Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Φωτ.: Verani
0

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Κορίνθου, σε ένα πανέμορφο σπίτι που ανακαινίστηκε. Το δημιούργημα της άξιας και με προϋπηρεσία σε αθηναϊκά εστιατόρια Πένυς Τόγια είναι ένας από τους νοστιμότερους λόγους για να κάνεις μια στάση στην Κόρινθο αλλά και μια πολύτιμη γαστρονομική προσθήκη για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Όσο είναι ακόμα καλός ο καιρός, η αυλή είναι ιδανική για γεύμα ή δείπνο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι με cozy διάθεση για τους πιο κρύους μήνες. Όσο τους διασχίζαμε, σκεφτόμασταν πως τον χειμώνα τα γεύματα στο Verani θα είναι αξιομνημόνευτα και ζεστά, όπως πρέπει να είναι.

Στο Verani θα σε υποδεχτεί η ίδια η Πένυ με χαμόγελο και καλή διάθεση και θα απαντήσει σε όποια απορία έχεις για το μενού. Το μεσημέρι που βρεθήκαμε στην όμορφη αυλή της μας βοήθησε να διαλέξουμε ακριβώς αυτά που έπρεπε. Μαζί με την Πένυ, ο σεφ Παναγιώτης Ποντικάκης, τα παιδιά της κουζίνας και του service δουλεύουν ακούραστα για να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις το φαγητό του σεφ.

Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη.

Τι φαγητό σερβίρει; Το Verani έχει άξονα την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν φοβάται να δείξει και την αγάπη του για την Κρήτη. Ξεκινήσαμε με κρητικό ντάκο με ωραία γευστικά ντοματίνια, ξινομυζήθρα Κρήτης και παξιμάδια χαρουπιού και ζητήσαμε για τη μέση τρία ακόμα πιάτα που αγαπήσαμε αμέσως, τυροκροκέτες γεμιστές με γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό τυρί Βερμίου, που σερβιρίστηκαν με μια άψογη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια αφράτα, όπως πρέπει, και μια πολύ νόστιμη και πολυεπίπεδη τηγανιά με απάκι, μανιτάρια ντοματίνια και ξύγαλο, αρωματισμένη όμορφα με θυμάρι, ένας καταπληκτικός μεζές.

Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani

Συνεχίσαμε το μοτίβο «πιάτα στη μέση για όλους» και για τα κυρίως και παραγγείλαμε εξαιρετικό, μαλακό κοντοσούβλι, σκιουφιχτά με κοτόπουλο, εξαιρετικό, υποδειγματικά φτιαγμένο γαμοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με στάκα και αυγό, ένα πιάτο που από μόνο του φτάνει για να σε φέρει στο Verani!

Η λίστα με τα κρασιά εδώ είναι καλά φτιαγμένη και αρκετά οικονομική για να απολαύσεις τα ωραία κρέατα και τους νόστιμους μεζέδες του. Δίπλα στα κρασιά είναι και η λίστα με τα τσίπουρα, για όσους τα προτιμούν. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά πιάτα του μενού ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο. Κρατήστε χώρο για το θεϊκό cheesecake με σοκολάτα, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Φεύγοντας, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο: πρέπει να ξανάρθουμε το συντομότερο σε ένα από τα πιο νόστιμα μέρη που επισκεφτήκαμε πρόσφατα και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το χειμερινό μενού. Μπράβο, Verani!

Αποστόλου Παύλου 54, Κόρινθος, 2741020454
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκά Facebook Twitter
Φωτ.: Verani
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ