοράς εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή και με μετρητά.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM