We’ll have what the celebrities are having

Facebook Twitter
0

O Ray Gelato

Ίσως θα θυμόσαστε τον περσινό σάλο –τρόπος του λέγειν- όταν η Gwyneth Paltrow έβγαλε βιβλίο μαγειρικής με τίτλο “My father’s daughter”. Για λευκές καλοζωισμένες αμερικανίδες που πιστεύουν ότι με το να σταματήσουν να παίρνουν ιδιωτικά αεροπλάνα βοηθούν τον πλανήτη, είναι αρκετά καλό. Απόσπασμα από τη σελίδα 174: «Στον κήπο μας έχουμε έναν ξυλόφουρνο για να ψήνουμε πίτσες. Πρόκειται για πολυτέλεια, το ξέρω, αλλά είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει.» Εμείς ακόμα προσπαθούμε να αποκτήσουμε κήπο.

Μολαταύτα, υπάρχουν και πιο αναπάντεχα παραδείγματα. Θυμόσαστε τον Coolio; Αν όχι, να σας βοηθήσω:

«Ο γκουρμέ του γκέτο».

Πωλ Νιούμαν


Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και συνταγές διάσημων φίλων, όπως της Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή ενός γλυκού.

Η Σέριλ Κρόου πήρε τη σοφή απόφαση να συνεργαστεί με έναν, πως το λένε, σεφ.

Η Αλίσια Σίλβερστοουν μας δείχνει πως μπορούμε να χάσουμε κιλά, σώζοντας ταυτόχρονα και τον πλανήτη.

Και τώρα, η συνδυαστική περίπτωση:

Τι γίνεται αν κάποιος είναι ΚΑΙ μουσικός ΚΑΙ σεφ; Υπάρχει και αυτή η περίπτωση, κι αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να το κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο:

Ο Ray Gelato είναι ερμηνευτής ρετρό swing, γνωστός και με το όνομα «νονός του Swing». Αυτό το σαββατοκύριακο θα εμφανιστεί στο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Αυτό που είναι όμως πραγματικά πρωτότυπο, είναι ότι ο ίδιος είναι και σεφ, με αρκετά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό του. Αν θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές του τις ικανότητες, μπορείτε να το κάνετε στο Gazarte αυτή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου. Το μενού είναι ως εξής:

Gazarte Menu by Ray Gelato

(Τιμή/Άτομo 16 ευρώ)

Πρώτο Πιάτο

Ψητή Μελιτζάνα με ταχίνι

Σαλάτα

Μεσογειακή Σαλάτα

Κυρίως Πιάτο

Σπαγγέτι Vongole

Eπιδόρπιο

Μηλόπιτα

Digestif

Grappa


Ώρα έναρξης: 17.30

Tηλέφωνα Κρατήσεων: 210 3460347

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ