Live

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους!
1

Crème Royale

Η γεύση έχει γαλλικό στυλ και τα πιο φρέσκα υλικά.

Το Crème Royale είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας! Η περίφημη μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και την πλούσια κρέμα είναι ένας από τους λόγους που το Crème Royale αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα. Ο χώρος, που θυμίζει παριζιάνικο στέκι, φιλοξενεί κάθε γευστική στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί, αφού εδώ θα πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες.

Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους! Τα κρύα σάντουιτς ετοιμάζονται κάθε μέρα, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στη γαλλική κουζίνα, με το εκπληκτικό croque monsier. Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να γευθούν υπέροχες φρέσκες τάρτες σε αναπάντεχες γεύσεις.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να παραβλέψει το νέο πρότζεκτ «Artizan French Crepes», χειροποίητες κρέπες σε διάφορες παραλλαγές που ήρθαν για να μείνουν, αφού, όσοι τις δοκίμασαν, τις έχουν λατρέψει ήδη!

Crème Royale, Ελευθερίου Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 210 951 2200, FacebookInstagram

Drunk Duck

Εδώ η διασκέδαση δεν κάνει την πάπια...

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot .

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους εμπνευσμένο από ταινίες του Tim Burton, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck είναι το διαφορετικό στέκι της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.


Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα funk, soul και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, ενώ το Drunk Duck διοργανώνει κάθε εβδομάδα τα πιο must parties που μαζεύουν κόσμο απ' όλη την Αθήνα.

Το Quinta party κάθε Τετάρτη με μουσικές από τα '80s σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σε «σκουντάει» να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν το είχες σκοπό. Όσο για τους φανατικούς των ελληνικών ακουσμάτων, το απογευματινό πάρτι της Κυριακής σε ξεσηκώνει, κλείνοντας το Σαββατοκύριακο με τον πιο fun τρόπο. Όποια μέρα κι αν βρεθείς στη «μεθυσμένη πάπια», κάτι θα σε κάνει να αναφωνήσεις «what the duck?»

Drunk Duck, Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613, Facebook, Instagram

North Café

Με πυξίδα την ποιότητα!

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ η επένδυση των τοίχων με τούβλο, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές καρέκλες είναι κάποια από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Όταν έρχεται η ώρα του καφέ, εκείνη η ιερή στιγμή που θέλεις ό,τι καλύτερο, το North έχει να σου προσφέρει εκλεκτό specialty coffee που θα σε γεμίσει με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση του. Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, τα ποτά και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου. Ήχοι funk, soul, jazz και blues συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα Σάββατα είναι αφιερωμένα σε ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν μέχρι το πρωί.

Εδώ και εννιά χρόνια οι άνθρωποι του North Café φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς τον χώρο και να προσφέρουν μια ενημερωμένη κάβα αλλά και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ένα ιστορικό σημείο που γίνεται σημείο αναφοράς στην Καλλιθέα!

North Café, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, Facebook, Instagram
 

Nana's Café

Το vintage στέκι που θα γίνει η καθημερινή σου συνήθεια.

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ.

Το Café Νανά θα μπορούσε να λέγεται και Chez Nana, αφού η ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι πίσω στη δεκαετία του '60 και του '70. Η vintage αισθητική με τις ταπετσαρίες στους τοίχους, τις αναπαυτικές πολύχρωμες πολυθρόνες και τα φωτιστικά που ζεσταίνουν κάθε γωνιά είναι αυτή που σε κερδίζει και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, όπου η ποιότητα αφορά κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ. Γιατί αυτός ο νέος all day χώρος σε αφορά κάθε ώρα της ημέρας, προσφέροντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα και κυρίως πολύ καλή ενέργεια.

Ακριβώς έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στα σύνορα ανάμεσα σε Καλλιθέα και Κουκάκι, σε περιμένουν στιγμές με ήχους soul, jazz και funk αλλά και ξεχωριστά events που διοργανώνονται κάθε τόσο για να αλλάξουν τη διασκέδασή σου. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το Café Νανά μας προσκαλεί σε μια γιορτή για τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του με ένα ξεχωριστό μουσικό event. Παρέα μας θα είναι οι All Αround Jazz. Η Dioni Vertzayas στα φωνητικά, ο Tomas Musialowski στο σαξόφωνο και ο Στέλιος Κεφαλόπουλος στα πλήκτρα θα ντύσουν τη γιορτή του Café Νανά με ήχους από τον χώρο της pop, jazz και soul μουσικής και θα μας καλωσορίσουν σε αυτό το νέο all day στέκι.

Nana's Café,  Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα, 213 0993161, Facebook, Instagram

Γεύση
1

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως μερικοί να μη το γνωρίζουν...αλλά στην Καλλιθέα υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό που είναι ανοικτά τη νύχτα...πιο πολλά και από πιο "κοσμικές" περιοχές τύπου Χαλάνδρι, Γλυφάδα, αλλά και την γειτονική Νέα Σμύρνη.Π.χ. ο 24ωρος Γρηγόρης επί της Σιβιτανίδου. Από τους λίγους Γρηγόρηδες που λειτουργούν 24/7. Οι υπόλοιποι είναι στο Μοναστηράκι (απ'έξω από τον ΗΣΑΠ), στο Μπουρνάζι (πλατεία), στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Θηβών), στο Χαϊδάρι (επί της Αθηνών, σχετικά κοντά στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη) και στον Πειραιά στην Γρηγορίου Λαμπράκη. Μπορεί να μου διαφεύγει κανένας, αλλά αυτούς θυμάμαι. Επίσης υπάρχει και ένας άλλος φούρνος στην Θησέως, που λέγεται Street 211 (κοντά στον Οίκο τυφλών). Το Hollywood Street Food, στη διασταύρωση Σιβιτανίδου και Θησέως...δεν είναι το στυλ μου, αλλά γενικά προτιμάται από διερχόμενους οδηγούς απ'όσο έχω δει. Και υπάρχει και ο elias στις Τζιτζιφιές. Υπάρχουν βέβαια και διάφορα μεζεδοπωλεία και τέτοια, αν και προσωπικά δε τα έχω τσεκάρει γιατί δεν είναι του γούστου μου. Κατά τα άλλα σοκαρίστικα (με την καλή έννοια) που είδα την Καλλιθέα σε αφιέρωμα, γιατί πολλοί την θεωρούν τελείως μπας κλας περιοχή, πλην των ντόπιων και των γειτονικών περιοχών. Δεν είναι Γλυφάδα, αλλά έχει τη χάρη της ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες.