Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.
0

Πολλοί πιστεύουν ότι τα πιο υγιεινά τρόφιμα δεν είναι πάντοτε και τα πιο γευστικά. Όμως οι επιλογές σε vegan παγωτά που έχουν κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα φαίνεται να καταρρίπτουν αυτή την πεποίθηση.


Πριν από κάποια χρόνια το μοναδικό παγωτό στη διατροφή των vegans ήταν το σορμπέ. Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.


Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια πολλοί ζαχαροπλάστες και δημιουργοί παγωτών ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους ακόμα και ρυζιού με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε ωραίο και κρεμώδες παγωτό χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

Στο Ice Queen Gelato στου Μακρυγιάννη φτιάχνουν από παγωτά με ξηρούς καρπούς και φρούτα χωρίς ίχνος γάλακτος μέχρι και vegan βάφλες χωρίς αυγά και βούτυρο. Όμως ναυαρχίδα της vegan σειράς παγωτών είναι το παγωτό με γάλα καρύδας, με βελούδινη υφή και διακριτική γεύση καρύδας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Magic»: Το παγωτό αυτό πήρε την ονομασία του όχι επειδή μπορεί να θυμίζει το γνωστό σε όλους μας παγωτό αλλά γιατί είναι όντως μαγικό πως με απλά αγνά και θρεπτικά υλικά όπως η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και τους χουρμάδες μπορεί να δημιουργηθεί ένα δροσερό, πλούσιο, νόστιμο και πάνω από όλα υγιεινό παγωτό σε ξυλάκι. Από τις Vegan Fairies.

Στο Arte Italiana στη Νέα Σμύρνη τελευταία άφιξη είναι ένα απίστευτα γευστικό παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και ζωικά προϊόντα ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει χαμός με το εντελώς vegan παγωτό χαλβά.

Στο Ice Roll στη Γλυφάδα ( που σύντομα θα ανοίξει και στο Μοναστηράκι) το παγωτό με γάλα καρύδας και φρέσκα φρούτα γίνεται μπροστά στα μάτια σου και είναι απίστευτα δροσερό κι ανάλαφρο.

Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.

Στα ψυγεία του vegan παντοπωλείου Bamboo Vegan στα Εξάρχεια υπάρχει μεγάλη ποικιλία με παγωτά από γάλα ρυζιού, καρύδας και σόγιας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Sky Blue Ice Dream»: Παγωτό μπανάνα σε πανέμορφο μπλε χρώμα λόγω της μπλε σπιρουλίνας. H μπλε σπιρουλίνα είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής επεξεργασίας κατά την οποία παραμένουν τα πλούσια οφέλη της πράσινης σπιρουλίνα αλλά αφαιρείται η έντονη γεύση φυκιού. Πρόκειται για ένα μπανανένιο παγωτό που ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού μας και ανεβάζει την λίμπιντο αφού είναι επίσης εμπλουτισμένο με την υπερτροφή maca. Από τις Vegan Fairies.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σορμπέ πάνω σε vegan χωνάκι από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ίχνος ζάχαρης ή γαλακτοκομικών από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό από γάλα καρύδας που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, στο Ice Roll στη Γλυφάδα.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ