Στη μνήμη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη
Του ιδιοφυούς δημιουργού του εστιατορίου Selene στη Σαντορίνη
"Με μένα υπάρχει και το μυστήριο ότι δεν νοιώθω το συναίσθημα της πείνας, προτιμούσα και προτιμώ κάτι λίγο που θα το απολαύσω. Θυμάμαι όταν γύριζα αργά και δεν είχα προλάβει να φάω, ο παππούς είχε προνοήσει να έχει στο ψυγείο σαλάμι Λευκάδος, γραβιέρα και βούτυρο που ήταν ό, τι καλύτερο για εκείνη την ώρα.
'Οταν παντρευτήκαμε με την 'Εβελυν, ήταν ακόμη στην αρχιτεκτονική. Πηγαίνοντας στο σπίτι της δοκίμασα μια άλλη εξαίσια μαγειρική, της πεθεράς μου, που ήταν από τη Σύρο. 'Ετσι άρχισαν οι κυκλαδίτικες γεύσεις να μπαίνουν στη ζωή μου. Λιτές μεν γεύσεις, αλλά πάντα ξεχωριστές και αυθεντικές.
Από το '69 εώς το '73 πηγαίναμε διακοπές κυρίως στην Κρήτη, αλλά και Σέριφο και Άνδρο, όμως το '75 είπαμε να αλλάξουμε για Σαντορίνη. Αυτό και ήταν, δεν χρειαζόσουν και πολύ για να τρελαθείς με το τοπίο, όχι όμως και γαστρονομικά. 'Ηταν ένα κατεστραμμένο, σχεδόν εγκαταλελειμμένο νησί, όπου το μόνο που έβρισκες ήταν ντοματοκεφτέδες (από άνυδρο τοματάκι), άφθονη φάβα, κάνα χλωρό τυρί και πάντοτε εξαιρετικό κρασί. Σ' αυτό το ονειρικό σκηνικό και με καλή παρέα όλα αυτά έπαιρναν μυθικές διαστάσεις, έτσι κολλήσαμε Πάσχα-Καλοκαίρι Σαντορίνη και μην έχοντας ιδιαίτερη πατρίδα έγινε το χωριό μου."
Γιώργος Χατζηγιαννάκης
Greek Guide Gastronomy, 30.12.2017
Άγγελος Ρέντουλας
αρχισυντάκτης του περιοδικού Γαστρονόμος