Από τα σανδάλια στα κλειστά παπούτσια: 3 τρόποι για να μην τραυματίσετε τα πόδια σας

Από τα σανδάλια στα κλειστά παπούτσια: 3 τρόποι για να μην τραυματίσετε τα πόδια σας Facebook Twitter
Τα μεγαλύτερα θύματα της αλλαγής -κυρίως λόγω του πιο ευαίσθητου δέρματος- είναι οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα αντρικά πόδια υποφέρουν λιγότερο από αυτή τη μετάβαση.
0

Το αιώνιο (μικρο) πρόβλημα των πρώτων αλλαγών του καιρού είναι και η αλλαγή στα... παπούτσια. Πώς από τα σανδάλια, τις σαγιονάρες και την ευκολία με την οποία επί μήνες και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περπατούσαμε σχεδόν ξυπόλητοι και ξαφνικά με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα αισθητά κρύα πρέπει και πάλι να στριμώξουμε τα πόδια μας σε κανονικά παπούτσια. 

Τα μεγαλύτερα θύματα της αλλαγής -κυρίως λόγω του πιο ευαίσθητου δέρματος- είναι οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα αντρικά πόδια υποφέρουν λιγότερο από αυτή τη μετάβαση. Και φυσικά ακολουθεί ένα διάστημα, όπου οι περισσότεροι κυκλοφορούν με ένα χανσαπλαστ στην τσάντα για να προστατεύσουν φτέρνες, μικρά δάχτυλα και γενικώς όποιο σημείο του ποδιού μετά από μήνες ελευθερίας έρχεται και πάλι αντιμέτωπο με «κλειστό» παπούτσι και κάλτσες. 

Tην πρώτη φθινοπωρινή περίοδο επιλέξτε ένα μαλακό ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να περάσετε από την απόλυτη ελευθερία του γυμνού ποδιού στα πρώτα "δεσμά" του φθινοπώρου.

Υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε τον πόνο και την... αιματοχυσία; Υπάρχουν 3 μικρά τρικ για να κάνουμε πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση από τη σαγιονάρα και το σανδάλι στις πρώτες μπαλαρίνες ή στα πρώτα στενά παπούτσια γραφείου.

1. Καλτσάκια κουντεπιέ: πρόκειται για εκείνα τα πολύ μικρά, συνήθως βαμβακερά, πολύ λεπτά καλτσάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προστατεύουν τα πόδια μας από την άμεση επαφή με το παπούτσι. Ακόμη κι αν δεν θέλουμε ακόμη να φορέσουμε κάλτσες, τα συγκεκριμένα δεν φαίνονται, δεν επιτρέπουν στο πέλμα να ιδρώσει και κυρίως δεν αφήνουν δάχτυλα, πατούσες και ένα μεγάλο κομμάτι της φτέρνας να τραυματιστεί πάνω στα σκληρά μέρη του παπουτσιού. 

2. Μαλακά δέρματα: την πρώτη φθινοπωρινή περίοδο επιλέξτε ένα μαλακό ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να περάσετε από την απόλυτη ελευθερία του γυμνού ποδιού στα πρώτα "δεσμά" του φθινοπώρου. Επίσης, στα φαρμακεία υπάρχουν επιθέματα που μπορείτε να τοποθετήσετε προληπτικά σε κάθε σημείο που εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι θα πονέσει από την πρώτη επαφή με παπούτσι (κότσι, κάλοι, άλλες σκληρύνσεις). Στην περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, δοκιμάστε το προηγούμενο βράδυ να το φορέσετε για λίγο, ώστε σταδιακά το παπούτσι να πάρει το σχήμα του ποδιού σας. Οι παλιοί φρόντιζαν να εμβαπτίζουν τα σκληρά μέρη ενός δερμάτινου παπουτσιού σε λίγο οινόπνευμα για να να μαλακώσει, ωστόσο να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος και άλλες φθορές στο αγαπημένο σας ζευγάρι. 

3. Μόνο για κυρίες: για 10-15 μέρες μπορείτε να παραλείψετε το ραντεβού σας με την πεντικιουρίστ. Περιποιηθείτε μόνες τα νύχια των ποδιών και αφήστε για λίγο το καθημερινό περπάτημα στην πόλη να σκληραγωγήσει πέλματα και φτέρνες που από τις πρώτες μέρες της άνοιξης φροντίζετε να παραμένουν απαλές για λόγους αισθητικής. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα των ποδιών να απωλέσει για λίγο την απαλότητα -αλλά και την ευαισθησία του- και να χωρέσει στο πρώτο ζευγάρι κλειστά παπούτσια της σεζόν, χωρίς αμυχές, μελανιές και κακώσεις που καθιστούν ακόμη και λίγα βήματα έναν πραγματικό εφιάλτη...

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM