Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας

Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας Facebook Twitter
Οι τουλίπες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Ολλανδίας τα τελευταία 400 χρόνια.
0

Όταν ο κήπος Keukenhof στην Ολλανδία άνοιξε για πρώτη φορά το 1950 περισσότεροι από 236.000 τον επισκέφθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τα λουλούδια του.

Σήμερα ο κήπος των 79 στρεμμάτων εξακολουθεί να είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ειδικά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν ανθίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι, νάρκισσοι, ορχιδέες και άλλα λουλούδια.


Το 2019 περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα από 100 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν το Keukenhof κατά τη διάρκεια της εποχής των οκτώ εβδομάδων που ανθίζουν τα λουλούδια. Την πιο πολυσύχναστη μέρα το πάρκο καλωσόρισε περίπου 45.000 άτομα. Όμως φέτος ο παγκοσμίου φήμης κήπος είναι κλειστός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – η ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου και ακυρώνοντας όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι την 1η Ιουνίου.

Oι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν εικονικές περιηγήσεις.

Η ακύρωση θα έχει «τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο» στον κήπο, δήλωσαν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον κήπο Keukenhof. Όμως τα άνθη εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και σε εν μέσω της πανδημίας. Σήμερα περίπου στους κήπους εργάζονται 40 έως 50 άτομα ενώ συνήθως ο κήπος Keukenhof απασχολεί 1300 άτομα.

Έτσι οι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν λοιπόν εικονικές περιηγήσεις. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Ο διευθύνων σύμβουλος του κήπου Keukenhof, Bart Siemerink, παρουσιάζει τις πολλές ποικιλίες τουλίπας που μπορείτε να βρει κανείς στον κήπο 

 

Αν και δεν μπορείτε να μυρίσετε αυτούς τους υπέροχους, αρωματικούς υάκινθους, μπορείτε ωστόσο να θαυμάσετε τα ζωντανά τους χρώματα.


Περισσότεροι από 500 τύποι τουλίπας μεγαλώνουν σε αυτό το θερμοκήπιο των 1.000 φυτών

 


Μια σύντομη ματιά στα θεαματικά ανθισμένα φυτά στον κήπο Keukenhof

 


Το παλαιότερο σημείο στον κήπο είναι η λίμνη στην είσοδο

 
Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Design / Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Το κτήμα Σπάροζα, η καρδιά του Συλλόγου Μεσογειακής Κηπουρικής στην Αθήνα, έχει δημιουργηθεί βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής κηπουρικής: το καλοκαίρι δεν ποτίζεται καθόλου ενώ κανείς έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίβα: Αναζητώντας τους Δρόμους του Μεταξιού

Ταξίδια / Ένα ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν των παλατιών και των ερειπωμένων προμαχώνων

Οι έμποροι τρώνε γίδα βραστή για πρωινό, οι γυναίκες μοιάζουν με μικρά ουράνια τόξα, ενώ τιρκουάζ τρούλοι υψώνονται προς τον ουρανό. Εκεί, απ' όπου κάποτε περνούσε ο Δρόμος του Μεταξιού, η ζωή κυλάει ήσυχα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Ταξίδι στην Οξφόρδη, στην πόλη που έχει μόνο νέους

Ταξίδια / Ένα τριήμερο στην Οξφόρδη των βιβλιοθηκών και του φοιτητόκοσμου

Μια ξενάγηση στην παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, εκεί όπου ο Τόλκιν έγραψε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά και στις τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν οι ταινίες του Χάρι Πότερ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ζίτσα είναι το τέλειο μέρος για να χτίσεις μια γεμάτη ζωή»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η Ζίτσα είναι το τέλειο μέρος για να χτίσεις μια γεμάτη ζωή»

Ο Κώστας δεν έφυγε ποτέ από τη Ζίτσα, ενώ η Άννα άφησε τη δικηγορία και τη Νέα Υόρκη για να ζήσουν μαζί εκεί, να δουλεύουν τον φούρνο του χωριού, να κάνουν workshops και να φιλοξενούν συναυλίες στη φάρμα τους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών

Γειτονιές της Ελλάδας / Ο Πέτρος βρήκε τον παράδεισό του σε ένα από τα μεγαλύτερα Βλαχοχώρια

Μαζί με τη σύζυγό του μετακόμισαν στην καρδιά της Βάλια Κάλντα, στο Περιβόλι Γρεβενών, που τον χειμώνα μετρά μόλις δέκα μόνιμους κατοίκους – και δεν το μετανιώνουν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Δοτσικό Γρεβενών

Γειτονιές της Ελλάδας / Πήρε μόλις 5 δευτερόλεπτα στην Εύα για να αποφασίσει να αναλάβει το καφενείο στο Δοτσικό

Μια τριαντάχρονη διοργανώνει τέκνο πάρτι σε ένα καφενείο, σε ένα κυριολεκτικά «αγγελοπουλικό» σκηνικό με έξι μόνιμους κατοίκους στη Βόρεια Πίνδο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Στον Σίβα της Κρήτης βρίσκεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφενεία της Ελλάδας

Ταξίδια / Στον Σίβα της Κρήτης βρίσκεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφενεία της Ελλάδας

Στο προπολεμικό στέκι του Κώστα Αργυράκη, στην πεδιάδα της Μεσαράς, θα συζητήσεις για τον Νίτσε και τον Καζαντζάκη και θα θαυμάσεις έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.   
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ