Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Ο σεφ Βαγγέλης Λιάκος, ιδιοκτήτης και γνωστός από τα Cookoovaya, Basegrill , Hoocut αλλά και Τραβόλτα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Λένε ότι το ψάρι δεν ζει στη στεριά... Ψέμα! Γιατί στο Τραβόλτα το ψάρι ζει και βασιλεύει σε μια ψαροταβέρνα τοποθετημένη σε urban περιβάλλον που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως ακούς τον ήχο των κυμάτων, πως αισθάνεσαι την αλμύρα της θάλασσας σε κάθε πιάτο που ετοιμάζεται με «χορευτικό τρόπο». Ο σεφ Βαγγέλης Λιάκος, ιδιοκτήτης και γνωστός από τα Cookoovaya, Basegrill και Hoocut, απαντά στα ερωτήματα που σου έρχονται αυθόρμητα την πρώτη φορά που επισκέπτεσαι το Τραβόλτα (και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία).

— Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του ψαριού ως πρώτης ύλης;

Η μικρή χρονική διάρκεια που έχεις για να το διατηρήσεις φρέσκο και κατάλληλο για κατανάλωση. Το ψάρι είναι μαγικό προϊόν, γιατί σε σπρώχνει, σε αναγκάζει να κινείσαι πολύ γρήγορα, να σκέφτεσαι πολύ γρήγορα, κι αυτή είναι η ιδιαιτερότητα αλλά και η σπουδαιότητά του.

Θα πρότεινα να φτιάξει κανείς ένα μενού προσαρμοσμένο στα γούστα του, λαμβάνοντας υπόψη τα κομβικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του Τραβόλτα, το τηγάνι, τη σχάρα, τα μαγειρευτά και, βέβαια, τα ωμά του.


— Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια ψαροταβέρνα στο Περιστέρι και ποια είναι η σχέση σας με τη μαγειρική αυτού του είδους;

Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο για το ψάρι με τους ίδιους ακριβώς κανόνες που ακολουθήσαμε και στο Basegrill, και με την ίδια επιτυχία. Άλλωστε, η σχέση μας με τη θάλασσα κρατάει χρόνια λόγω εντοπιότητας, παιδικών αναμνήσεων και ιστοριών. Το ψάρι, λοιπόν, είναι συνυφασμένο με την ίδια μας την ύπαρξη.

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Στο Τραβόλτα το ψάρι ζει και βασιλεύει σε μια ψαροταβέρνα τοποθετημένη σε urban περιβάλλον που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως ακούς τον ήχο των κυμάτων. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Τι σχέση έχει ο Τραβόλτα με μια ψαροταβέρνα;

Για να καταφέρει κανείς να σεβαστεί την ιδιαιτερότητα του ψαριού, θα πρέπει να έχει χορευτικό ταλέντο, να είναι συντονισμένος στον ρυθμό και στην ταχύτητα και να βρίσκει την κατάλληλη μουσική, δηλαδή την κατάλληλη συνταγή. Το Τραβόλτα είναι ένα εστιατόριο που προσφέρει πιάτα με βάση το ψάρι και όλα όσα βγάζει η θάλασσα με μαγειρική τεχνική, σκέψη και πολλή πολλή δουλειά. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα που έχουν μια φιλοσοφία, μια ιστορία.


— Τι μενού θα προτείνατε σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά το μαγαζί;

Θα πρότεινα να φτιάξει κανείς ένα μενού προσαρμοσμένο στα γούστα του, λαμβάνοντας υπόψη τα κομβικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του Τραβόλτα, το τηγάνι, τη σχάρα, τα μαγειρευτά και, βέβαια, τα ωμά του.


— Ποια είναι η θέση που κατέχει το ψάρι στην ελληνική γαστρονομία;

Περίοπτη. Ο αριθμός των ελληνικών νησιών και το μήκος της ακτογραμμής της χώρας πιστοποιούν την υψηλή θέση που κατέχει το ψάρι στην ελληνική γαστρονομία.

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τραβόλτα, Ψαροταβέρνα Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222

FΒ: travolta Athens, Instagram: travoltaathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ