Ομολογουμένως, η γυναικεία λίμπιντο αποτελεί «χώρα» που ακόμη χαρτογραφείται από τους επιστήμονες. Κάθε λίγους μήνες, μια νέα μελέτη προσφέρει νέα στοιχεία για τις δυνατότητες του γυναικείου σώματος και για τις πηγές από τις οποίες μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση: πρώτα ήταν η αιώνια κόντρα μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού, μετά άρχισε η ατέρμονη αναζήτηση του σημείου G και τώρα τα νέα που καταφθάνουν από την επιστημονική κοινότητα βάζουν στη συζήτηση και τον τραχηλικό οργασμό...
Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές διαπιστώσεις, ακόμη και ο τράχηλος διαθέτει σημεία που μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι της σεξουαλικής απόλαυσης, ενώ πολλές γυναίκες έχουν βιώσει τραχηλικούς οργασμούς, χωρίς να ξέρουν καν το τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει στο σώμα τους. Είναι λοιπόν ο τράχηλος το νέο σημείο G;
Όπως εξηγεί η Sherry A. Ross, μαιευτήρας - γυναικολόγος και συγγραφέας βιβλίων που αφορούν τη γυναικεία ανατομία και σεξουαλικότητα, ο τράχηλος είναι το σημείο που βρίσκεται στο εσωτερικό του κόλπου και ακριβώς πίσω από αυτόν. Πρόκειται για μία σπογγώδη περιοχή που διαχωρίζει τον κόλπο από τη μήτρα και αυτή η απόσταση -3 έως 6 ιντσών- μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.
Γίνεται λόγος για ένα μάλλον δύσκολο είδος οργασμού που απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή και μία κάποια αντοχή στους πειραματισμούς και κάποτε στο αίσθημα δυσφορίας.
Σύμφωνα με τη γυναικολόγο, ο τράχηλος εκκρίνει υγρά τόσο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, όσο και κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών που βοηθούν στη λίπανση του κόλπου. Ο ίδιος ο τράχηλος, όπως εξηγεί η γιατρός, δεν διαθέτει καμία νευρική απόληξη, ενώ αυτό που πραγματικά αισθάνεται μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της επαφής, είναι ένα αίσθημα πληρότητας που κάποτε μπορεί να δημιουργεί και δυσφορία με τη μορφή κράμπας. Και ναι, οι κράμπες μπορεί να μην ακούγονται ως πολλά υποσχόμενες, όταν η κουβέντα αφορά την ερωτική απόλαυση, ωστόσο εδώ είναι η επιστημονική πρόκληση, καθώς οι ειδικοί καλούνται να «χαρτογραφήσουν» τις ασυνήθιστες πηγές από τις οποίες μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση το γυναικείο σώμα.
Μιλάμε, όμως, για ένα νέο είδος οργασμού; Όχι ακριβώς. Όπως εξηγεί η γυναικολόγος, όταν αναφερόμαστε στον τραχηλικό οργασμό, πρακτικά ο λόγος γίνεται για τους κολπικούς οργασμούς. «Τους ονομάζουμε τραχηλικούς οργασμούς, επειδή κατηγοριοποιούνται ως οι πιο βαθιά βιωμένες εμπειρίες οργασμού, στις οποίες συμμετέχει όλο το σώμα, είναι κάτι που αφορά την οργασμική εμπειρία ως σύνολο», λέει, ενώ η Kristie Overstreet, κλινική σεξολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, τονίζει ότι μία γυναίκα ακόμη κι αν δεν έχει ιδέα για όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα ξέρει πότε έχει βιώσει έναν τραχηλικό οργασμό.
Και τι αποφαίνεται η επιστήμη για τη συμμετοχή της κλειτορίδας -που θεωρείται βασίλισσα των γυναικείων οργασμών; Πρακτικά, ένας τραχηλικός οργασμός δεν προϋποθέτει συμμετοχή της κλειτορίδας στην όλη διαδικασία. Γίνεται, λοιπόν, λόγος για ένα μάλλον δύσκολο είδος οργασμού που απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή και μία κάποια αντοχή στους πειραματισμούς και κάποτε στο αίσθημα δυσφορίας. Είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές γυναίκες δεν επιθυμούν τέτοιου είδους εξοντωτικούς οργασμούς που ισορροπούν ανάμεσα στην ευχαρίστηση και το αίσθημα του πόνου.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πτυχή της λειτουργίας του γυναικείου σώματος που ενδιαφέρει την επιστημονική έρευνα και ενώ ακόμη ζητούνται οριστικές απαντήσεις για την ψυχρότητα, αλλά και για τη μη εμπειρία οργασμού, χωρίς συμμετοχή της κλειτορίδας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 21.11.2017
σχόλια