To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.
0


Το Zambri είναι ένας ολοκαινούργιος all day χώρος σε ένα όμορφο αρχοντικό της Κηφισιάς που φιλοξενούσε παλιότερα το Beau Brummel. Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Χαίρεσαι τα άφθονα φυτά, τους φοίνικες, τα vintage πλακάκια, το ξύλο από καρυδιές του Αγίου Όρους, τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες, τους κομψούς πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες με τις μαξιλάρες και τις ξύλινες τετράγωνες πολυθρόνες. Σύνθεση δεξιοτεχνική, με σύγχρονη, αισθητικά, ματιά.

Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής. Μπορεί να σου είναι αρκετό να δοκιμάσεις μια σαλάτα με πιπεράτα φύλλα ρόκας, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, καρπάτσιο σπαράγγια, ψητά ντοματίνια και τυρί σε λεπτοκομμένες φέτες Σαν Μιχάλη (€12). Είναι πλούσια και δροσιστική και θα τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Σαββατιανό του Παπαγιαννάκου. Ή ακόμη ένα πιάτο με ηπειρώτικη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο χωριάτικο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και πράσινη πιπεριά (€7,50), φτιαγμένη με μαεστρία που εκφράζει τις καταβολές του σεφ Γιώργου Καπέρδα. Μπορείς, όμως, να οργανώσεις και ένα πλούσιο τραπέζι, επιλέγοντας ένα υπέροχο πιάτο με χειροποίητο καβουρμά κοτόπουλο γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης που πανάρεται και περνάει διακριτικά από τηγάνι, τελειώνει στον φούρνο και σερβίρεται με μια πινελιά μέλι και χαρίσα (€8,50). Έρχεται στο τραπέζι μέσα σε ένα εντυπωσιακό vintage γυάλινο σκεύος με καπάκι. Απολαμβάνεις τη ζουμερή ευχάριστη γεύση που τινάζει στα ύψη το παιχνίδι με τις πικάντικες και γλυκές εντάσεις. Το γιουβέτσι μπολονέζ με λάδι τρούφας μαγειρεύεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο και έρχεται σε πήλινο σκεύος (€14,50). Πρόκειται για το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό, με το μελωμένο κριθαράκι να δένει με τον καλομαγειρεμένο κιμά που μοσχοβολάει.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον.

Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας εκφράζει στα πιάτα του δημιουργικότητα και επικεντρώνεται σε ποιοτικά υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να κάνω κουζίνα εμπιστοσύνης. Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω. Επιλέγω υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς» λέει και το πάθος του για τη μαγειρική δεν κρύβεται. Στην κάρτα με τα πιάτα ημέρας φιγουράρουν από γιουβαρλάκια κόκορα με τραχανά και μπακαλιάρο φρικασέ έως κυριακάτικο ψητό κρέας με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα ψητού – κουζίνα σπιτική. Το «καλό χέρι» του σεφ το ανακαλύπτεις σε ένα καλοφτιαγμένο μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον, πίκλες, καυτερή μαγιονέζα και Jack Daniels BBQ σος (€11,50) που συνοδεύει μικρή σαλάτα και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Αφράτο το ψωμί, απολαυστικό το μπιφτέκι, που η μαγιονέζα τού χαρίζει πικάντικες νότες, και απόλυτα χορταστικό.

Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα. Δημιουργική και ενδιαφέρουσα η κάρτα των επιδορπίων, με το καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα, παγωτό, αμύγδαλα και περιχυμένο με ζεστή σάλτσα σοκολάτας να κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Στο Ζambri θα περάσεις όμορφα όλες τις ώρες της ημέρας.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα.

☛ Ζambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ