Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.
0

Πολλοί πιστεύουν ότι τα πιο υγιεινά τρόφιμα δεν είναι πάντοτε και τα πιο γευστικά. Όμως οι επιλογές σε vegan παγωτά που έχουν κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα φαίνεται να καταρρίπτουν αυτή την πεποίθηση.


Πριν από κάποια χρόνια το μοναδικό παγωτό στη διατροφή των vegans ήταν το σορμπέ. Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.


Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια πολλοί ζαχαροπλάστες και δημιουργοί παγωτών ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους ακόμα και ρυζιού με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε ωραίο και κρεμώδες παγωτό χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

Στο Ice Queen Gelato στου Μακρυγιάννη φτιάχνουν από παγωτά με ξηρούς καρπούς και φρούτα χωρίς ίχνος γάλακτος μέχρι και vegan βάφλες χωρίς αυγά και βούτυρο. Όμως ναυαρχίδα της vegan σειράς παγωτών είναι το παγωτό με γάλα καρύδας, με βελούδινη υφή και διακριτική γεύση καρύδας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Magic»: Το παγωτό αυτό πήρε την ονομασία του όχι επειδή μπορεί να θυμίζει το γνωστό σε όλους μας παγωτό αλλά γιατί είναι όντως μαγικό πως με απλά αγνά και θρεπτικά υλικά όπως η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και τους χουρμάδες μπορεί να δημιουργηθεί ένα δροσερό, πλούσιο, νόστιμο και πάνω από όλα υγιεινό παγωτό σε ξυλάκι. Από τις Vegan Fairies.

Στο Arte Italiana στη Νέα Σμύρνη τελευταία άφιξη είναι ένα απίστευτα γευστικό παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και ζωικά προϊόντα ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει χαμός με το εντελώς vegan παγωτό χαλβά.

Στο Ice Roll στη Γλυφάδα ( που σύντομα θα ανοίξει και στο Μοναστηράκι) το παγωτό με γάλα καρύδας και φρέσκα φρούτα γίνεται μπροστά στα μάτια σου και είναι απίστευτα δροσερό κι ανάλαφρο.

Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.

Στα ψυγεία του vegan παντοπωλείου Bamboo Vegan στα Εξάρχεια υπάρχει μεγάλη ποικιλία με παγωτά από γάλα ρυζιού, καρύδας και σόγιας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Sky Blue Ice Dream»: Παγωτό μπανάνα σε πανέμορφο μπλε χρώμα λόγω της μπλε σπιρουλίνας. H μπλε σπιρουλίνα είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής επεξεργασίας κατά την οποία παραμένουν τα πλούσια οφέλη της πράσινης σπιρουλίνα αλλά αφαιρείται η έντονη γεύση φυκιού. Πρόκειται για ένα μπανανένιο παγωτό που ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού μας και ανεβάζει την λίμπιντο αφού είναι επίσης εμπλουτισμένο με την υπερτροφή maca. Από τις Vegan Fairies.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σορμπέ πάνω σε vegan χωνάκι από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ίχνος ζάχαρης ή γαλακτοκομικών από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό από γάλα καρύδας που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, στο Ice Roll στη Γλυφάδα.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ