Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας

Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας Facebook Twitter
Οι τουλίπες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Ολλανδίας τα τελευταία 400 χρόνια.
0

Όταν ο κήπος Keukenhof στην Ολλανδία άνοιξε για πρώτη φορά το 1950 περισσότεροι από 236.000 τον επισκέφθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τα λουλούδια του.

Σήμερα ο κήπος των 79 στρεμμάτων εξακολουθεί να είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ειδικά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν ανθίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι, νάρκισσοι, ορχιδέες και άλλα λουλούδια.


Το 2019 περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα από 100 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν το Keukenhof κατά τη διάρκεια της εποχής των οκτώ εβδομάδων που ανθίζουν τα λουλούδια. Την πιο πολυσύχναστη μέρα το πάρκο καλωσόρισε περίπου 45.000 άτομα. Όμως φέτος ο παγκοσμίου φήμης κήπος είναι κλειστός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – η ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου και ακυρώνοντας όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι την 1η Ιουνίου.

Oι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν εικονικές περιηγήσεις.

Η ακύρωση θα έχει «τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο» στον κήπο, δήλωσαν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον κήπο Keukenhof. Όμως τα άνθη εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και σε εν μέσω της πανδημίας. Σήμερα περίπου στους κήπους εργάζονται 40 έως 50 άτομα ενώ συνήθως ο κήπος Keukenhof απασχολεί 1300 άτομα.

Έτσι οι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν λοιπόν εικονικές περιηγήσεις. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Ο διευθύνων σύμβουλος του κήπου Keukenhof, Bart Siemerink, παρουσιάζει τις πολλές ποικιλίες τουλίπας που μπορείτε να βρει κανείς στον κήπο 

 

Αν και δεν μπορείτε να μυρίσετε αυτούς τους υπέροχους, αρωματικούς υάκινθους, μπορείτε ωστόσο να θαυμάσετε τα ζωντανά τους χρώματα.


Περισσότεροι από 500 τύποι τουλίπας μεγαλώνουν σε αυτό το θερμοκήπιο των 1.000 φυτών

 


Μια σύντομη ματιά στα θεαματικά ανθισμένα φυτά στον κήπο Keukenhof

 


Το παλαιότερο σημείο στον κήπο είναι η λίμνη στην είσοδο

 
Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Design / Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Το κτήμα Σπάροζα, η καρδιά του Συλλόγου Μεσογειακής Κηπουρικής στην Αθήνα, έχει δημιουργηθεί βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής κηπουρικής: το καλοκαίρι δεν ποτίζεται καθόλου ενώ κανείς έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Άγραφα είναι ό,τι πιο ατόφιο και αληθινό έχει απομείνει στην Ελλάδα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Τα Άγραφα είναι ό,τι πιο ατόφιο και αληθινό έχει απομείνει στην Ελλάδα»

Πριν από πέντε χρόνια και μέσα σε μόλις τρεις μέρες, η Βασιλική Κοϊμτζίδου επέλεξε να ζήσει στο ορεινό Πετρίλο που μετρά δέκα μόνιμους κατοίκους και προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να τολμήσουν να κατοικήσουν και άλλοι νέοι στο χωριό.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η Ελένη Τσομπανίδου γύρισε στο χωριό της, τα Δίκαια του Έβρου και βρήκε αυτό που έψαχνε χρόνια στο εξωτερικό

Γειτονιές της Ελλάδας / «Σε ένα χωριό με εκατό ανθρώπους, μπορείς να κάνεις τη διαφορά πιο εύκολα»

Αφήνοντας πίσω της τη ζωή στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, η Ελένη Τσομπανίδου επέστρεψε στα Δίκαια Έβρου και ζωντανεύει ανενεργούς χώρους μέσα από την τέχνη και τη συνεργασία με την τοπική κοινότητα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οικοτοπία: Η νέα πρωτοβουλία αναβίωσης του Καλοχωρίου στην Ήπειρο δείχνει τον δρόμο για την αναζωογόνηση και άλλων ορεινών χωριών σε όλη την Ελλάδα

Γειτονιές της Ελλάδας / «Θα βάλουμε τα δυνατά μας να αναζωογονήσουμε το Καλοχώρι»

Με ένα συνεργατικό καφενείο και με οργανικά μποστάνια, αναβαθμίζοντας μονοπάτια και ανακαινίζοντας πέτρινες κατοικίες, μια μικρή ομάδα φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει το καταπράσινο χωριό της Ηπείρου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Αν σταθείς ήσυχος στο δάσος, θ' ακούσεις τους ψιθύρους των δέντρων»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Αν σταθείς ήσυχος στο δάσος, θ' ακούσεις τους ψιθύρους των δέντρων»

Έπειτα από μια ανάβαση στο φαράγγι του Ανθοχωρίου, ο Χρήστος Αθανασιάδης ανακάλυψε το ησυχαστήριό του, ένα πετρόχτιστο κονάκι χωρίς ρεύμα, και άφησε πίσω του την Αθήνα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Εφόσον ντρέπεσαι να μας πεις από ποιο χωριό είσαι, φρόντισε να μάθουμε το χωριό σου μέσα από την τέχνη σου, για να έρθουμε κιόλας»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Εφόσον ντρέπεσαι να μας πεις από ποιο χωριό είσαι, φρόντισε να το μάθουμε μέσα από την τέχνη σου»

Δύο 26χρονοι επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, το Φανάρι Καρδίτσας, και του έδωσαν νέα ζωή μέσα από το καλλιτεχνικό φεστιβάλ Nowstalgism.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Νικόλας και η Ευσεβία ευχήθηκαν πριν από 11 χρόνια να αφήσουν την Αθήνα για τη Δημητσάνα και η μοίρα τούς έκανε το χατίρι

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Δημητσάνα βρήκαμε μια οικογένεια που πραγματικά νοιάζεται»

Η επαγγελματική υποβάθμιση του Νικόλα έγινε η αρχή για μια νέα, καλύτερη ζωή με την Ευσεβία. Αφήνοντας πίσω τα ακατόρθωτα deadlines, τώρα ανοίγουν το παράθυρό τους κάθε πρωί και βλέπουν ένα ελατόδασος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αργυρό Πηγάδι

Γειτονιές της Ελλάδας / «Καθημερινά χαιρετώ τον ήλιο που ξεπροβάλλει μέσα από τις κορυφές των βουνών»

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης επέστρεψε στο Αργυρό Πηγάδι Αιτωλοακαρνανίας έπειτα από είκοσι επτά χρόνια στην Αθήνα και πλέον ηγείται του καφενείου και του ξενώνα του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Στις Ροβιές κάθε μέρα τελειώνει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Γειτονιές της Ελλάδας / Στις Ροβιές κάθε μέρα τελειώνει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Ο Άκης Φράγκος κατάφερε να κάνει το πάθος του επάγγελμα και να ζει από τις καταδύσεις, έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει και συνεχίζοντας να μένει στο ίδιο χωριό της Βόρειας Εύβοιας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η Ρούλα Αντωνίου άφησε τις πόλεις για την Καλλονή, ένα μικρό χωριό στα Τζουμέρκα, εκεί που η ψυχή ανασαίνει ελεύθερα.

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στα Τζουμέρκα η ψυχή ανασαίνει ελεύθερα»

Μέλος μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία, την εστίαση, τη μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή, η Ρούλα Αντωνίου υποστηρίζει πως η ζωή στο χωριό μπορεί να είναι εξίσου γεμάτη, όπως και στην πόλη, αλλά με περισσότερο νόημα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Στο Μπουράνο μασουλώντας μπουσολάι

Nothing Days / Δαντέλες, μπισκότα, ανεξέλεγκτος τουρισμός: Μια βόλτα στο πολύχρωμο Μπουράνο

Το νησί της Βενετίας, που κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι και κέντρο της τοπικής δαντελοποιίας, βρίσκεται στο έλεος του υπερτουρισμού, κινδυνεύοντας να χάσει τον χαρακτήρα και τους κατοίκους του.  
M. HULOT