Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
6

Ομολογώ ότι με ένιωσα ηδονοβλεψίας. Ποιος θα έλεγε ότι θα με ενδιέφερε τόσο τι υπάρχει μέσα στα ψυγεία του κόσμου; Σας παρουσιάζω τα ψυγεία που αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μαζί με τα σχόλια των ιδιοκτητών (όπου υπήρχαν)

έφτασε χωρίς σχόλιο

"η ψυγειάρα"

(χωρίς σχόλιο)

"να πάρε το δικό μου ψυγείο...δείχνει οτι πρόσφατα ήμουν στην Ιταλία...δε ξέρω και τι άλλο δείχνει οτι έχω ζωα...οτι δεν πάω συχνά supermarket κτλ"

(χωρίς σχόλιο)

"πολυ σακουλα ρε γαμωτο! δεν γραφουν ωραια αλλα διατηρουνται καλυτερα τα λαχανικα και τα φρουτα   "

"ψυγείο "προοπτική" εργαστήρι σχεδίου"

Σας ευχαριστώ όλους!

====

*Το παραπάνω ποστ πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011. (Ίσως γι' αυτό κάποια ψυγεία ήταν τόσο γεμάτα...)

Και τώρα, οι φωτογραφίες του 2013

 1.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Κάπαρη από τη Σύμη, γκαζόζες "Γεράνι", ψιλοκομμένα αρωματικά στην κατάψυξη, μπακαλιάρος που ξαλμυρίζεται στο λεκανάκι, πολλά βαζάκια με πέστο μουσταρδα και μαγιονέζα και διάφορα "χτεσινά" φαγητά. Σαν εργένης δυσκολεύομαι να μαγειρέψω ποσότητα για ένα μόνο άτομο.Υ.Γ. όσες παγοκύστες και να έχω πάντα θα τελειώσουν σε μια "κρίσιμη" στιγμή...

2.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 1

3.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 2

4.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Γιαουρτάκι, αγάπη μου"

5.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Η φτώχεια θέλει καλοπέραση"

6.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Θα κάνω αυγά sunprotect"

7.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Λίγη ατμόσφαιρα με κάμερα με 3.0 και χωρίς φλας, τι να σου κάνει - και τα απομεινάρια μιας εξεταστικής

8.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Πολύ πρωτεΐνη στο ψυγείο μας και το μπουκάλι πάνω αριστερά περιέχει ροζ λεμονάδα για το Tanqueray no 10 ;-)

9.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι: χυμοί, μπύρες, υλικά για τοστ και κανά φρούτο για να λέμε ότι τρώμε υγιεινά

10.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Το υγιεινό"

11.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγείο μου στο 'Αμστερνταμ

12.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγειάκι μου όταν κάνω διατροφή...δε θέλετε να δείτε πώς είναι όταν δεν κάνω

13.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
1.Το ψυγείο έχει βασικά ένα ταψί τουρλου που έφτιαξε ο Γιώργος. Στο εξωτερικό του ψυγειου βάζουμε μαγνητακια με σκοπό να το καλύψουμε εντελώς, κάποτε...

14.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
2. Και το εξωτερικό

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.

σχόλια

3 σχόλια
Επειδή η πληροφορία του τι έχει ο καθένας μας στο ψυγείο του είναι προσωπική και η γνώση της είναι παντελώς άχρηστη σε όλους.Δε με ενοχλεί όμως αυτό. Αργόσχολοι ή ματαιόδοξοι που θα ανέβαζαν και το βρώμικο εσώρουχο τους στο ίντερνετ πάντα θα υπάρχουν. Με ενοχλεί που το σιγοντάρει η Lifo επειδή έτσι (και καλά) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το κοινό της. Θέλω να πιστεύω ότι το κοινό της είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι είναι επουσιώδες (αν όχι βλακώδες) και αν συνάδει με το πνεύμα της ύλης του σάιτ και του περιοδικού. Τα γεγονότα μάλλον θα με διαψεύσουν φαντάζομαι.