Το 1874 ο Stepan Andreevich Bers δημοσίευσε το The Cookbook και το δώρησε στην αδερφή του, την κοντέσσα Sophia Andreevna Tolstaya, τη γυναίκα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι. Το βιβλίο περιείχε μια συλλογή από συνταγές της οικογένειας Τολστόι, τα φαγητά που σέρβιραν στην οικογένεια και σε φίλους που όλοι τους ανήκαν στην αριστοκρατική άρχουσα τάξη της ύστερης τσαρικής Ρωσίας. Σχεδόν 150 χρόνια μετά, το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Sergei Beltyukov. Το βιβλίο περιέχει πολλές συνταγές, από την παρασκευή της σως ταρτάρ και των πικάντικων μανιταριών μέχρι γεμιστά ζυμαρικά και βιενέζικη πίτα. Δείτε την (πανεύκολη) συνταγή της αγαπημένης στυλ Mac 'N' Cheese μακαρονάδας του Τολστόι:
«Ρίξτε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και μισοβράστε τα. Σουρώστε τα προσθέστε βούτυρο και βάλτε μία στρώση μακαρονιών στο σκεύος σας. Πάνω από τα μακαρόνια ρίξτε μία στρώση τριμένης παρμεζάνας, μία στρώση σάλτσας λαχανικών και συνεχίστε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα μακαρόνια σας. Τοποθετήστε το σκεύος στη σόμπα σκεπάστε το και αφήστε το να ξεκουραστεί στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Περιστασιακά ανακινήστε το σκεύος για να μην σας καεί το φαγητό.»
Καλή σας όρεξη!!!
σχόλια