4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους!
1

Crème Royale

Η γεύση έχει γαλλικό στυλ και τα πιο φρέσκα υλικά.

Το Crème Royale είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας! Η περίφημη μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και την πλούσια κρέμα είναι ένας από τους λόγους που το Crème Royale αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα. Ο χώρος, που θυμίζει παριζιάνικο στέκι, φιλοξενεί κάθε γευστική στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί, αφού εδώ θα πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες.

Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους! Τα κρύα σάντουιτς ετοιμάζονται κάθε μέρα, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στη γαλλική κουζίνα, με το εκπληκτικό croque monsier. Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να γευθούν υπέροχες φρέσκες τάρτες σε αναπάντεχες γεύσεις.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να παραβλέψει το νέο πρότζεκτ «Artizan French Crepes», χειροποίητες κρέπες σε διάφορες παραλλαγές που ήρθαν για να μείνουν, αφού, όσοι τις δοκίμασαν, τις έχουν λατρέψει ήδη!

Crème Royale, Ελευθερίου Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 210 951 2200, FacebookInstagram

Drunk Duck

Εδώ η διασκέδαση δεν κάνει την πάπια...

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot .

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους εμπνευσμένο από ταινίες του Tim Burton, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck είναι το διαφορετικό στέκι της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.


Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα funk, soul και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, ενώ το Drunk Duck διοργανώνει κάθε εβδομάδα τα πιο must parties που μαζεύουν κόσμο απ' όλη την Αθήνα.

Το Quinta party κάθε Τετάρτη με μουσικές από τα '80s σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σε «σκουντάει» να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν το είχες σκοπό. Όσο για τους φανατικούς των ελληνικών ακουσμάτων, το απογευματινό πάρτι της Κυριακής σε ξεσηκώνει, κλείνοντας το Σαββατοκύριακο με τον πιο fun τρόπο. Όποια μέρα κι αν βρεθείς στη «μεθυσμένη πάπια», κάτι θα σε κάνει να αναφωνήσεις «what the duck?»

Drunk Duck, Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613, Facebook, Instagram

North Café

Με πυξίδα την ποιότητα!

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ η επένδυση των τοίχων με τούβλο, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές καρέκλες είναι κάποια από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Όταν έρχεται η ώρα του καφέ, εκείνη η ιερή στιγμή που θέλεις ό,τι καλύτερο, το North έχει να σου προσφέρει εκλεκτό specialty coffee που θα σε γεμίσει με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση του. Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, τα ποτά και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου. Ήχοι funk, soul, jazz και blues συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα Σάββατα είναι αφιερωμένα σε ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν μέχρι το πρωί.

Εδώ και εννιά χρόνια οι άνθρωποι του North Café φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς τον χώρο και να προσφέρουν μια ενημερωμένη κάβα αλλά και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ένα ιστορικό σημείο που γίνεται σημείο αναφοράς στην Καλλιθέα!

North Café, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, Facebook, Instagram
 

Nana's Café

Το vintage στέκι που θα γίνει η καθημερινή σου συνήθεια.

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ.

Το Café Νανά θα μπορούσε να λέγεται και Chez Nana, αφού η ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι πίσω στη δεκαετία του '60 και του '70. Η vintage αισθητική με τις ταπετσαρίες στους τοίχους, τις αναπαυτικές πολύχρωμες πολυθρόνες και τα φωτιστικά που ζεσταίνουν κάθε γωνιά είναι αυτή που σε κερδίζει και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, όπου η ποιότητα αφορά κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ. Γιατί αυτός ο νέος all day χώρος σε αφορά κάθε ώρα της ημέρας, προσφέροντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα και κυρίως πολύ καλή ενέργεια.

Ακριβώς έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στα σύνορα ανάμεσα σε Καλλιθέα και Κουκάκι, σε περιμένουν στιγμές με ήχους soul, jazz και funk αλλά και ξεχωριστά events που διοργανώνονται κάθε τόσο για να αλλάξουν τη διασκέδασή σου. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το Café Νανά μας προσκαλεί σε μια γιορτή για τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του με ένα ξεχωριστό μουσικό event. Παρέα μας θα είναι οι All Αround Jazz. Η Dioni Vertzayas στα φωνητικά, ο Tomas Musialowski στο σαξόφωνο και ο Στέλιος Κεφαλόπουλος στα πλήκτρα θα ντύσουν τη γιορτή του Café Νανά με ήχους από τον χώρο της pop, jazz και soul μουσικής και θα μας καλωσορίσουν σε αυτό το νέο all day στέκι.

Nana's Café,  Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα, 213 0993161, Facebook, Instagram

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως μερικοί να μη το γνωρίζουν...αλλά στην Καλλιθέα υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό που είναι ανοικτά τη νύχτα...πιο πολλά και από πιο "κοσμικές" περιοχές τύπου Χαλάνδρι, Γλυφάδα, αλλά και την γειτονική Νέα Σμύρνη.Π.χ. ο 24ωρος Γρηγόρης επί της Σιβιτανίδου. Από τους λίγους Γρηγόρηδες που λειτουργούν 24/7. Οι υπόλοιποι είναι στο Μοναστηράκι (απ'έξω από τον ΗΣΑΠ), στο Μπουρνάζι (πλατεία), στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Θηβών), στο Χαϊδάρι (επί της Αθηνών, σχετικά κοντά στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη) και στον Πειραιά στην Γρηγορίου Λαμπράκη. Μπορεί να μου διαφεύγει κανένας, αλλά αυτούς θυμάμαι. Επίσης υπάρχει και ένας άλλος φούρνος στην Θησέως, που λέγεται Street 211 (κοντά στον Οίκο τυφλών). Το Hollywood Street Food, στη διασταύρωση Σιβιτανίδου και Θησέως...δεν είναι το στυλ μου, αλλά γενικά προτιμάται από διερχόμενους οδηγούς απ'όσο έχω δει. Και υπάρχει και ο elias στις Τζιτζιφιές. Υπάρχουν βέβαια και διάφορα μεζεδοπωλεία και τέτοια, αν και προσωπικά δε τα έχω τσεκάρει γιατί δεν είναι του γούστου μου. Κατά τα άλλα σοκαρίστικα (με την καλή έννοια) που είδα την Καλλιθέα σε αφιέρωμα, γιατί πολλοί την θεωρούν τελείως μπας κλας περιοχή, πλην των ντόπιων και των γειτονικών περιοχών. Δεν είναι Γλυφάδα, αλλά έχει τη χάρη της ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες.