Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter
© Γιώργος Γινάτης, Patras Events
0

ΑDVERTORIAL

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν μείνει σταθερά και φωτίζουν τις στιγμές μας σαν ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι. Όπως το αστέρι πάνω στο μπουκάλι της Heineken που εξακολουθεί χρόνια τώρα να αποτελεί οδηγό μας για μια απολαυστική premium lager μπίρα η οποία, όχι τυχαία, βρίσκεται στην κορυφή σε 192 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η αυθεντική συνταγή με τα τρία φυσικά συστατικά είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας που κάνει τόσο δημοφιλή την Heineken όχι μόνο σε όσους την πίνουν αλλά και σε εκείνους που την σερβίρουν. Για του λόγου το αληθές, συναντήσαμε τον bartender Δημήτρη Κωνστανατκόπουλο που τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις μπίρες. Ο Δημήτρης μας εξήγησε τι είναι αυτό που υπάρχει πίσω από το κόκκινο αστέρι της επιτυχίας.

―Δημήτρη πόσα χρόνια βρίσκεσαι πίσω από την μπάρα;

Για πρώτη φορά πίσω από την μπάρα βρέθηκα το καλοκαίρι του 2004 να «καλύψω» έναν φίλο... και έμεινα όλη τη σεζόν. Από τότε δεν έχω σταματήσει. Δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι γνώσεις, δημιουργικότητα, επικοινωνία, γνωριμίες.

―Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη νύχτα τα τελευταία χρόνια και τι είναι αυτό που έχει μείνει σταθερό σε σχέση με τις συνήθειες του κόσμου;

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Ο κόσμος παλιά ήταν πιο ξέγνοιαστος, πιο ελεύθερος, πιο άνετος (οικονομικά) σε αντίθεση με σήμερα... Αυτό που έχει μείνει σταθερό ίσως είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να αποζητά την ποιότητα, την καλή εξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον μπάρμαν ή τους γύρω του.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

―Πες μας κάποια πράγματα για τα χαρακτηριστικά της μπίρας. Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Η μπίρα (στην ελληνική ζύθος), αποτελεί ένα ελαφρά αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως νερόκριθάρι (ή άλλα δημητριακά), ζύμη (μαγιά) και λυκίσκο.

Πολλά είναι τα είδη της μπίρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας της κατηγοριοποίησης της μπίρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της. Επίσης, δευτερεύοντες παράγοντες είναι ο τρόπος παραγωγής και ο τόπος προέλευσης.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το χρώμα, η γεύση και το άρωμά της τα όποια εξαρτώνται από τα παραπάνω. Οι Lager είναι οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού, περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες).

―Ποια μπίρα θεωρείς ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Η μπίρα Heineken έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (χρώμα, γεύση άρωμα και είδος ζύμωσης) που την κατατάσσουν ως μια από τις καλύτερες στην κατηγορία Lager!

―Πόσο δημοφιλής είναι η Heineken και που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Η Heineken είναι μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Premium Lager μπίρα με πλούσια διεθνή παρουσίαση καθώς διατίθεται σε 192 χώρες. Η μοναδικότητά της οφείλεται σεμια ειδική μαγιά (A-yeast) που την κάνει ξεχωριστή σε άρωμα και γεύση! Έχει γεμάτη γεύση και διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης . Συνοδεύεται άριστα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ψητά λαχανικά διάφορα είδη κρέατος καθώς και με ζυμαρικά.

#MoreBehindTheStar

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT