ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος;

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Η Δανάη Τσεκούρα είναι μέλος της ομάδας Troo Food Liberation που πιστεύει στα οφέλη της ωμοφαγίας και της σωστής τροφής... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Η Δανάη Τσεκούρα είναι μέλος της ομάδας Troo Food Liberation που πιστεύει στα οφέλη της ωμοφαγίας και της σωστής τροφής. Παραδίδει μαθήματα προετοιμασίας ωμοφαγίας και το ψυγείο της είναι μια όαση φρέσκου πρασίνου και σπάνιων θρεπτικών υπερτροφών που προμηθεύεται από ειδικευμένα μαγαζιά και το Διαδίκτυο.


Η ωμοφαγία προτείνει την κατανάλωση των τροφίμων ωμών, στη φυσική τους κατάσταση, για να απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά κάθε τροφής. Το μαγείρεμα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση και μόνο μέχρι τη θερμοκρασία των 48 βαθμών.


Μαζί με τον σύζυγό της έχουν ανοίξει ένα εργαστήρι ωμοφαγικών σνακ, όπως τσιπς λαχανίδας (kale chips). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της www.kalechips.gr

Η Δανάη Τσεκούρα προμηθεύεται τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο (radiki.gr), μπαχαρικά από τη Sparoza, τρόφιμα από το κατάστημα Lacandona (Ηπίτου 4, Σύνταγμα, www.lacandona.gr) και εισάγει σε μικρές ποσότητες τα super foods που διαθέτει και μέσω του site της www.trοοfoodliberation.com

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Μαζί με τον σύζυγό της έχουν ανοίξει ένα εργαστήρι ωμοφαγικών σνακ, όπως τσιπς λαχανίδας (kale chips)... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τρεις ωμοφαγικές εύκολες συνταγές από την Troo Food Liberation

 

Ρόφημα με μακαντέμια και κακάο


Υλικά
• 1 φλιτζάνι μακαντέμια μουλιασμένα σε νερό για να ενεργοποιηθούν

• 2 φλιτζάνια νερό κρύο

• 1 1/2 κ. σούπας ωμή σκόνη κακάο

• 1 κ. γλυκού βούτυρο καρύδας

• 1 κ. σούπας μέλι άθερμο


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Είναι ένα ρόφημα που αντικαθιστά τον καφέ το πρωί και δίνει πολλή ενέργεια.

Ο πράσινος χυμός

Για 2 ποτήρια του νερού


Υλικά
• 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

• Μισή μπανάνα

• Μια χούφτα ωμά φύλλα σπανάκι (ή λιγότερο, αν σας φαίνεται παράξενο το σπανάκι σε χυμό)

• 1 κ. γλυκού μάκα σε σκόνη (ρίζα από το Περού, ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα και θεωρείται υπερτροφή, οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο)


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ομογενοποιούμε.

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ντρέσινγκ σαλάτας με σπιρουλίνα
Για ένα βαζάκι ντρέσινγκ


Υλικά
• 2 κ. σούπας ταχίνι ολικής άλεσης

• 2 σφηνάκια φρέσκος χυμός λεμονιού
• Αλάτι θαλασσινό, όσο μας αρέσει

• 1 κ. γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη

• 2 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 2 σφηνάκια νερό


Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Ελέγχουμε για το αλάτι, αν χρειάζεται επιπλέον προσθέτουμε. Η σπιρουλίνα ταιριάζει πολύ με το λεμόνι και το αλάτι, θεωρείται υπερτροφή, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και σίδηρο και τονώνει τα μαλλιά και το δέρμα.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT