Τέσσερις βραβευμένοι σεφ παρουσίασαν τις γεύσεις τους στο πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού Sani Gourmet στην Χαλκιδική (το οποίο συνεχίζεται με άλλους σεφ και αυτήν την εβδομάδα).
Τους φωτογραφήσαμε επί το έργον [φωτ.: n.vavdinoudis- ch.dimitriou / studiovd.gr] μέσα στην κουζίνα - όπως και μερικές απ' τις δημιουργίες τους.
ALFRED PRASAD
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-02-10.png.jpg?itok=tE_RCEdY)
Στα 29 του χρόνια ήταν ο νεότερος Ινδός σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Επιλέχθηκε για να λάβει ανώτατη εκπαίδευση ως σεφ στο ITC Maurya στο Νέο Δελχί, όπου εργάστηκε στις κουζίνες των εστιατορίων-ναυαρχίδων Dum Pukht και Bukhara.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-02-39.png.jpg?itok=uLaaJ0xw)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-01-36.png.jpg?itok=RAb1TZlz)
Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα σε εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, όπως το Dakshin του ITC Park Sheraton στην Τσεννάι και στην πορεία μετακόμισε στο Λονδίνο όπου σταδιακά ανέλαβε Διευθυντής κουζίνας και Διευθύνων chef (Director Cuisine and Executive Chef) της αλυσίδας Tamarind Collection, που περιλαμβάνει τα εστιατόρια Tamarind of Mayfair, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin, Imli Street και Zaika of Kensington, με έδρα το Λονδίνο και το Tamarind of London στο Newport Beach της Καλιφόρνια.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-02-24.png.jpg?itok=PENuOZUM)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-00-26.png.jpg?itok=7xroF-U3)
Είναι γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στην παραδοσιακή ινδική κουζίνα, ενώ τα μενού του χαρακτηρίζονται από ένα υπέροχο άγγιγμα του 21ου αιώνα σε πιάτα με ιστορία αιώνων, εξισορροπώντας τέλεια τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-03-24.png.jpg?itok=8wtr54vX)
ANAR GASIMOV
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-06-32.png.jpg?itok=4jl5urSN)
Γεννήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Έχοντας ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στο μάρκετιγκ και την τεχνολογία τροφίμων, ειδικεύτηκε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, με πολλαπλές διακρίσεις και σημαντική προϋπηρεσία ως sous chef και chef. Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει 31 μετάλλια, 2 διπλώματα καθώς και το βραβείο «Young Culinary Award».
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-08-08.png.jpg?itok=8H3NhHX0)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-07-30.png.jpg?itok=wmhkjPX_)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-07-09.png.jpg?itok=mTitqz1D)
Το 2010, κλήθηκε να συμμετέχει στο φόρουμ Νέων του συνεδρίου της UNESCO στη Σαγκάη, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες που έχει εισάγει στον τομέα της γαστρονομίας στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.
Τελευταία, ασχολείται με την εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων μαγειρικής με σκοπό την εξέλιξη της εθνικής κουζίνας.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-08-21.png.jpg?itok=tJ2Coq4r)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-06-53.png.jpg?itok=YdxJqg1W)
KEMAL DEMIRASAL
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-14-51.png.jpg?itok=-kHrhHEq)
O Kemal Demirasal γεννήθηκε στην πόλη Ιζμίρ (Σμύρνη) της Τουρκίας. Πριν ξεκινήσει τη γαστρονομική του πορεία, υπήρξε επιτυχημένος επαγγελματίας windsurfer με έξι εθνικά πρωταθλήματα στο βιογραφικό του.
Η ενασχόλησή του με τη γαστρονομία ξεκίνησε το 2007. Με ένα κοινό πρόθυμο να δοκιμάσει δημιουργική, πρωτοποριακή κουζίνα, το εστιατόριο του Barbun στο Τσεσμέ έγινε γνωστό για την ανατρεπτική, παραδοσιακή τουρκική κουζίνα του. Έπειτα από μία διετή έρευνα και ταξίδια σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, άνοιξε το εστιατόριο του Alancha.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-14-24.png.jpg?itok=v8REn0fN)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-15-17.png.jpg?itok=lO9YmGUy)
Ο ίδιος διατείνεται ότι η κουζίνα του δε μπορεί να οριστεί από μία συγκεκριμένη περιοχή ή τεχνική. Τον τελευταίο ένα χρόνο, ερευνά και εμπνέεται από την ιστορία της Ανατολίας, έχοντας δημιουργήσει το «Great Migration», ένα μενού που αντανακλά τις ρίζες της συγκεκριμένης περιοχής.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-14-38.png.jpg?itok=Rdx1JkHx)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-14-09.png.jpg?itok=J7cv4mrU)
Όταν δε μαγειρεύει, ο Kemal παραδίδει μαθήματα γαστρονομίας σε όλη την Τουρκία, ενώ παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία μίας φάρμας που θα παράγει τις πρώτες ύλες για τα εστιατόρια του.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-17-00.png.jpg?itok=fxtjpsGT)
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΗΣ
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-21-45.png.jpg?itok=REFO_bFP)
Ο Τάσος Μαντής ξεκίνησε την ανοδική καριέρα του από το εστιατόριο «Funky Gourmet», σαν βασικό στέλεχος της μαγειρικής ομάδας (chef de cuisine). Το 2012 έφυγε για τις Βρυξέλλες και το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο «Hof Van Cleve» - 45ο στην παγκόσμια κατάταξη των 50 Best Restaurants του κόσμου-, όπου διακρίθηκε ως sous chef στο πλευρό του θρυλικού Peter Goossens, patron-cuisinier του εστιατορίου.
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-23-13.png.jpg?itok=SZTzRMSE)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-22-28.png.jpg?itok=zMSSCwBY)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-22-14.png.jpg?itok=_m-IU47I)
Η βέβαιη εξέλιξή του σ' αυτό, ωστόσο, δεν μπόρεσε να τον κρατήσει μακριά από την πατρίδα του, όπου αποφάσισε να επιστρέψει μετά και την πρόταση να αναλάβει επικεφαλής chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου «Hytra».
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-22-59.png.jpg?itok=jeBNPSKw)
![Τέσσερις σεφ στην κουζίνα, πίσω από κλειστές πόρτες](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2020-11-20/screenshot_at_mai_13_18-22-00.png.jpg?itok=1Ucrh41v)
***
σχόλια